emmylaursen!

Kategori: Videos

FILM från hoppträningen

Här har ni en film från hoppträningen i fredags med Geof. Jag är riktigt nöjd med honom, men vi har mycket att jobba på. Hittar nya knappar varje dag och jag försöker verkligen mitt bästa med honom för att det ska bli så bra som möjligt. Det är en häst som har en oerhört stor potential och kan bli en riktigt fin häst, men det kräver arbete. Nu är han dock good to go med att lasta i transporten så nu ska det tränas! Min fina fina unghäst <3

FILM från hoppträningen

Som man ser på filmen så vänder jag upp för sent en gång mot oxern och han hoppar ändå. Ja, det är inte så mycket mer att säga om det än att jag gjorde fel och att man får bara göra om och göra rätt. Man ser att jag inte är van vid Athos då jag aldrig har hoppat honom men tycker att vi gör det bra ändå. 

Gymnastikhoppning

Sista inlägget för dagen. Allt bra med er då? Jag har haft en sån bra måndag idag. 1) jag har lärt mig koka kaffe (tro det eller ej) 2) har gjort ett grymt pass på banan 3) avslutade kvällen på altanen i solen med mamma. Kan det bli så mycket bättre eller? Som sagt så red jag på banan idag och till skillnad från förmiddagen så var det så fint väder på eftermiddagen och kvällen. Jag jobbade med gymnastikhoppning idag så Stokes verkligen skulle få jobba och fokuset låg främst på att hålla en bra takt. När vi sedan var klara så duschade vi av honom då han var både lortig och svettig, hehe.

Andra gången som vi tar oss genom serien var den bästa på hela passet. Det är så jämnt i takten och han bara rullar på, precis som det ska vara. Några gånger efter det där blev han trött och började bara dra sig genom serien, vilket man även ser i filmen när jag väljer att avbryta och lägga en volt. Det var alldeles för mycket gas då och även fast jag visste att han var trött så samlade vi ihop oss och avslutade bra. Jag är riktigt nöjd!

Nu ska jag sova, imorgon väntar stallet tidigt!

Hoppträningen + after work

Hej, hur är det med er? Min dag har varit fullspäckad, precis som jag trodde att den skulle vara. Trodde dock att jag hade ett till tidsinställt men så var det visst inte. Vi var som sagt till Leksand idag och jag hopptränade för A-tränaren Ted Nätterqvist. Leksands nya ridhus är verkligen varenda ryttares dröm! Det är stort, ljust och luftigt -> precis som det ska vara. Det var ganska mycket teori om vi säger så, men det han sa var väldigt viktigt och man lärde sig en hel del. Vi gjorde lite små övningar innan vi gick på banan som innehöll en fin blandning. Jag tycker att sista rundan (den som är på filmen) så rullade det på riktigt bra. På oxern, hinder nummer två, så blev det också ett superbra språng som jag är väldigt nöjd över. Imorgon är det en ny dag och en ny träning.

När vi hade kommit hem från stallet så duschade jag, fixade håret och bytte om. På kanske 25 minuter var jag klar vilket är nog rekord. På after worken var de inte så många när jag var där, då jag drog hem ganska tidigt men fler skulle komma från stan. Synd bara att man var tvungen att dra så tidigt :/ Hade gärna stannat kvar där en stund till! Men, så är det när klockan ringer tidigt och hästarna väntar. Frukost och sen åker vi ganska direkt till Leksand.

Vad har ni gjort ikväll?