emmylaursen!

Trött häst och tunga steg

Hej! Idag var det äntligen dags för dressyrträning för Geof. Igår red jag bara ut en sväng bara kravlöst inför idag. Han var så fin på träningen! Tråkigt att ingen kunde filma/ta kort för det kändes oerhört bra. Idag tränade vi mycket på att hålla jämn galopp, ett bra tryck och att få med yttersidan. Malin la ut två bommar som jag fick rida på och vi har även börjat jobba med galoppombyten. Geof tyckte verkligen att det var jobbigt, men han var så duktig! Stor stjärna till honom och självklart blev det mash efteråt. 

Stokes har fått gå ute de senaste dagarna och han är som allra gladast nu när det går att galoppera överallt. Han har känts lite stel i mellan åt men det är nog bara en liten grej som vi får jobba igenom. Annars så känns båda hästarna superbra och fräscha!

Jag skriver detta lite halv stressat, då jag alldeles strax ska gå till jobbet. Kommer hem igen strax efter klockan nio ikväll och då blir det tacos a la standardfredag! Hoppas att ni får en bra fredag så hörs vi mer sen.

Alltså jag dör för denna hästen

 

Resultaten

Fredagen: Jag och Geof inledde meetinget med en 100cm-klass och jag hade verkligen inga förväntningar alls. Jag förstod att det skulle bli mycket för honom med allt runt om och därav kände jag bara att så länge vi kommer runt är jag nöjd. Denna rundan var Geof väldigt het och "på" vilket gjorde att rytmen i ridningen blev inte alls den samma och jag hade svårt att komma till någon bra ridning. Sen ska jag inte inte förneka att jag hade en del nerver också vilket självklart spelade in på resultatet som blev 8 fel i denna klassen (två rivningar).

Lördag: På lördagen red jag två klasser, 90 cm och 100 cm. I 90 cm rullade det på i vanlig ordning som gav oss en hel del självförtroende och vi började dagen med en felfri runda. Det var en lugn och stabil runda och det kändes skönt att Geof var sig själv på banan. Andra klassen blev det en riktig kommunikationsmiss mellan oss två, vilket gjorde att han red en oxer väldigt kraftigt (om man kan säga så?) och även hindret därpå, då allting hamnade ur balans. Dock var han ändå väldigt fin och jag var ändå nöjd med rundan då han verkligen gjorde så bra han kunde. 0 fel i första klassen och 8 fel i andra klassen.

Söndag: Avslutade hela meetinget med en 95cm-klass som slutade i en felfri runda. Det var väldigt skönt att avsluta meetinget på det sättet och jag är imponerad över att Geof ens hade energi kvar i kroppen. Det var den bästa rundan hittills och jag kommer leva på den känslan länge. Jag red bra och Geof gjorde en superbra insats. Med andra ord så har han genomfört fyra klart godkända rundor och varit lugn och fin däremellan. Dessutom kollade han inte till på ett endaste hinder utan bara hoppade allting med glädje.

Tacksam och ödmjuk

Helgen i Sundbyholm har väckt en hel del tankar inom en. Dels om framhoppningen och säkerhetstänket kring det, men framför allt vilken tur jag har som har de människorna som jag faktiskt har runt om mig. Mina föräldrar, som för 6 år sedan köpte min ponny och som ända sedan dess har följt med mig på min resa. Ponnytiden var allt förutom perfekt och många gånger var det en enormt brant uppförsbacke kändes det som. Jag blir så enormt tacksam när jag tänker på allt som mina föräldrar har gjort för mig och att de än idag ger mig chansen att kunna hålla på med hästar. Det är långt ifrån gratis och kräver mycket tid.

Sedan för mindre än ett år sedan köpte vi en unghäst som även var min första storhäst. Jag har inte en chans att kunna betala allting själv, det har nog ingen i min ålder som precis börjat jobba. Allt detta gör att man blir ytterligare tacksam för att dom fortfarande tror på mig och för att de fortfarande vill vara med i min satsning. Emil som också åker med på så många tävlingar han kan och som stöttar mig. Det är verkligen världens finaste pojkvän.

Det är viktigt att se på helheten och förstå vad alla runt om gör för att jag ska kunna hålla på med hästar och tävling. Mina föräldrar ska ha en eloge för att de hjälper mig och fixar och donar på det sättet de gör och även Emil som låter mig prata om hästar nästintill alla vakna timmar..

Vårstädning och promenad

Idag har det då varit en riktigt lång dag. I förmiddags var jag hos Geof där vi dels städade ur sadelkammaren, men även pysslade med en hel del annat. Jag och två tjejer till red ut en sväng och Geof var riktigt glad över att få ut och galoppera. Det tillsammans med lite vårkänslor resulterade i ett och ett annat bocksprång. ;) Nu är det dessutom så pass varmt så att det kan gå helt utan täcke och visst är det enklare när man inte sa hålla på med en massa täcken fram och tillbaka. Sedan hade jag även en del saker sedan helgen att plocka reda på, så som alla täcken vi hade med oss.

I och med att Stokes gick i ridhuset igår så gick vi ut på en promenad i eftermiddagssolen. Snart har nog ridbanan torkat helt också så vi kan börja rida på den och då ska vi komma igång med mer markarbete för hans del också. Men tills dess är det tyvärr lite svårt att hitta på något riktigt, man måste typ upp till ridhuset om det ska bli något "riktigt" jobb. Aja, bara ridbanan blir bra kommer allting bli så mycket bättre!

Imorgon är jag även ledig innan jag har en helg full med jobb framför mig. Det är tanken att jag ska markarbeta Geof imorgon och rida ut på Stokes. Håller tummarna för att solen är med oss hela dagen.

Finaste finaste 

Hunnit landa sen helgen

Måndag och en ny vecka framför oss. Jag började med att sova till kvart över nio imorse (kommer inte ihåg senaste gången jag sov så länge) innan jag åkte till Stokes. Eftersom det var ganska dåligt väder, med blåst och regn från och till, bestämde jag mig för att rida upp till ridhuset. Stokes var så fin, finare än på länge vilket kändes superbra. Han ska få mer tid nu när Geof ska få ta det lugnare. Jag red på ett tränsbett och det kändes bra de 30-40 minuterna vi var där. Imorgon tänkte jag rida ut alternativt ridhuset igen, det beror helt på vädret. Vi får se vad Geof får hitta på också, men han ska inte göra något speciellt denna veckan.

Igårkväll när vi kom hem från Sundbyholm var jag helt slut, alltså både mentalt och fysiskt. När jag satte mig i soffan fanns det ingen energi kvar till något, knappt att resa sig för att gå till köket. När man väl är mitt inne i tävlingarna så känner man sig pigg och fräsch, tills att man kommer hem/till hotellet. Fasiken alltså, då är det som att allting tar slut. Någon mer som känner så? 

Jag tänkte skriva lite tidsinställda om hur dagarna på meetinget var och så vidare. Men det kommer senare- nu är det dags att sova!

Sundbyholm- check

Hej på er! Herregud, det har varit så långa dagar så det enda som hunnits uppdateras har varit Instagram. Det är så tråkigt att forme inte har en app som man kan blogga från, annars hade jag självklart gjort det. Som sagt, långa dagar och jag är oerhört trött nu men kort och gott; det var fyra oerhört bra dagar. Geof har skött sig på bästa möjliga sätt och levererade 2 felfria rundor + två godkända rundor med 8 fel i vardera. En del kommunikationsmissar och lite halvdålig ridning från min sida, men det var skönt att avsluta meetinget idag med en felfria runda.

Sundbyholm anordnar otroligt fina tävlingar och dessutom håller det bra standard alla dagar. Det fanns en del skillnader dock från när man kommer från lokala/mindre tävlingar. Här fick man till exempel vara hur många som helst på framhoppningen, vilket kommer med båda fördelar och nackdelar. Du kan börja hoppa i god tid om du behöver det utan att känna stress, MEN man är ibland alldeles för många där. På den relativt lilla ytan som framhoppningen var på så kunde vi ibland vara upp mot 10 hästar, där hälften hade röd rosett i svansen. Jag kan tycka att ibland blir det en fråga om säkerhet, att ingen häst ska bli skrämd eller liknande. Sen är det säkert en vanesak också, men är man ovan och dessutom sitter på en unghäst vill man helst ha lite plats. 

Meeting kommer alltid att vara favoriten hos mig. Det är så mysigt att ha hästen i en box, gå på morgonpromenad, tävla, kvällsjogga, kolla på massa andra ryttare och fina hästar och till och med lite utställare som är där. Man blir trött i både kropp och knopp, men det är det värt! Nu ska jag krypa ner och sova, imorgon ska jag bara rida Stokes och sedan jobba eftermiddag.

17 april

Långa dagar nu när det är mycket som ska planeras. Igår fick ni ta del av veckans planering men det blev ändå lite omplanering. Idag blev det hoppning istället och imorgon lite lättare markarbete för Geofs del. Han gjorde allting super idag på hoppträningen, mest jag som inte ska backa av hela tiden bara och korta galoppen men samtidigt inte heller rida iväg honom. Han är så oerhört ärlig att rida och gör verkligen sitt bästa. Idag tog vi till exempel fram en grind och en oxer med vattenmatta och han brydde sig knappt. Så cool unghäst. Stokes fick ut på en långpromenad i eftermiddagssolen. 

Fransarna är påfyllda och fina och jag hann även vara förbi Falu Kommuns kontor och skriva på papperna för mitt vikariat i sex veckor på hemtjänsten. Det är verkligen toppen att gå som timanställd, men samtidigt skönt att ha ett fast schema man kan utgå ifrån. Allting blir ju mycket enklare att kunna planera in och anpassa i förtid. Tanken är väl att jag och Emil ska komma iväg till Stockholm någon helg och få spendera hans födelsedag lite mer. 

Godnatt!

Planering planering

Nu börjar allting dra ihop sig och såhär ser veckan ut för mig och hästarna:

Måndag: Stokes ska få göra något lättare arbete. Geof ska ridas ut och avsluta i ridhuset för att känna igenom allting tills på torsdag när vi åker. Vill att han ska kännas fräsch och jag kommer även sakta men säkert börja packa samt köpa in det sista som behövs innan avresa.
Tisdag: Tanken är att båda hästarna ska få gå något markarbete. Stokes får vi avvakta och se med, då jag misstänker att vi behöver vara uppe i ridhuset och det kanske inte är ledigt. Geof ska i alla fall få jobba över bommar.
Onsdag: Om allting går vägen är det hoppträning för båda hästarna. Stokes får gå mer, medans jag mest ska checka av det sista med Geof.
Torsdag: Rider Stokes på förmiddagen. Beror lite på om det blir hoppträning eller inte kvällen innan, men förmodligen en uteritt. Geof ska joggas innan avfärd mot Sundbyholm!
Fredag: Sundbyholm, rider 100 cm med Geof.
Lördag: Sundbyholm, rider 90 cm och 100 cm med Geof.
Söndag: Sundbyholm, rider 95 cm med Geof. 

Om allting går bra blir det eventuellt klassbyte på lördag/söndag, men det återstå att se. Det som kommer först är att han ska kännas pigg och glad, samt att inte allt för mycket energi ska gå åt till allt runt omkring. 

Bildresultat för sundbyholm summer games

Smuts och grus = vår

Då var det min tur att bli sjuk. Det är inte så farligt dock, mest ont i halsen/huvudet och täppt i näsan. Man får göra så gott man kan, men igår efter jobbet var jag helt slut. Det blev en väldigt intensiv dag igår. Hade först morgonfodringen hos Stokes, åkte sedan hem och åt en snabb frukost innan vidare ner till Geof. Jobbade honom på utebanan som äntligen hade tinat upp. Han kändes fin och med lite vårkänslor i kroppen så blev det lite svårt att hålla all energi inne ibland. ;)

Var hemma igen lagom till lunch och gick till jobbet vid klockan fyra. Kom hem strax efter klockan nio och då fanns det inte mycket energi kvar. Emil var så gullig och hade gjort i ordning middag och dukat upp allt, så det var bara att sätta sig och äta. Sedan la jag mig i soffan och sov från och till i någon timme innan det var dags att ge upp. När man är sjuk så känner man verkligen hur kroppen bara töms på energi..

Idag var det sovmorgon (vaknade klockan åtta och kunde inte somna om) men satt säkert och småsov i soffan i 1.5 timme efter. Stokes och jag var ute på en tur idag i skogen och det blev liten galopp till och med. Ja, ni ser ju själva hur han såg ut efteråt... Äh, kul var det i alla fall ;) Kollar för fullt på världscupen nu och tänkte att jag skulle ut och gå en promenad i eftermiddag.

Ha en trevlig söndag!