emmylaursen!

Två rundor till i kroppen

Det har varit två intensiva dagar med tävling och jobb. Jag kan väl börja med torsdagens runda som var en 1.10-klass. Jag tycker att Geof ändå hoppar helt okej, men jag har ett alldeles för lågt tempo och får två nedslag. Det första kommer på en linje där jag inte får tillbaka honom i tid så han får plats med sina 6 galoppsprång utan det blev lite för mycket broms och då kom vi för nära. Efter det nedslaget tappar vi lite för mycket galopp i svängen till nästa hinder och Geof blir för djup i formen, så han hinner inte upp med frambenen. Ändå en helt okej runda, men lite fel beslut i ridningen från min sida. Dock får jag inte ta det för hårt, då vi fortfarande samlar rutin och erfarenhet. Besluten man tar inne på banan tar mindre än en sekund och baserar på känsla och erfarenhet. Tillsammans lär vi oss.

Igår blev det en lite konstig tävlingsdag, eftersom jag hade en sån sen start så jag kunde jobba 7-13 och sedan åka till stallet. När vi väl var hos Geof gick allt så smidigt. Jag broddade Geof och fick han klar, mamma pysslade med diverse annat i stallet och sedan packade vi in grejerna och åkte. Jag blev chockad hur lite man har med sin över en dag bara jämfört med ett meeting. Känns som att man glömmer någonting hela tiden. Hur som helst, banan till 120 igår var tekniskt svårDet var framförallt två svängar som var riktigt snäva, alltså vi snackar 45 grader-tillbakasväng. På framridningen tyckte jag att Geof var lite irriterad och grinig, men det släppte efter ett tag och han blev mer lik sig. Fick bra språng på framhoppningen och det kändes bra. Väl inne på banan går hinder 1, 2 och 3 som en dans, inga problem. När jag sedan ska göra en vänstersväng upp mot hinder nummer fyra så börjar han tjafsa lite, inget större men drar mycket åt höger. Jag rider därför på honom mot hinder nr 4 som var en oxer, resultatet är att han får med sig bommen bak i och med att han hoppade flackt och inte med kroppen. Vi landar i alldeles för hög fart, jag har tappat yttersidan och när det är dags för svängen till hinder nr 5 som var en av dessa riktigt kluriga svängar, så hade jag inte en chans att kunna styra in i kombinationen på den linjen jag kom på. Därav la jag en volt och gjorde en ny anridning och då satt allting som det skulle. Resten av banan kändes toppen! Så felen kom som konsekvenser på att jag red iväg honom, istället skulle jag hållit ihop honom så hade vi haft mer kontroll i landningen. Hur som helst, en bra runda och det känns bus enkelt stundtals med Geof som gör allt för att det ska bli så bra som möjligt!

Nu väntar lite lugnare veckor igen för Geof, med mer stärkande markarbete och lite konditionsträning. Idag joggar jag honom lite lätt bara och imorgon longerar mamma honom. 

 

Mycket pigg ponny

Stokes var riktigt fin idag på hoppträningen. Han var pigg (piggare än vad jag trodde han skulle vara) och hoppade bra som vanligt. Mycket linjer idag som var lite kluriga och man fick göra om några gånger, men efter ett tag satt det. Geof gick 20 minuter lösgörande idag på utebanan i solen och han kändes fin inför 1.10m-klassen imorgon. Det som jag dock blev lite fundersam över var att veterinärbesiktningen stängde klockan 15 på fredag och jag rider vid kl 18 på kvällen.. Jag måste veterinärbesikta Geof inför 1.20m-klassen men jag kommer ju inte vara där tre timmar innan min start... Så, förmodligen kommer jag rida 1.15 m istället på fredag, eller ja vi får se hur de har tänkt. Ska prata med sekretariatet imorgon och se..

Godnatt, ska försöka få lite sömn så man är utvilad inför imorgon!

Irish mash och äppelbitar får man när man varit duktig ;)

Film från 120-debuten

Här kommer då hela filmen från 120-debuten i Sundbyholm. Jag är väldigt nöjd med rundan och även med resultatet, man får ju ta det med en nypa salt. Banan var lång med mycket transportsträckor och det var en del som var felfria på hinder men som ändå fick tidsfel.. Hur som helst, vi slutade på 6 fel (4 för rivningen och 2 för tiden). Det som jag är mest nöjd med är att jag tog mig tid kring banan och höll ihop Geof hela vägen. Jämför man denna rundan med när jag debuterade 110 så är det HELT olika sorters ridning. Då red jag iväg honom, stressade runt och var ju så nervös. I Sundbyholm, 4 månader senare, var vi mer redo och dessutom för 10 cm högre. 

Detta var en ren rutinrunda för oss båda. Jag har aldrig tävlat på denna nivån tidigare och Geof har lite erfarenhet av att tävla på denna nivån. Därför kändes det inte mer än riktigt att ta sig tid, mjuka svängar, andas och ta det i vår takt. Mot slutet, innan sista kombinationen, försökte han med en liten fuling när vi red förbi utgången. Jag gjorde ingen större sak av det utan bara fortsatte rida framåt och de sista tre sprången kändes superbra. 

Hoppa på gräs- check

Ja imorse kan jag ju inte påstå att jag var speciellt pigg, då det blev väldigt sent efter träningen igårkväll. Förmodligen är det förklaringen till att jag sov två timmar efter jobbet innan jag åkte till Stokes. Idag var det dags för att trimma igenom honom på banan och han kändes fin inför träningen imorgon. Denna säsongen så kommer vi ha en fast plats för Åsa i Mockfjärd varje vecka som vi kan åka på honom med. Han kändes lika pigg och glad som vanligt. 

Tanken med Geof idag var att vi skulle hoppa lite gräs och inte alls högt eller något speciellt, utan bara för att ha provat det inför helgens klasser. Vi började med att mamma hade longerlina och jag red runt som vanligt, men att longerlinan fanns som back up. I och med att jag aldrig ridit honom på gräs så visste jag inte hur han skulle vara eller reagera på omgivningen (gräsplätten vi hoppade på gränsar till en kohage). Han var lite uppskruvad i början och då var det skönt att veta att mamma hade longerlinan, men efter ett tag så "gav han med sig". Skuttade över ett litet räcke på 70-80 cm bara för att prova, inte alls för att hoppa någon höjd. Gräsbroddarna satt bra också och var (för en gångsskull) enkla att skruva i.

Imorgon så ska jag bara jogga Geof lätt på förmiddagen och sen åker vi som sagt med Stokes på hoppträning. Jag ska även ta mig i kragen och göra klart tävlingsplaneringen för resterande månader av detta året. Planen är väl att börja rida avd.A inom kort, stadiga rundor på 120 cm och börja ta tag i det stora målet nästa år....

Fick tyvärr ingen bild/film från när vi hoppade på gräs idag, då både jag och mamma var så fokuserade på Geof för att ens tänka tanken med fotografering/filmning..

Bra träning

Geof hoppade bra idag på träningen. Fick en del att träna på och nästa utmaning för oss är att kunna rida i ett högre tempo, men med samma rytm, balans och känsla. Inte bara släppa iväg honom och låta han hoppa flackt, utan rida fram hela vägen till hindret och fokusera på att göra det i balans. Mycket bra träning även för mig, att kunna ha is i magen och att INTE plocka bort för mycket galopp, vilket jag gör ibland och då tappar vi rytmen för det högre tempot. Lång historia kort- måste bli mer van att rida i högre tempo men med samma kontroll.

Imorgon- jobb på förmiddagen, Stokes efter jobbet och ska sedan hoppa Geof på gräs på kvällen. Det blir dock inte mycket hoppning med Geof imorgon, med tanke på att han gick både i lördags och idag. Annars är det full uppladdning för tävling i helgen!! Behöver lite sömn nu..

Helgen går i ett

Det är dags att knyta ihop säcken för idag. Äntligen. Inte för att det har varit en dålig dag, utan mer för att jag är fruktansvärt trött. Igår var vi upp till hästarna på morgonen, jag tränade Geof för Linda på förmiddagen och jobbade på eftermiddagen. När jag kom hem från jobbet vid klockan nio tänkte jag mest äta en macka och gå och lägga mig, men en kompis och några till skulle ut så jag hängde på dom. Vi hade en sjukt rolig kväll ihop och vi löste många i-landsproblem i våra alla diskussioner. ;)

Så, 02:30 igårnatt klev jag innanför dörren hemma och vaknade klockan 09:00 imorse av att jag var otroligt hungrig. Gick upp och la mig på soffan, kollade lite serier och försökte bli en människa igen. Geof fick djupvågsbehandling idag och man såg på honom att han njöt av det. Höll på att somna när Maria var och masserade kring halsen/manken. Det är nog det bästa Geof vet, förutom att äta gräs då.. Jag och Emil har inte gjort speciellt mycket idag, mest lagat mat och försökt överleva. Vi båda har varit sjukt trötta hela dagen och jag har varit nära på att somna i soffan flera gånger under dagen. Stokes och jag red ut en sväng i skogen nu på kvällskvisten.

Hoppas att jag kan få "sova ikapp" lite nu och vakna pigg imorgon. Då ska vi träna för Linda igen och köra ett sista genrep inför veckans tävlingar som dessutom är på gräs. Jag är anmäld till 1.10 på torsdagen och 1.20 på fredagen, men känns Geof inte helt hundra (vet ej hur mycket han hoppat på gräs innan han kom till mig) så går jag ner en/två klasser bara. Det finns alternativ, så inget är spikat än. Godnatt från en mycket mycket trött Emmy

Från hoppträningen igår. Geof var väldigt fin och hoppade superbra!

 

23:58

Vaknade imorse av ett riktigt dunder, trodde det var en lastbil som körde förbi i full fart utanför oss först. Men nej, ett oväder utan dess like hade vi här imorse och det gjorde väl egentligen ingenting i och med att vi ändå hade planerat en liten shopping-förmiddag. Det blev en tur till Borlänge för att köpa gräsbroddar till Geof som jag ska se till att skruva i/prova här i veckan och vi passade även på att äta när vi ändå var där. Thaimat är en favorit och framför allt om det är buffé, hehe.

Geof fick vila idag men jag tömkörde Chico (Malins häst) som jobbade på superbra. Roligt att arbeta med lite andra hästar i mellan åt också. Stokes hade även han vilodag och när vi kom för att plocka in dom var de helt tokiga. På det hela så blåste det ute = galna hästar som ville in. Vet inte riktigt vad som flög i dom, men mer vilda än tama var dom alla tre. Väl inne i stallet stod dom som små ljus igen.. 

Tacos serverades här hemma till middag och sedan spenderade jag kvällen med Anna som jag inte träffat på alldeles för länge. I höst kommer det ut många bra skräckfilmer, så då blir vi stammisar på SF i Falun igen. Annars så tänkte jag försöka få lite sömn nu, då vi dels har morgonfodringen av hästarna imorgon och det är även dags för hoppträning för Geof. Hoppas att vi kan få en bra känsla inför Borlänge nästa vecka!

Ryttarinspirations foto.

Hoppade lilla ponnyn

Hej på er! En ledig torsdag var det idag. Jag pysslade här hemma imorse innan jag åkte till Geof. Idag longerade jag honom inspänd bara för att han skulle få röra på sig och mjuka upp eventuell träningsvärk. Han frustade på och när han fick gå fritt för jag skulle mocka efter han, stod han mest och såg frågande ut till vad vi höll på med. Fixade med lite grejer och gav hästarna lunch innan jag åkte hem igen. En lugn förmiddag.

Lunch hemma för min del och lite soffhäng innan jag åkte till Stokes. Det stod en del hinder framme på ridbanan så jag tog tillfället i akt och passade på att hoppa med honom. Lilla ponnyn tyckte att det var roligt och även jag, då det skiljer sig så mycket från att rida Geof. Kontraster och så nyttigt! Tog något enstaka språng som var lite högre, mest för att känna att det fortfarande finns lite krut i farbrorn.. ;) Efter var han så svettig och lortig så jag schamponerade in manen (den va såååååå lortig nu) och där sadeln ska ligga (viktigt att det är rent där) och spolade av honom länge länge. Vattnet som rann av var ju mörkbrunt och massa grus och smuts. Innerst inne vet jag att han kommer rulla imorgon när han få gå ut i hagen, men han har i alla fall blivit av med en del lort.

Imorgon är det vilodag för de båda hästarna, men jag ska tömköra Chico då Malin är bortrest över dagen. Jag tänkte även försöka hinna till Hööks och köpa gräsbroddar till Geof och ska träffa Anna på kvällen.

Som en spagetti

Åh va fin Geof var på dressyrträningen idag! Det var verkligen så roligt och han kändes som en spagetti i slutet. Som Angelica sa "mjuk från öronen till svansen". Vi jobbade mycket idag med den lite lägre formen och att få hästarna att jobba på avslappnat i den, höja ryggen och bara mjukas upp. Efter ett tag plockade vi upp dom lite mer i formen, men inte allt för mycket. Mycket gymnastik och lösgörande idag, vilket jag tror var vad Geof precis behövde för sin kropp.

I övrigt så blev det panik imorse då min chef ringde och sa att jag hade försovit mig. Blev alldeles vit i ansiktet när hon sa det för jag har inte fått något meddelande om att jag skulle jobba idag. Hur som helst, det var fel från dom inne i stan som sköter bokningarna av oss timvikarier så det blev en riktig rivstart imorse. Hann bara plocka med mig det nödvändigaste (läs nycklar och id-bricka) och borta tänderna innan jag mer eller mindre sprang till jobbet. Men nu har jag dubbelkollat och kollat igen, så imorgon är jag ledig!

Det som står på agendan imorgon är; tömköra/longera Geof, rida Stokes på banan, städa här hemma, tvätta. Kommer säkert på mer imorgon, men vi får börja såhär.

 

Planerar om

Jahapp, dagen blev inte riktigt som planerad men ändå bra. Hoppträningen flyttade vi på till helgen, men jag och Malin tog några språng i ridhuset ändå. Geof kändes superfin i kroppen och i slutet tog vi några enstaka språng på en lite högre höjd mest bara för att se så att vi fortfarande kan.. ;) Nästa vecka blir som tänkt nästa vecka i Borlänge på Rommehoppet. Imorgon ska vi rida dressyr för Angelica och hoppas att vi har jobbat på bra sedan sist. Jag har börjat rida Geof mer och mer på remont som nosgrimma och tycker han fungerar väldigt bra på det, men jag kommer nog fortfarande använda kombinerad när jag tävlar än så länge. 

Imorse när jag vaknade var jag trött och när jag kom hem från jobbet var jag trött. Inte lätt ibland heller. Jag la mig på soffan och sov i 1.5 timme helt oavbrutet, innan alarmet ringde och det var dags att åka till hästarna och plocka in dom för middag. Idag var Stokes trött, alltså riktigt trött. Idag har det varit lite varmare än var det har varit de senaste dagarna och sen springer dom nog en del i hagen = trött ponny. Longerade honom ett tag men det var ingen idé, det klippte i ögonlocken på honom.

Har försökt kommit till ro så jag ska kunna sova snart, men vi har någon som sitter utanför hyreshuset och pratar så högt. Imorgon tänkte jag vara ledig och eventuellt jobba till helgen. Godnatt, så hörs vi imorgon

Från förra dressyrträningen, hoppas på en avslappnad och harmonisk hästis