emmylaursen!

23:05

Jaha, då var det tillbaka till vardagen som gäller nu. Emil har åkt iväg på jobb och vi återgår till våra rutiner. Samtidigt ska det bli lite skönt att komma tillbaka till rutinerna och få ordning på dagarna igen, men semester är aldrig fel det heller. Jobbade några timmar imorse innan jag åkte till Geof, som hade en välförtjänt vilodag idag. Pysslade om honom, putsade lite grejer och bara tog det lugnt. Nästa tävling som vi tar sikte på nu är i Borlänge om cirka två veckor och då rider jag 110 cm en dag och 120 cm andra dagen, troligtvis blir det torsdag och fredag som jag tävlar.

Nu på kvällskvisten red jag ut en sväng på Stokes och allting var bra med honom. Det var så svalt och skönt ute nu, så egentligen skulle man alltid sparat stallet och ridningen till sist på dagen. Veckan som kommer har jag bara inplanerat hoppträning på tisdag och dressyrträning på onsdag för Geof. Planeringen för Stokes läggs utifrån hur jag jobbar och vad Geof ska göra. Får försöka pussla ihop allting så gott man kan.

Godnatt!

Livets

Lite markarbete

Idag vet jag inte vad det är för väder ute alltså, regnade från och till när jag var hos Geof och här hemma är det soligt. Hur som helst så red jag idag i ridhuset med Geof och plockade även fram lite travbommar. Fokuserade först på att få honom att slappna av i båda varven, innan jag tog det i galopp och gjorde avbrotten några meter innan bommarna. Precis så han ska göra avbrottet i balans och sedan fortsätta med bommarna. I höger varv gick det riktigt bra, men i vänster var det svårare. Han var stel som ett kylskåp i början, så fick fokusera mycket på att bara kunna ställa igenom honom till vänster innan jag ens kunde tänka på att korta tyglarna. Det tog ett tag, men till slut gav han efter och då började jag samla ihop honom sakta men säkert. Han tycker det är otroligt jobbigt dock, men det måste göras. Jag strävar efter att Geof ska vara så liksidig som möjligt, så allt i vardagsarbetet är viktigt. Efter några gånger gick det väldigt bra med bommarna och så småningom kunde jag även göra samma saker som i höger varv.

Stokes fick ut och gå en morgonpromenad imorse med mig och Emil. Allting i båda stallen är klart och nu i eftermiddag ska jag jobba några timmar. Håller på och läser en bok för fullt som handlar om hur man tränar en häst till bästa möjliga framgång, samt hur man gör ett hållbart upplägg. Väldigt intressant faktiskt och det finns mycket man kan ta med sig och lära sig av. Tänkte försöka vila en stund nu innan jobbet, så man inte är helt slut när man kommer dit och ska börja sitt arbetspass. ;)

 

Då var årets stora mål avklarat

Hej igen! Äntligen är vi tillbaka i vardagen efter några intensiva dagar på språng. Vi stack till Sundbyholm i måndagskväll och det var så skönt. Trots att tävlingarna inte började förens runt lunch dagen därpå så var det ändå skönt att komma fram och känna ett lugn, inte att man måste jaga klockan jämt. Geof tog det hela med lugn och ro, han var utvilad och spånig på tisdagsmorgon vilket jag tar som ett tecken på att han har sovit gott. Nu har vi varit ute och tävlat ganska mycket de senaste veckorna och vilket flyt man har börjat få in när det gäller packningen. Allting går så smidigt och fort nu, allting har sin plats. 

I tisdagens 1,10-klass var Geof SÅ stark. Han bara drog runt och att tyglarna var hala som såpa gjorde inte saken bättre. Jag försökte verkligen göra mitt bästa hela rundan, men lyckades inte riktigt. När Geof blir sådär stark blir det så mycket på-av ridning hela tiden och det stör rytmen så mycket. Dock så hoppar han ju fortfarande väldigt bra och bjuder på allt, tvekar aldrig en sekund. Men visst hade man velat få igenom förhållningarna. 

Till debuten i 1,20 hade jag en bättre plan, jag hade studerat banan närmre och var bättre förberedd. Resultatet blev ett pet och två tidsfel. Jag red lite passivt och i en nationell klass (som detta var) så är maxtiden satt betydligt tajtare än vad den är i en lokal klass. Men, det är en av alla utmaningar som kommer med att gå upp en nivå. Geof hoppade dock helt otroligt fint genom båda de kombinationer som fanns på banan (oxer-1 galoppsprång-räcke och räcke-2 galoppsprång-oxer). Fantastiskt roligt att vi är på rätt väg och ett kvitto på allt arbete vi lagt ner. Nu kommer han få en lugnare vecka och bara återhämta sig, rulla sig lerig i hagen och få äta godis.. ;)

Stokes motioneras också mellan allt. Han är lite tjockis nu efter allt gräs och godis i sommar. Tanken är väl att han ska få ut och åka på lite pay n jumps, mest för att hålla igång honom och för att han tycker det är så roligt. Jag jobbar och försöker umgås så mycket som jag kan med Emil nu när han börjar jobba igen på måndag. Annars försöker jag överleva denna värmen bara..

 

Framme i Sundbyholm

Igårkväll kom vi äntligen fram och Geof tog allting med ro. Jag tycker det är så skönt att komma fram dagen innan och installera sig lite. Nu på morgonkvisten fick Geof kraft, sedan gick jag en liten promenad med honom innan han fick hö inne i boxen. Han var spånig, så det betyder att han har legat ner inatt och fått lite ro samt sömn. Så viktigt nu när vi rider en 1.10 klass idag och en 1.20 klass imorgon! Oavsett hur det går är jag ofantligt stolt över vår framgång de senaste månaderna, men självklart kommer jag/vi göra så gott vi kan i debuten.

Dags för lite frukost nu. Tävlingarna börjar vid 13 idag..

 

Tävlingsdag avslutas med egentid

Hej! Idag har det varit en intensiv dag, mycket har blivit gjort. Imorse var jag och Emil uppe till hästarna, runt lunch gick jag hem till mamma och sedan åkte vi till Geof. Jag gjorde i ordning utrustningen, packade in allting och sedan lastade vi in Geof i transporten. Han har börjat bli så duktig på att åka transport nu och det gör självklart allting så mycket enklare. Idag var Geof lite stark, så jag fick rida fram en hel del för att det skulle bli bra.

Han har börjat med en liten fuling på framhoppningen. När jag rider på oxern så måste jag vara mera med i ridningen, annars kastar han sig åt sidan. Då är inte oxern högre än 90 cm. Jag tar då bara ett språng så det känns bra och bryr mig inte om vad det ligger på för höjd, då känslan är det viktigaste för mig. Väl inne på banan hoppade Geof fantastiskt fint och jag fick tillbaka honom på de galoppsprången jag ville. Dock behöver jag nya handskar.... De går ju ändå bara sönder... Vid kombinationen kom vi in riktigt dåligt och det var bara på grund av en kass väg innan hindret från min sida. Han hoppade över A hindret, men nitade vid B hindret och drog sig åt sidan. Jag förstod honom fullt ut och hade han hoppat istället hade jag legat på marken, eftersom jag satt så snett. Gjorde ingen grej av det, utan bara red en lång väg innan och gjorde om allting. Resten av banan kändes också riktigt bra, så jag är nöjd.

Jag har en kväll för mig själv hemma, då Emil är ute med några kompisar. Jag passar på att plocka med diverse saker här hemma, innan jag ska åka och hämta honom. Hoppas inte jag somnar bara, hehe...

Någon älskar Irish mash efter en lång dag..

Svettigt värre

Jag trodde aldrig jag skulle säga det- men det ska regna i helgen och jag är överlycklig. Står verkligen ut i värmen nå mer och att jobba i den är inte heller så roligt. Hur som helst så jobbade jag i förmiddags och tog en siesta efter jobbet. Stokes var först ut och det blev en tur ut i skogen. Han har haft lite problem med en framhov som mamma fick åka till Borlänge till någon specialhovslagare och "laga" hoven. Det ser ut som plast som de har fyllt igen hålet med. Han gick bra idag, men snubblade lite och verkade tycka det var lite jobbigt att trava. Jag ska känna på hovarna imorgon och se om den är varm eller så, men det blir skritt ett tag framöver för hans del bara.

Geof fick sig ett pass i ridhuset idag och vi plockade fram ett räcke med en hjälpbom. Jag behöver inte så mycket mer dagen innan tävling, men just att hitta känslan och bara få det att flyta på. Jag tyckte Geof var stel och stark i början av passet, men slappnade av mer och blev mjukare efter ett tag. Tog bara 2-3 språng på 1.15m och det kändes bra. Jag har avanmält mig från 1.10m imorgon och rider bara 1.15m. Tror det blir bra i värmen och att han inte behöver gå två klasser.

Så imorgon åker jag och Emil till hästarna på morgonen, hem en vända och sedan hämtar mamma mig runt lunch. Vi startar i den sista klassen så jag startar inte förens vid klockan två/halv tre typ.. Kommer bli en lång dag. Sen får vi se vad resterande del av dagen har att bjuda på.

Såhär fint var Geof schabrak efter ett pass i ridhuset på ynka 30 minuter

22:37

Hej! Att jobba idag i värmen var nästintill helt omöjligt. Jag och kollegorna möttes titt som tätt i vår grupplokal för att fylla på vatten och andas i några sekunder. Värmen tar ofantligt mycket och såhär efter ett arbetspass är man helt slut. Jag red Geof imorse klockan halv sju, när solen inte hade hunnit värma allt för länge. Det var då 18 grader ute vilket var alldeles lagom och Geof kändes fin i kroppen. Jag red även på remontnosgrimma och tyckte att han fungerade väldigt bra på det! Imorgon tar vi något litet skutt innan Avesta på lördag.

Annars så försöker man ju mest överleva. När det är som värst här hemma är det upp mot 34-35 grader och då går det knappt att ens vistas ute. Det är så många timmar som går till spillo, som en av mina kollegor beskrev det så bra idag. Däremot så när jag kom hem hade Emil köpt 50 stycken chokladbollar till mig bara för att haha, så ni kan ju gissa vad vår kyl består av just nu. 

Jag ska försöka sova, men det kommer väl inte att gå förstår jag i denna värme....

Datorfri semester

Hej alla! Hoppas att ni har det bra i värmen. Jag och Emil har haft några underbara dagar nere i Göteborg och vi tog med Emil dator men vi har aldrig ens öppnat den. Det var väldigt skönt att bara koppla av från allt och njuta av våran lilla semester. Vi har hunnit med en hel del under tiden vi var där. På lördagen åkte vi ner och gjorde inte speciellt mycket på kvällen, men vi hann med en sväng ner till havet. Söndagen gick åt till Ullared (Emil följde med dit tro det eller ej) och på vägen hem stannade vi hos min moster för en bit mat. I måndags åkte jag till Kungsbacka och köpte en del grejer på Svensk ridsport. Det mesta var till för tömkörning men hittade även lite annat. Vi åkte sedan ut till skärgården och åt lunch samt promenerade längst gästhamnen. Igår var det en hel dag vid havet med massa bad och sol! Lite brun har jag lyckats bli i alla fall. Här hemma går man ju bara i ridbyxor så benen än vitare än två ipren..

Nu är vi tillbaka i vardagen och värmen här hemma är ju nästan hemsk. I Göteborg var det runt 26-27 grader vilket var varmt, men inte för varmt. Här hemma är det runt 33-34 grader och det går ju inte att göra något. Jag kommer gå upp vid klockan fem imorgon för att hinna rida Geof innan det blir allt för varmt. Får se hur mycket energi han har, men förmodligen inte allt för mycket då värmen tar sjukt mycket. Ska prova en remontnosgrimma på honom också och se hur han går på den.

Annars så händer det väl inte så mycket. Jag ska jobba imorgon 14-21 och efteråt är jag nog helt slut skulle jag tippa på. Tävling på lördag och Geof är anmäld till en 1.10 och en 1.15, men jag tror att jag kommer avanmäla till en av klasserna om värmen håller i sig. Han gick tre klasser förra helgen i denna värmen, så det känns inte schysst att rida två klasser på lördag. Nästa vecka väntar dessutom Sundbyholm tisdag och onsdag. Viktigt med återhämtningen dagarna mellan tävlingarna så han kan prestera så bra som möjligt. 

Jag laddar upp bilder från Göteborg senare ikväll eller imorgon!

Dag två med tävlingar

Ytterligare en tävlingsdag går mot sitt slut. Idag var Geof trött, riktigt trött. Han vägrade på oxern på framhoppningen och då förstod jag att han var trött. Fokuserade på att få till ett bra språng på oxern, sedan bara klappa och gå upp till tävlingsbanan. Det var viktigt att spara på den energin han hade idag i och med att det var fortfarande 30+ grader varmt. Geof var en riktig stjärna och kämpade på så bra han kunde. Efter ett hinder som vi kom lite tokigt på så försökte han dra sig mot utgången, men jag lyckades få fram honom och fortsatte banan = 3 tidsfel. Men jag är sååå nöjd med honom denna helgen!! En riktig kämpe som krigar i ALLA lägen. 

Det första Geof gjorde när han kom hem och fick gå ut i hagen var att rulla sig. Blir alldeles varm i hjärtat när man ser hur bra han har det och att han och Chicco kommer överens. Dom gnäggar till och med efter varandra nu, haha. Nu väntar några lugnare dagar för Geof medan jag åker ner till Göteborg. Jag älskar allting här hemma, men ibland är det skönt att få se någon annan miljö.

Godnatt, vi hörs imorgon

 

En debut till avklarad

Men hörrni, vilken tävlingsdag vi har haft!! Till och börja med så hann jag inte blogga någonting igår, utan la datorn åt sidan. Jag var lite nervös inför idag och kände att jag behövde fokusera på det som var viktigast, det vill säga dagens prestation. Vi kom i god tid till tävlingsplatsen, vilket är väldigt skönt. Jag kommer hellre fram för tidigt än precis på håret, speciellt imorgon när det dessutom är veterinärbesiktning innan starten också. Geof var pigg och glad idag. På framhoppningen fick jag hjälp av min tränare och fick några riktigt bra språng. 

Väl inne på banan så tänkte jag bara på att göra så lite som möjligt och framförallt att vara mjuk i handen. Geof bjöd som vanligt på alla hinder och gjorde sitt bästa. Helt otroligt va bra han hoppar i kombinationerna nu! Inte i en endaste bom. 1.10-klassen var en riktigt bra runda, är väldigt nöjd med den och det kändes enkelt inför debuten i 1.15 m som väntade senare. Även i den klassen tänkte jag bara att göra så lite som möjligt och få en bra känsla. I den klassen var vi också felfria!! 2 av 2 rosetter med hem och en fantastisk känsla från andra klassen. Det är så roligt när Geof börjat hoppa riktigt med kroppen, det är helt andra språng då. Imorgon rider vi en 1.15m klass och hoppas på en lika bra känsla som idag!

En bild från när vi släppte Geof lös i ridhuset när han stod i Avesta. Käraste lilla Geof