emmylaursen!

Kategori: Tips

Om du har en känslig häst

Hittade ett inlägg från typ 3 år sedan, men tänkte att det kunde vara lite bra tips även i år :) Något sent kanske, då den "torraste" perioden redan är här, men ändå.

Min ponny är väldigt känslig mot damm och börjar lätt att hosta. Om din häst också är känslig så kan man tänka på detta:

- När du mockar, "kasta" inte runt allt för mycket, då flyger mycket damm upp i luften.

- Borsta hästen utomhus om du har tillgång till det.

- Vattna i boxen så underlaget blir lite friare från damm. Vi använder bland annat Krafft's spånpellets som är dammfria!

- Vi brukar även vattna på höet som han får då de kan komma upp en del damm när han står och äter det.

 

 

Magaluf? Behövs ej

Lösningen för att bli brun utan att behöva åka utomlands ser ni nedan. Dove's lilla brun utan sol (är mer som en body lotions dock, krävs rätt mycket för att man ska märka något) och solarium. Det funkar minst lika bra ;) Jag har varit lite rädd för att sola solarie då jag hörde förut att man kunde få hudsjukdomar och liknande, så skeptisk har jag varit. Men inget har hänt än, så det borde vara lugnt tycker jag. Dessa två i kombination funkar så bra och jag har börjat märka resultat. Nu slipper folk bli bländade av ens vita ben när shortsen åker fram! Nu är de äntligen på väg att bli sådär bruna som de blir till sommaren <3

Bildresultat för dove summer revived Bildresultat för solarium

Smoothies och juicer är lösningen

Jag kan få perioder ibland när jag inte känner mig hungrig alls. Det är konstigt för jag älskar ju vanligtvis mat, men vissa dagar så säger kroppen aldrig till att den är hungrig. Det kan gå lång tid mellan måltiderna men jag känner mig varken trött eller mer hungrig för att jag till exempel har varit i stallet. I början så blev jag orolig, då detta inte är vanligt för mig men med tiden så har jag bara lärt mig att dessa perioder kommer och nu vet jag mer hur jag ska hantera det än förut.

Min lösning på problemet är olika smoothies och juicer. De är enkla att variera med vad man vill ha i och man kan toppa med musli eller flingor. Visst, det går inte att leva på det men det är bättre än ingenting. Jag läste även att man kan köpa proteinpulver och bland i. Inte för att jag ska bli Hulken, utan bara så jag fortfarande får i mig det jag behöver utan att sätta mig ner för att försöka pressa i mig en köttbit. 

Vi har en liten bok här hemma med bara juicer i och roliga recept. Jag har inte kollat i den förens nu! Dessutom så är det ett mellanmål som allting fungerar.

 

Geof's bett från Trust

Detta bettet får 5/5 stjärnor och även från Geof's sida. Han går oerhört bra på det och jag kommer garanterat att rida mycket på det. Detta bettet kommer från Trust och är ett tvådelat tränsbett. Om jag inte minns fel så kostade det 799 kronor där vi köpte det. Jag hade satt på bettringarna bara för att Geof hade ett litet sår som behövde läka men nu är det hela bra igen.

Trust har verkligen lyckats med detta bettet och egentligen alla andra bett de gör. Det som jag tycker om med detta bettet är utformningen, ni ser att det inte ser ut som ett vanligt tränsbett i de tvådelade-delarna. Men, det jag gillar mest är den lilla kanten ni ser i mitten av bettet. Det gör, att till skillnad från ett vanligt tränsbett, kan det inte vika sig hela vägen eller klämma/nypa hästen i munnen. Vanliga tränsbett är inga dåliga bett, men jag föredrar detta om jag får chansen att rida på det.

Geof tar stödet väldigt bra på detta bettet och är lätt att jobba med. Just nu använder jag det i allt, såsom markarbete, hoppning och vid uteritter. Det känns som ett säkert kort, men jag ska inom snar framtid börja alternera lite mer så jag kan hitta en bra variation även för honom.

Skonsam rengöring

 

Här om dagen gjorde jag rent mina sminkborstar och det är ju nästintill äckligt med allt smink som man ser rinner ner i handfatet. Fram tills då har jag använt H&M's rengöring för borstar men alltså den är sjukt dålig. Verkligen pengar i sjön! Borstarna blev sämre och inte alls mycket renare. Så jag provade att använda vanlig tvål och vatten, vilken skillnad det blev. Borstarna blev som nya och stråna klumpade inte ihop sig. Tips till er!

Bläääää för H&M's (den till vänster) men deras söta handsprit är däremot bättre :)

Det lilla extra

Jag tycker om att skämma bort min ponny eller ja, jag vill egentligen bara att han ska ha det så bra som möjligt. Därför får han bland annat besök av equiterapeuten någon gång om året och även gosa i sitt back on track täcke innan ridning. Jag tycker personligen att det är superviktigt att man verkligen tar hand om sina djur, självklart efter sin förmåga och ekonomi. Linn Strelin provade för ett tag sedan "spiktäcket" på Oprah och det är samma princip som att vi ligger på en spikmatta. Undrar om Stokes skulle tycka om det? ;)

Holst Horseworks foto. Holst Horseworks foto.

Back on Track

Som en del av er säkert vet så köpte jag ryggvärmaren från Back on Track till Stokes när vi var nere i Göteborg under GHS. Jag är supernöjd med den och jag tror minsann att Stokes är det också ;) Han blir väldigt snabbt varm under den och jag brukar alltid använda den före och efter jag har ridit, om det så är att jag bara ska ut i skogen. Då kan han få stå med den på en kortare stund medans om jag ska träna eller liknande så får han stå med den under en längre tid.

Just nu har jag en maggjord på den, men för att den ska ligga ännu bättre så beställde jag även hem deras brösta som är anpassad till deras ryggvärmare. Den kostade 295 kr och jag beställde hem den via Back on Track's egna hemsida. Väntar spänt på att den ska komma hem nu så allting blir ännu bättre!

Bildresultat för back on track brösta

 

Perfekta mellanmålet

Som ni säkert vet med er så brukar mina dagar vara långa och oftast innehåller de en hel del saker som ska göras. Det är inte alltid som jag är sugen på mat eller så har jag helt enkelt inte tid och då är det supersmart att göra smoothies. Jag brukar göra en med hallon (ibland även med blåbär) och det går jättefort. Det tar nog max 2 minuter och är så himla gott. Jag brukar ha i:

Hallon
Blåbär
Kesella vanilj 1-2 tsk (beroende på hur mycket jag gör)
Mjölk
1 tsk socker