emmylaursen!

Kategori: Videos

Dagens tur i ridhuset

Hej igen! Jag var upp till ridhuset på förmiddagen då det skulle vara dressyrträning på eftermiddagen/kvällen. Min första tanke var galoppbommar och många, men så blev det inte riktigt. Eftersom risken finns att det kan vara någon annan där eller att någon annan kan komma dit, så försökte vi "trycka ihop" det så mycket som möjligt. Därför så blev det idag en gammal hederlig övning, nämligen klockan. Jag tycker personligen att den är ganska svår när man ska göra allting på detaljnivå, men man kan lära sig så mycket! Jag valde att ha lite olika typer av hinder idag istället bara för åtta sockerbitar och bommar. Det blev ett vanligt räcke, en sockerbit med planka, en sockerbit med varierade fyllnad och ett räcke med en bom som har en duk som liknar en mur. Sockerbiten som "varierade" fyllnad gjorde det för att mamma plockade i lite saker, tog bort, ändrade om för att testa mig och Stokes. Hon är allt bra smart ;)

Jag tycker att stundtals fick vi till en hel del bra språng och en bra känsla. I vänstervarv har jag fortfarande lätt att bli lite för stek i handen och inte rider lika mycket med yttersidan som jag önskar, men det är bara att jobba på. Stokes var riktigt svettig efter passet och fick av sig allting och på med ett varmt och gossigt täcke innan vi gick ner med han. Det känns verkligen som att jag har hittat en schysst och bra galopp nu att jobba i. Man märker verkligen skillnaden när allt stämmer och när inget stämmer.

Här har ni en film från dagens hoppning!

Plocka fram, plocka bort

Hej! Lite mer än halva dagen har gått typ och vi har varit upp till ridhuset med Stokes. Jag satt imorse och planerade vad vi skulle göra och kom fram till en bra idé som jag var nöjd med. Resultatet blev tre travbommar på väldigt böjt spår till ett räcke med grind. På andra långsidan skulle det vara en oxer med galoppbom framför som skulle ligga på samma våglängd som travbommarna, om man säger så. Alltså så låg oxern väldigt långt ner. Vi var effektiv att bygga fram, det gick väldigt fort och jag kunde sitta upp och bara jogga igång Stokes. Nu när det ligger runt 0:an i temperatur så märks det verkligen att han har för lång päls -> måste rakas innan nästa helg.

Men, det första jag gjorde var att trava över travbommarna från båda hållen och jobbade för en avslappnad häst. Efter några gånger var jag nöjd och började galoppera. Jobbade med galopp på volt, sakta av, travbommarna, fatta ny galopp och så vidare. Han gick jättefint och så småningom började jag hoppa på oxern med galoppbommen framför. Oxern var låg (60-70cm) och hade en vattenmatta, men det var verkligen inga problem! Han hoppade så himla fint. Sen kommer det en annan tjej som också ville rida och bad oss att plocka bort en del, så räcket med grinden åkte bort. Jag hoppade det några gånger innan vi plockade bort det med en bra galopp och en glad ponny -> fina språng. Sen bad jag Martin att höja lite och han visste inte bättre än att bara dra upp lite, så det blev runt 1m haha! Men Stokes gjorde det sååå himla bra och jag är jättenöjd. När vi blev två i ridhuset så blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det gick bra det också. Jag hoppade oxern lite, gick över travbommarna, fattade galopp och på oxern igen. När man kollar på videon så ser man att jag inte prickar mitt över bommarna så bra och det är för att jag har svårt att rida honom helt rak i vänster varv med jämnt stöd i båda tyglarna. Sammanlagt: glad ryttare, glad ponny och ett beslut om att han måste rakas ;)

När vi kom hem gick jag ner till affären och köpte lite gott tills kvällen. När jag kom tillbaka gick jag och la mig bredvid Martin och vips så hade jag sovit i en timme. Det brukar aldrig hända, haha!

Avslutar denna veckan nu

Efter en lång dag- go'kväll på er! Jag hoppas att allting är bra med er och att ni har fått en skön avslutning på denna vecka. Idag så var det hoppträning på schemat (som vanligt). När vi skulle av gården så var det inte grusat så vi höll inte på att komma därifrån, hehe. Det var bara att kliva ur bilen och grusa ner sig så man kom därifrån någon gång. Vi var i tid till hoppträningen, men kunde ändå inte börja bygga fram då ridlekis var där innan. Alltså, jag stod på läktaren ett tag och man fick verkligen flashbacks från när man själv var så liten och hade en skräckblandad förtjusning när man gick in i stallet. Hästarna var så stora och själv var man en liten plutt. Alla har vi varit där ;)

Så istället gick jag till Elinore och pratade lite och kikade på deras nya stall. Tror verkligen att hennes ponny kommer trivas super där! Nära och bra till ridhuset så man kan träna mycket. Stokes stod som ett ljus i transporten under tiden och åt lite hö. Innan lektionen så provade vi Åsa's sadel som inte alls låg bra, men vi ska leta efter en Equipe Linnéa. Självaste hoppträningen gick superbra! Stokes var verkligen så himla pigg, glad och framåt. En del gånger fick jag lägga volter och hålla på för att han drog så mycket mot hinderna. Det var verkligen superroligt och vi fick massvis med beröm. Nu är det bara hem och jobba på små detaljer och fortsätta träna träna träna. Det känns verkligen som att jag och Stokes äntligen är på rätt väg. 

Nu blir det lite mat, pyssla med lite små saker och sen sängen. Jag behöver sömn känner jag om jag ska överleva morgondagen.

Psst..

... nu ligger filmen från dagens hoppträning uppe på Youtube. Klicka på bilden så kommer ni till den!

Dagens pass + film

Godkväll på er. Jag hoppas att allting är bra med er! Idag så gick jag upp till ridhuset med Stokes igen och fortsatte lite på det inslagna spåret. Förvänd galopp är svårt, väldigt svårt enligt mig. Men, det är väldigt nyttig träning och mycket kommer fram svart på vitt. Stokes frustade och höll på idag, så min gissning är att han var lite trött sen igår. Han var i alla fall en riktigt stjärna idag också, även fast han och jag kan ha två olika åsikter ibland. Jag skrittade inte fram så länge utan joggade fram istället ett tag innan jag påbörjade galopparbetet som tog mestadels av tiden. Jag red relativt intensivt i en timme och Stokes var verkligen svettig när vi lämnade ridhuset. 

I och med att han har gått hårt och mycket i två dagar nu så får han en lugn dag imorgon. Jag hade tänkt att rida igenom honom lite då också, men vi får ta en massa pyssel och en promenad istället. Jag är så ivrig nu med att verkligen få komma igång med träningen så jag glömmer bort vilan ibland. Nu känns det riktigt bra och nyss bestämde vi även att i år ska vi ha lag i både hoppning och dressyr från Hagströmska. Så himla roligt! Det är verkligen ett av de bästa gängen jag vet <3

När jag kommer hem så är mitt skrivbord blött..?? Det droppade från fläkten och ja, nu ligger det tre lager av handdukar där och allt är nedplockat. Imorgon kommer nog någon hit och kollar på det. Dessutom så är jag ledig imorgon och ska äta en mysfrukost med Clara. Fast innan det ska jag till vårdcentralen och beställa tid för en "prickkontroll" då jag fått en som började klia nyligen. Kan hända att den behöver tas bort..

Vad gör ni denna tisdagskvällen då?

Film från igår

Hopplaget förra året <3

Dagens hoppträning

Go'kväll! Vad har ni gjort idag då? Jag har varit på hoppträning med Stokes som skötte sig så himla bra. Pigg är bara förnamnet och det är så himla kul. Jag tycker att det är väldigt viktigt att ge hästarna vila så de får paus från allt och kan komma tillbaka med massor energi. Som sagt så tog jag det lugnt med honom idag, hoppade inga höjder och inte så mycket heller. Jag ville mer känna på honom och OM han var fräsch. Så himla roligt verkligen! Förmodligen åker vi dit nästa söndag också.

Dagens träning bestod av lite smått och gott. En tre-serie och lite annat med hjälpbom framför. Red nog 2-3 rundor och han gjorde alla så himla bra. Jag hade lite svårt att få en bra avsprångspunkt på bommarna då han var så framåt och det är lite mer än vad jag är van vid. Idag var det verkligen så att han tog sakerna i egna händer ibland, men det är ju superroligt att han har glädje till detta. De avstånden som inte stämde tar jag helt och hållet på mig, min ponny gör det så bra som vanligt. När vi gick ut från ridhuset så var det med tunga steg från hans sida. Det var nog någon som var lite trött men samtidigt kunde ha hållit på i minst en timme till. Han fick godis och massa pussar innan vi lastade in honom och åkte hem.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och tänka igenom morgondagen lite. Det är sista terminen i årskurs två som väntar, men också den som är den svåraste. Tar livet med en klackspark så brukar det blir bra ;)