emmylaursen!

Kategori: Tips

Återfuktande spray

Detta är min räddning i sommar (kommer säkert vara det i vinter också) när det gäller mitt ansikte. Jag blir lätt torr ibland och denna sprayen är allt verkligen! När jag skulle på bal och make-up artisten på KICKS skulle sminka mig så använde hon denna som bas/primer och alltså vilken skillnad det blev mot att använda Smashbox primer som jag gör. Denna är perfekt att använda när man nyligen har duschat eller ett tag efter man har gjort rent ansiktet med till exempel en facescrub eller liknande. 

Jag känner hur hela ansiktet blir återfuktat och den håller i sig så bra! Använder den kanske två (max tre) gånger om dagen och det räcker med lite åt gången också. Det är från KICKS egna serie och kostade bara 119 kronor!! Jag hade dessutom en rabattcheck så då blev den ännu billigare ;) Ni hittar den HÄR

Miljöfarlig rengöring för ansiktet

Mina två favoritprodukter när det kommer till rengöring av ansiktet. Jag läste förut att ansiktsrengöringen från Apoteket innehåller mikroplaster som inte alls är bra. Det är små små små platsbitar som finns i rengöringen, de vi upplever som "korn" och när man sedan gör rent ansiktet rinner dessa ut i avloppet och sen blir det massa massa plast i brunnar och liknande. Jag har därför lite dåligt samvete över att använda den, men jag tänkte göra slut på det lilla som är kvar och sen övergå till Neutrogena istället. Tycker nästa den är fräschare också om jag får säga det!

-> HÄR <- hittar ni en lista med en del produkter (ansiktsrengöring mestadels) som innehåller mikroplaster!

Min variant på "klockan"

I torsdags när jag var uppe i ridhuset med båda hästarna ska visste jag först inte riktigt vad jag ville träna på eller överhuvudtaget ens bygga fram. Stokes kan göra det mesta, han behöver all sorts träning men Geof däremot behöver mycket styrketräning och jag behöver bli bättre på att rama in honom. Så vad passade bättre då än klockan?

Jag gjorde min egna lilla variant av den, med en "ingång" och "utgång" som jag kallar det. Det innebär helt enkelt att det finns två räcken som man rider in rakt på, sen så kommer man automatiskt in i klockan. Så som på bilden så hoppar man först ett av de vit-gröna räckena, sedan vidare på ett av de vit-röda räckena. Sen är det bar att rida klockan eller välja ut de hindren som man vill rida på. Jag gjorde så att jag tog först vit-gröna räcket, sedan vit-röda, ett varv på klockan och avslutade med vit-röda räcket mot vit-gröna räcket. Det blir även då en liten linje som man kan rida och träna distanser på. Jag stegade inte ens, men det blev fem normala på Geof.

Måste då få säga det att jag är väldigt nöjd med denna övningen. Kommer rida den fler gånger! Tycker det är så tråkigt att bara bygga upp ett räcke och rida om och om igen på det. Jag vill gärna känna att det jag gör har ett syfte och att man kommer framåt. 

Them fresh flowers

Något litet kan göra så mycket. Jag tycker det är så himla mysigt och fint att köpa nya blommor till mitt rum. I framtiden så kommer nog min bostad vara full med blommor, aldrig någonsin platsblommor. Igår åkte jag ner och köpte en lilja och sen var de två andra sorters blommor också som jag tyckte var riktigt fina. De kommer snart att blomma ut också, så då blir det ännu finare.

Tänk att 95 kronor kan vara så fina ;)

Stockholmsresan

Ja, det blev tre nätter i Stockholm med Emil. Det var vår lilla semester denna sommaren, då båda jobbar och det blir svårt att pussla ihop allting med hästarna och så. Vi bodde på Grand Central by Scandic och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med hotellet. Det var väldigt god frukost (på helgerna hade de två lokaler med frukost) och vi åt även där den första kvällen. Ett väldigt stort hotell i centrala Stockholm, det passade oss perfekt då vi inte hade någon bil så vi får gå överallt. Förutom till Gröna Lund, dit åkte vi båt hehe. 

Första kvällen åt vi som sagt på hotellet, bara tog det lugnt och gjorde egentligen inte så mycket. Jag hade jobbat 7 timmar, gått upp klockan 05 för att rida Geof innan jobbet och sedan hem och packa det sista innan tåget gick. Men påtal om tåget, det var lite kaos när vi skulle åka ner. Det var en timme försenat, så vi var väldigt nära på att inte hinna med tåget som vi skulle byta till i Gävle. Hade vi missat det hade nog varken jag eller Emil varit speciellt glada.. ;)

Andra dagen blev Gröna Lund, kolla i lite butiker och middag på Strandvägen 1. Riktigt trevligt ställe med väldigt god mat, men även här hände det en sak. Emil blev stoppad i dörren, han fick inte komma in för han hade shorts. Tydligen hade de bestämt att efter 18.00 skulle ingen få ha shorts/kortbyxor på sig, så medans jag fick gå in och ta bordet fick Emil gå tillbaka till hotellet och byta. Ganska surt, men vi fick sitta tillsammans i två timmar, så de gjorde ändå de bästa de kunde av situationen. Bjöd mig på champagne (som inte va billig såg jag i menyn) och tillbehör. Middagen var väldigt god i alla fall!

Söndagen var en ren shoppingdag. Vi shoppade till Emil först, då det var prio ett. Åtminstone enligt mig, haha. För hans del blev det fyra nya tröjor, två par shorts och lite annat smått och gott. För min del blev det lite allt möjligt. En plånbok, långärmad piké, shorts, body lotion, klänning och sen var det nog något mer. Även detta var en lyckad dag som avslutade med middag på Jensen's som också var hur mysigt som helst. Det var alldeles lagom med folk på resturangen och man sov gott efter den middagen i magen.

Måndagen bestod mest av frukost och sen gå till tåget. Vi hade det riktigt bra i Stockholm med andra ord!

Fick världens finaste halsband av Emil på studenten, tror inte att jag har visat er det. Är helt kär i det och inte minst han  

Om du har en känslig häst

Hittade ett inlägg från typ 3 år sedan, men tänkte att det kunde vara lite bra tips även i år :) Något sent kanske, då den "torraste" perioden redan är här, men ändå.

Min ponny är väldigt känslig mot damm och börjar lätt att hosta. Om din häst också är känslig så kan man tänka på detta:

- När du mockar, "kasta" inte runt allt för mycket, då flyger mycket damm upp i luften.

- Borsta hästen utomhus om du har tillgång till det.

- Vattna i boxen så underlaget blir lite friare från damm. Vi använder bland annat Krafft's spånpellets som är dammfria!

- Vi brukar även vattna på höet som han får då de kan komma upp en del damm när han står och äter det.

 

 

Magaluf? Behövs ej

Lösningen för att bli brun utan att behöva åka utomlands ser ni nedan. Dove's lilla brun utan sol (är mer som en body lotions dock, krävs rätt mycket för att man ska märka något) och solarium. Det funkar minst lika bra ;) Jag har varit lite rädd för att sola solarie då jag hörde förut att man kunde få hudsjukdomar och liknande, så skeptisk har jag varit. Men inget har hänt än, så det borde vara lugnt tycker jag. Dessa två i kombination funkar så bra och jag har börjat märka resultat. Nu slipper folk bli bländade av ens vita ben när shortsen åker fram! Nu är de äntligen på väg att bli sådär bruna som de blir till sommaren <3

Bildresultat för dove summer revived Bildresultat för solarium

Smoothies och juicer är lösningen

Jag kan få perioder ibland när jag inte känner mig hungrig alls. Det är konstigt för jag älskar ju vanligtvis mat, men vissa dagar så säger kroppen aldrig till att den är hungrig. Det kan gå lång tid mellan måltiderna men jag känner mig varken trött eller mer hungrig för att jag till exempel har varit i stallet. I början så blev jag orolig, då detta inte är vanligt för mig men med tiden så har jag bara lärt mig att dessa perioder kommer och nu vet jag mer hur jag ska hantera det än förut.

Min lösning på problemet är olika smoothies och juicer. De är enkla att variera med vad man vill ha i och man kan toppa med musli eller flingor. Visst, det går inte att leva på det men det är bättre än ingenting. Jag läste även att man kan köpa proteinpulver och bland i. Inte för att jag ska bli Hulken, utan bara så jag fortfarande får i mig det jag behöver utan att sätta mig ner för att försöka pressa i mig en köttbit. 

Vi har en liten bok här hemma med bara juicer i och roliga recept. Jag har inte kollat i den förens nu! Dessutom så är det ett mellanmål som allting fungerar.

 

Geof's bett från Trust

Detta bettet får 5/5 stjärnor och även från Geof's sida. Han går oerhört bra på det och jag kommer garanterat att rida mycket på det. Detta bettet kommer från Trust och är ett tvådelat tränsbett. Om jag inte minns fel så kostade det 799 kronor där vi köpte det. Jag hade satt på bettringarna bara för att Geof hade ett litet sår som behövde läka men nu är det hela bra igen.

Trust har verkligen lyckats med detta bettet och egentligen alla andra bett de gör. Det som jag tycker om med detta bettet är utformningen, ni ser att det inte ser ut som ett vanligt tränsbett i de tvådelade-delarna. Men, det jag gillar mest är den lilla kanten ni ser i mitten av bettet. Det gör, att till skillnad från ett vanligt tränsbett, kan det inte vika sig hela vägen eller klämma/nypa hästen i munnen. Vanliga tränsbett är inga dåliga bett, men jag föredrar detta om jag får chansen att rida på det.

Geof tar stödet väldigt bra på detta bettet och är lätt att jobba med. Just nu använder jag det i allt, såsom markarbete, hoppning och vid uteritter. Det känns som ett säkert kort, men jag ska inom snar framtid börja alternera lite mer så jag kan hitta en bra variation även för honom.