emmylaursen!

Full fart i 48 timmar

Hej hörrni! Alltså, de senaste två dygnen har varit allt förutom lugna. Kort och gott- jag och mamma bestämde oss i torsdags för att åka till Sundbyholm samma kväll. Med stallchefens tillstånd rullade vi in 00.45 på stallplanen med Geof. Lasta ur, gjorde det som endast var nödvändigt och åkte sedan till hotellet. Sista gången jag kollade på telefonen var den runt 01.40. Jag och mamma gick upp runt klockan 7 morgonen därpå, åt frukost och begav oss till tävlingsplatsen. Geof var alldeles spånig = en god nattsömn. 

I 90 cm red jag alldeles för passivt och hade en oerhört dålig galopp, vilket gav utrymme för Geof att göra lite som han själv kände för. 4 fel men en helt okej runda. 100 cm var en betydligt bättre runda, men det gick lite för fort mot slutet och Geof sprang på lite för mycket. Men ändå, en klar revansch från första rundan och skönt att avsluta dagen med en felfri ritt. Geof fick äta lite lunch, jag masserade honom lite och sedan fick jag mamma lite lunch innan vi åkte hemåt.

Vi lastade ur Geof, fixade med grejerna och pysslade innan bilen gick raka spåret till Stokes. Vi tog in de hästarna och jag gick ut på en promenad med Stokes. Emil kom och hämtade mig i stallet för att vi skulle hem och fixa oss innan vi skulle ut och äta med kompisar. En väldigt trevlig kväll och vi var hemma runt midnatt. Upp med tuppen imorse och släppte ut hästarna, åt frukost, gick på marknad i Rättvik (och fyndade en del saker!!) samt avslutade kvällen med grillning hos mamma och pappa.

Imorgon är det sovmorgon, sedan ska det fixas hos Stokes och städdag väntar i Avesta. Nu ska det pysslas och göras fint tillsammans med de andra tjejerna!

Langos till lunch, självklart

Ett par vingar jag köpte på marknaden, så fin dekoration!

Avslutade kvällen med detta!

Fy och blä för serier

Jaha, ytterligare en dag som är avklarad och vi rör oss mot en ledig helg. Jag var hos Geof i förmiddags och byggde fram serien som ni kan se på bilden. Geof tyckte verkligen att det var jobbigt och till en början sprang han bara igenom den. När jag väl fick han inramad och i ett bra tempo, så han verkligen jobbade med övningen blev det superbra! Dock kom jag åt hans yttersida i vänster varv vilket är det värsta han vet då han måste ta i med hela kroppen, så han gjorde ett tappert försök till att komma undan men gav sig ganska fort. Detta är typen av övningar som jag behöver arbete vidare med för att Geof ska bli ännu starkare och orka i samma tempo över hela serien. Jag behöver även tänka på min sits och sitta ganska upprätt, så jag inte faller fram och skapar obalans.

Ja, det enda jag egentligen vet om morgondagen är att jag jobbar 7-13 och sedan åker till Geof. På kvällen ska Stokes få åka på hoppträning som jag tror att han ser fram emot! Det var ganska länge sedan han fick åka med, så det är på tiden nu. Om de på Sundbyholm kan ta mot oss senare än vad som är angivet i ryttarmeddelandet så åker vi eventuellt dit med Geof imorgon kväll och att jag rider två klasser på fredagen innan hemfärd. Det återstå att se.

Godnatt!

 

Jag och mina blommor

Ja, då var det en ny månad då. Maj som ska vara början på våren, men istället möttes vid av regn imorse. Jag sov till närmare klockan tio och det om något var välbehövligt. Jag var till Geof på förmiddagen och red ett litet markarbetespass på banan. Han var ganska pigg i kroppen, då han vilat dagen innan så det tog lite tid innan jag hade honom där jag ville. Lite spring i benen men ah, ett helt okej pass. Sen var det full fart hem och slänga i mig lite lunch innan eftermiddagsjobb. När jag väl kom hem åt vi innan vi tog bilen ner till brasan. Det var knappt nå folk där, men några ungdomar i min ålder som började slåss. Usch, att man inte kan bete sig. Avslutade kvällen hemma i soffan och mer eller mindre sov framför en film.

Som sagt, imorse var det sovmorgon. Jag och Emil fixade lite här hemma innan vi åkte till Borlänge för lite shopping. Jag köpte nya blommor, en till köket och en till vardagsrummet. Äntligen fick jag tag i såna kvistar som jag har sett överallt på sociala medier och som jag tycker är så fina! Nu ska jag försöka komma ihåg att vattna dom bara.. 

Tjejerna i Avesta hjälper mig med Geof idag och jag åker till Stokes senare ikväll. Jag hade hoppats på att ridbanan skulle ha torkat upp, men i och med att det regnade hela förmiddagen så är chansen till det liten. Jag får se vad vi hittar på för något med honom. 

Allmänt ointressant

Efter denna dagen finns det inte mycket energi kvar i varken huvudet eller kroppen. Jag har (som jag skrev igår) jobbat mestadels av dagen och varit hemma fyra timmar på lunchen, men då sov jag mest. Så, just idag har jag inget intressant att berätta om. Inget alls. 

Imorgon så ringer klockan tidigt igen. Jag kommer åka till Stokes och morgonfodra hästarna samt motionera Stokes. Vi får se vad vi ska hitta på men förhoppningsvis har väl ridbanan torkat upp. Om inte annat såg travbanan fint ut, så något pass och trimma igenom honom blir det nog. När allting där är fixat åker jag hem och äter frukost innan färden styrs vidare mot Avesta. Jag tänkte trimma igenom Geof på utebanan om vädret tillåter, annars blir det ridhuset. Kanske lite markarbete till och med, vi får se. 

Eftermiddagen/kvällen kommer bestå av jobb. Jag slutar klockan nio och då är väl tanken att vi ska gå ner och kolla på majbrasan, men något mer än så blir det inte. Inte så som det ser ut nu i alla fall. 

Godnatt så hörs vi imorgon!

22:32

Jobb, stallet och thaimat har min lördag bestått av. Det blev jobb i förmiddags och jag slutade klockan 13, så det var en kort dag. Jag sov inte alls nå bra natten som var, vilket var följden av en kaotisk kväll. Det hände så mycket bara och fram tills halv tolv var jag helt nervös och kallsvettig. Alla mår bra och även hästarna.

Geof fick släppas i ridhuset idag då tiden sprang iväg nere i Avesta. Vi grillade korv och prata en hel del om en massa olika saker. Det är så bra sammanhållning där och jag trivs verkligen superbra, lika så verkar Geof trivas bra där. Mockade, packade hönätet till honom, fixade och pysslade med resten av tjejerna i stallet. Nästa helg ska vi ha en städdag där och göra i ordning hela stallet, alla boxar, fodret, sadelkammaren you name it. Kommer bli toppen!

Imorgon ska jag göra EN sak- jobba. Går på schema 7-12 och sedan 16-21, vilket innebär att båda hästarna ska få vila. De få timmarna jag har mellan passen kommer gå åt till att sova, hehe. 

Bäddat och klart!

Lösgaloppera i ridhuset

Trött häst och tunga steg

Hej! Idag var det äntligen dags för dressyrträning för Geof. Igår red jag bara ut en sväng bara kravlöst inför idag. Han var så fin på träningen! Tråkigt att ingen kunde filma/ta kort för det kändes oerhört bra. Idag tränade vi mycket på att hålla jämn galopp, ett bra tryck och att få med yttersidan. Malin la ut två bommar som jag fick rida på och vi har även börjat jobba med galoppombyten. Geof tyckte verkligen att det var jobbigt, men han var så duktig! Stor stjärna till honom och självklart blev det mash efteråt. 

Stokes har fått gå ute de senaste dagarna och han är som allra gladast nu när det går att galoppera överallt. Han har känts lite stel i mellan åt men det är nog bara en liten grej som vi får jobba igenom. Annars så känns båda hästarna superbra och fräscha!

Jag skriver detta lite halv stressat, då jag alldeles strax ska gå till jobbet. Kommer hem igen strax efter klockan nio ikväll och då blir det tacos a la standardfredag! Hoppas att ni får en bra fredag så hörs vi mer sen.

Alltså jag dör för denna hästen

 

Resultaten

Fredagen: Jag och Geof inledde meetinget med en 100cm-klass och jag hade verkligen inga förväntningar alls. Jag förstod att det skulle bli mycket för honom med allt runt om och därav kände jag bara att så länge vi kommer runt är jag nöjd. Denna rundan var Geof väldigt het och "på" vilket gjorde att rytmen i ridningen blev inte alls den samma och jag hade svårt att komma till någon bra ridning. Sen ska jag inte inte förneka att jag hade en del nerver också vilket självklart spelade in på resultatet som blev 8 fel i denna klassen (två rivningar).

Lördag: På lördagen red jag två klasser, 90 cm och 100 cm. I 90 cm rullade det på i vanlig ordning som gav oss en hel del självförtroende och vi började dagen med en felfri runda. Det var en lugn och stabil runda och det kändes skönt att Geof var sig själv på banan. Andra klassen blev det en riktig kommunikationsmiss mellan oss två, vilket gjorde att han red en oxer väldigt kraftigt (om man kan säga så?) och även hindret därpå, då allting hamnade ur balans. Dock var han ändå väldigt fin och jag var ändå nöjd med rundan då han verkligen gjorde så bra han kunde. 0 fel i första klassen och 8 fel i andra klassen.

Söndag: Avslutade hela meetinget med en 95cm-klass som slutade i en felfri runda. Det var väldigt skönt att avsluta meetinget på det sättet och jag är imponerad över att Geof ens hade energi kvar i kroppen. Det var den bästa rundan hittills och jag kommer leva på den känslan länge. Jag red bra och Geof gjorde en superbra insats. Med andra ord så har han genomfört fyra klart godkända rundor och varit lugn och fin däremellan. Dessutom kollade han inte till på ett endaste hinder utan bara hoppade allting med glädje.

Tacksam och ödmjuk

Helgen i Sundbyholm har väckt en hel del tankar inom en. Dels om framhoppningen och säkerhetstänket kring det, men framför allt vilken tur jag har som har de människorna som jag faktiskt har runt om mig. Mina föräldrar, som för 6 år sedan köpte min ponny och som ända sedan dess har följt med mig på min resa. Ponnytiden var allt förutom perfekt och många gånger var det en enormt brant uppförsbacke kändes det som. Jag blir så enormt tacksam när jag tänker på allt som mina föräldrar har gjort för mig och att de än idag ger mig chansen att kunna hålla på med hästar. Det är långt ifrån gratis och kräver mycket tid.

Sedan för mindre än ett år sedan köpte vi en unghäst som även var min första storhäst. Jag har inte en chans att kunna betala allting själv, det har nog ingen i min ålder som precis börjat jobba. Allt detta gör att man blir ytterligare tacksam för att dom fortfarande tror på mig och för att de fortfarande vill vara med i min satsning. Emil som också åker med på så många tävlingar han kan och som stöttar mig. Det är verkligen världens finaste pojkvän.

Det är viktigt att se på helheten och förstå vad alla runt om gör för att jag ska kunna hålla på med hästar och tävling. Mina föräldrar ska ha en eloge för att de hjälper mig och fixar och donar på det sättet de gör och även Emil som låter mig prata om hästar nästintill alla vakna timmar..

Vårstädning och promenad

Idag har det då varit en riktigt lång dag. I förmiddags var jag hos Geof där vi dels städade ur sadelkammaren, men även pysslade med en hel del annat. Jag och två tjejer till red ut en sväng och Geof var riktigt glad över att få ut och galoppera. Det tillsammans med lite vårkänslor resulterade i ett och ett annat bocksprång. ;) Nu är det dessutom så pass varmt så att det kan gå helt utan täcke och visst är det enklare när man inte sa hålla på med en massa täcken fram och tillbaka. Sedan hade jag även en del saker sedan helgen att plocka reda på, så som alla täcken vi hade med oss.

I och med att Stokes gick i ridhuset igår så gick vi ut på en promenad i eftermiddagssolen. Snart har nog ridbanan torkat helt också så vi kan börja rida på den och då ska vi komma igång med mer markarbete för hans del också. Men tills dess är det tyvärr lite svårt att hitta på något riktigt, man måste typ upp till ridhuset om det ska bli något "riktigt" jobb. Aja, bara ridbanan blir bra kommer allting bli så mycket bättre!

Imorgon är jag även ledig innan jag har en helg full med jobb framför mig. Det är tanken att jag ska markarbeta Geof imorgon och rida ut på Stokes. Håller tummarna för att solen är med oss hela dagen.

Finaste finaste 

Hunnit landa sen helgen

Måndag och en ny vecka framför oss. Jag började med att sova till kvart över nio imorse (kommer inte ihåg senaste gången jag sov så länge) innan jag åkte till Stokes. Eftersom det var ganska dåligt väder, med blåst och regn från och till, bestämde jag mig för att rida upp till ridhuset. Stokes var så fin, finare än på länge vilket kändes superbra. Han ska få mer tid nu när Geof ska få ta det lugnare. Jag red på ett tränsbett och det kändes bra de 30-40 minuterna vi var där. Imorgon tänkte jag rida ut alternativt ridhuset igen, det beror helt på vädret. Vi får se vad Geof får hitta på också, men han ska inte göra något speciellt denna veckan.

Igårkväll när vi kom hem från Sundbyholm var jag helt slut, alltså både mentalt och fysiskt. När jag satte mig i soffan fanns det ingen energi kvar till något, knappt att resa sig för att gå till köket. När man väl är mitt inne i tävlingarna så känner man sig pigg och fräsch, tills att man kommer hem/till hotellet. Fasiken alltså, då är det som att allting tar slut. Någon mer som känner så? 

Jag tänkte skriva lite tidsinställda om hur dagarna på meetinget var och så vidare. Men det kommer senare- nu är det dags att sova!