emmylaursen!

Kategori: Videos

Hoppträningen + after work

Hej, hur är det med er? Min dag har varit fullspäckad, precis som jag trodde att den skulle vara. Trodde dock att jag hade ett till tidsinställt men så var det visst inte. Vi var som sagt till Leksand idag och jag hopptränade för A-tränaren Ted Nätterqvist. Leksands nya ridhus är verkligen varenda ryttares dröm! Det är stort, ljust och luftigt -> precis som det ska vara. Det var ganska mycket teori om vi säger så, men det han sa var väldigt viktigt och man lärde sig en hel del. Vi gjorde lite små övningar innan vi gick på banan som innehöll en fin blandning. Jag tycker att sista rundan (den som är på filmen) så rullade det på riktigt bra. På oxern, hinder nummer två, så blev det också ett superbra språng som jag är väldigt nöjd över. Imorgon är det en ny dag och en ny träning.

När vi hade kommit hem från stallet så duschade jag, fixade håret och bytte om. På kanske 25 minuter var jag klar vilket är nog rekord. På after worken var de inte så många när jag var där, då jag drog hem ganska tidigt men fler skulle komma från stan. Synd bara att man var tvungen att dra så tidigt :/ Hade gärna stannat kvar där en stund till! Men, så är det när klockan ringer tidigt och hästarna väntar. Frukost och sen åker vi ganska direkt till Leksand.

Vad har ni gjort ikväll?

Dagens tur i ridhuset

Hej igen! Jag var upp till ridhuset på förmiddagen då det skulle vara dressyrträning på eftermiddagen/kvällen. Min första tanke var galoppbommar och många, men så blev det inte riktigt. Eftersom risken finns att det kan vara någon annan där eller att någon annan kan komma dit, så försökte vi "trycka ihop" det så mycket som möjligt. Därför så blev det idag en gammal hederlig övning, nämligen klockan. Jag tycker personligen att den är ganska svår när man ska göra allting på detaljnivå, men man kan lära sig så mycket! Jag valde att ha lite olika typer av hinder idag istället bara för åtta sockerbitar och bommar. Det blev ett vanligt räcke, en sockerbit med planka, en sockerbit med varierade fyllnad och ett räcke med en bom som har en duk som liknar en mur. Sockerbiten som "varierade" fyllnad gjorde det för att mamma plockade i lite saker, tog bort, ändrade om för att testa mig och Stokes. Hon är allt bra smart ;)

Jag tycker att stundtals fick vi till en hel del bra språng och en bra känsla. I vänstervarv har jag fortfarande lätt att bli lite för stek i handen och inte rider lika mycket med yttersidan som jag önskar, men det är bara att jobba på. Stokes var riktigt svettig efter passet och fick av sig allting och på med ett varmt och gossigt täcke innan vi gick ner med han. Det känns verkligen som att jag har hittat en schysst och bra galopp nu att jobba i. Man märker verkligen skillnaden när allt stämmer och när inget stämmer.

Här har ni en film från dagens hoppning!

Plocka fram, plocka bort

Hej! Lite mer än halva dagen har gått typ och vi har varit upp till ridhuset med Stokes. Jag satt imorse och planerade vad vi skulle göra och kom fram till en bra idé som jag var nöjd med. Resultatet blev tre travbommar på väldigt böjt spår till ett räcke med grind. På andra långsidan skulle det vara en oxer med galoppbom framför som skulle ligga på samma våglängd som travbommarna, om man säger så. Alltså så låg oxern väldigt långt ner. Vi var effektiv att bygga fram, det gick väldigt fort och jag kunde sitta upp och bara jogga igång Stokes. Nu när det ligger runt 0:an i temperatur så märks det verkligen att han har för lång päls -> måste rakas innan nästa helg.

Men, det första jag gjorde var att trava över travbommarna från båda hållen och jobbade för en avslappnad häst. Efter några gånger var jag nöjd och började galoppera. Jobbade med galopp på volt, sakta av, travbommarna, fatta ny galopp och så vidare. Han gick jättefint och så småningom började jag hoppa på oxern med galoppbommen framför. Oxern var låg (60-70cm) och hade en vattenmatta, men det var verkligen inga problem! Han hoppade så himla fint. Sen kommer det en annan tjej som också ville rida och bad oss att plocka bort en del, så räcket med grinden åkte bort. Jag hoppade det några gånger innan vi plockade bort det med en bra galopp och en glad ponny -> fina språng. Sen bad jag Martin att höja lite och han visste inte bättre än att bara dra upp lite, så det blev runt 1m haha! Men Stokes gjorde det sååå himla bra och jag är jättenöjd. När vi blev två i ridhuset så blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det gick bra det också. Jag hoppade oxern lite, gick över travbommarna, fattade galopp och på oxern igen. När man kollar på videon så ser man att jag inte prickar mitt över bommarna så bra och det är för att jag har svårt att rida honom helt rak i vänster varv med jämnt stöd i båda tyglarna. Sammanlagt: glad ryttare, glad ponny och ett beslut om att han måste rakas ;)

När vi kom hem gick jag ner till affären och köpte lite gott tills kvällen. När jag kom tillbaka gick jag och la mig bredvid Martin och vips så hade jag sovit i en timme. Det brukar aldrig hända, haha!

Avslutar denna veckan nu

Efter en lång dag- go'kväll på er! Jag hoppas att allting är bra med er och att ni har fått en skön avslutning på denna vecka. Idag så var det hoppträning på schemat (som vanligt). När vi skulle av gården så var det inte grusat så vi höll inte på att komma därifrån, hehe. Det var bara att kliva ur bilen och grusa ner sig så man kom därifrån någon gång. Vi var i tid till hoppträningen, men kunde ändå inte börja bygga fram då ridlekis var där innan. Alltså, jag stod på läktaren ett tag och man fick verkligen flashbacks från när man själv var så liten och hade en skräckblandad förtjusning när man gick in i stallet. Hästarna var så stora och själv var man en liten plutt. Alla har vi varit där ;)

Så istället gick jag till Elinore och pratade lite och kikade på deras nya stall. Tror verkligen att hennes ponny kommer trivas super där! Nära och bra till ridhuset så man kan träna mycket. Stokes stod som ett ljus i transporten under tiden och åt lite hö. Innan lektionen så provade vi Åsa's sadel som inte alls låg bra, men vi ska leta efter en Equipe Linnéa. Självaste hoppträningen gick superbra! Stokes var verkligen så himla pigg, glad och framåt. En del gånger fick jag lägga volter och hålla på för att han drog så mycket mot hinderna. Det var verkligen superroligt och vi fick massvis med beröm. Nu är det bara hem och jobba på små detaljer och fortsätta träna träna träna. Det känns verkligen som att jag och Stokes äntligen är på rätt väg. 

Nu blir det lite mat, pyssla med lite små saker och sen sängen. Jag behöver sömn känner jag om jag ska överleva morgondagen.