emmylaursen!

Lilla Geof

Som var riktigt duktig idag! Mycket galoppfattningar och basic jobb. Svettig efteråt och i helgen ryker pälsen. Imorgon ringer klockan 06.15.

Sent även idag

Det blev sent även idag. Jag har jobbat hela dagen och även varit hos Stokes och longerat honom. Var hemma runt kvart i nio och sedan dess har tiden bara sprungit iväg. Man pratar i telefonen och efter det visas något bra på tv- då är man körd. Så ja, när man sedan kollar på klockan och inser att den nästan är halv elva så förstår man att det är dags att gå och sova. Jag jobbar kort dag imorgon och ska rida Geof efter jobbet, så jag kommer åka direkt dit. Hoppas att det är någorlunda väglag så man inte sladdar omkring.

Sen får vi se vad jag ska hitta på med Stokes. Det blir nog en vända ut i skogen för honom. Han var så fin idag när jag longerade honom och hade en gummisnodd på. Han frustade för fullt och tyckte nog det var skönt att få sträcka på sig sedan träningen igår. 

Godnatt, så hörs vi imorgon.

Var i behov av en ny primer och något som kan hjälpa mot mina röda partier på kinderna. Får prova och se om dessa är nå bra!

Gör om - gör rätt

Hej! Hur har er helg varit? Här hemma har det varit full fart stundtals, men ändå en ganska lugn helg. Igår fick jag hjälp med Stokes, men hade möte med Tävlingskommitén och red Geof. Det har dessutom snöat så himla mycket här.. Visst, det är hur mysigt som helst och blir underbart underlag ute på ridvägarna. Men mamma hade gått ut och stoppat ner en tumstock i snön på tomten hemma och det visade 65 cm. Inte för att vara sån, men vi överlever när det kommer över en halv meter snö och blir det bara avtryck av skona i snön slår halva Stockholm igen.. ;)

Geof var riktgt pigg igår när jag red honom. Det blev därför ett pass på närmare en timme. Jag jobbade en del med skänkelvikningar och mycket jobb i trav, med att få honom avslappnad i bägge varven. En hel del galoppfattningar blev det också med fokus på att han inte ska "springa in" i fattningen, utan göra en riktig galoppfattning. Det händer ibland att det blir fel galopp när jag försöker fatta galopp på rakt spår då jag själv känner att mina vikthjälper säger en sak men jag vill en annan. Bara göra om och göra rätt så brukar det lösa sig.

Idag fick Stokes åka på hoppträning! Han tyckte det var riktigt roligt och taggade till. Kul att det fortfarande är sånt driv i honom, trots åldern. Det var en del markarbete och lite galoppbommar framför hinder osv. Stundtals tycker han att det blir lite väl jobbigt när han får lov att länga på sig och ta i, men han gör det riktigt bra! Tyvärr hamnade inte mycket av det på film bara..

Snart ska jag krypa ner i sängen och sova. En ny vecka väntar med jobb och två hästar som ska ridas. Hoppas ni har haft en bra helg!

22:03

Hello. Allting har gått i ett idag och jag är helt slut- behöver sömn. Geof va duktig i ridhuset idag, skriver mer om det imorgon. Nu tänker jag gå in och lägga mig och inte gå upp ur sängen förens tidigast 10 imorgon. Hörs!

Karlstad tur och retur

Hej hörrni! Vi kom hem ganska sent idag från Karlstad, klockan hann bli runt 20. Igår checkade vi in på Scandic Winn i centrala Karlstad och fick ett superfint rum. Senare på kvällen hade vi bokat bord på Texas Longhorn och det var så lugnt och skönt ute på stan. Idag har det varit shopping för hela slanten. Jag köpte en tjocktröja från Lexington och även en blus från Samsoe & Samsoe. Tyckte att den hade sånt himla fint mönster!! Det blev även två nya sminkborstar och lite smått till lägenheten.

Stokes fick gå på en promenad idag medans jag lyssnade på P3 dokumentär om jakten på atombomben, hur den utvecklades osv. Tänk att det kan vara så intressant. Påväg hem från Karlstad idag lyssnade jag när de berättade om Tjernobyl. Hemskt det som hände där och vilken panik som utbröt bland de anställda.

Imorgon har jag hästarna på morgonen, möte klockan 12 på ridklubben och sedan ska jag och mamma åka till Geof och pyssla. Godnattkram  

 

Svar på frågestunden

Q: Vad är ditt bästa minne av 2017? Det sämsta?

A: Mitt bästa minne var nog att vi köpte Geof och att jag träffade Emil. De minnena kommer på delad första plats. ;)
Det sämsta minnet jag har är att Stokes blev dålig i grovtarmen och att vi fick åka till veterinären me honom. Allting löste sig och han fick äta medicin i 1.5 vecka innan magen var helt bra igen.

Q: Har du nån bästa vän/vänner?

A: Självklart är Emil min bästa vän, men utöver det så har jag kompisar som jag umgås väldigt mycket med. Dock tänker jag inte så mycket på att någon är just min bästavän, utan man umgås med de man tycker om.

Har du gått på krogen?

A: Jajemen.

Q: Hur hanterar du bråk? Jag har bråkat med en kompis och vet inte vad jag ska göra :(

A: Oj, en ganska svår fråga faktiskt. Ingenting går att sopa under mattan, utan det bästa är att prata om det på en gång. 

Q: Flyttat hemifrån? Hur kom det sig?

A: Allting började väl att dels ville man ha någonting eget, men även att jag och Emil ville bo tillsammans. Vi letade lägenhet i 2 veckor innan vi fick den vi bor i nu, så det gick fort och vi lyckades pricka rätt när lägenheten blev ledig.

Q: Det bästa samt sämsta med att flyttat hemifrån?

A: Det bästa är helt klart att man kan göra som man själv vill och man sätter sina egna rutiner. Det sämsta är väl egentligen att diska, för tvätta är inte så jobbigt. Nu är det visserligen Emil som brukar tvätta, men aja. Sen är det inte så roligt vissa vardagar när man är hemma ensam, då Emil jobbar borta. Men samtidigt så hinner man få lite egentid.

Q: Hur är det att ha två hästar på olika ställen?

A: Ja, det är inte optimalt på långa vägar men man måste försöka pussla ihop det ändå. Nu står det med cirka 1.5 timmes avstånd (sedan vi flyttade Geof igår) och visst, restiden är ganska tungjobbad men det känns bra att jag kommer få hjälp hos Jon med träning/tillridning av Geof. Det som egentligen är jobbigast är att man måste ha två av allting. Två ridhjälmar osv. Glömmer man något på ena stället blir det ganska jobbigt. ;)

Q: Vad tycker du om alkohol?

A: Jadu, jag föredrar egentligen typ Coca-Cola framför en cider men visst, ska man ut på krogen/fest så kan det vara trevligt.

Q: Kom du in på högskolan? 

A: Nej, inte detta året.

 

Lång dag

Klockan ringde 05.45. Vi har flyttat Geof + all hans utrustning samt även den del av min. Dubbla vändor till Avesta. Jobbat. Lagat middag, duschat och diskat. Är helt slut. Hörs imorgon.

Stor förändring

Det är dags att gå och lägga sig snart, för imorgon ringer klockan redan 05.45. Jag börjar inte jobba förens 11.45, men vi ska hinna med en hel del innan jobbet. Det är nämligen så att idag fick vi beskedet om att vi har fått en ny stallplats och i och med att jag åker till Karlstad på torsdag så ville vi flytta Geof innan det. Den enda dagen som är över är imorgon så det blev väldigt snabba puckar. Vi kommer lasta upp honom och åka med han till det nya stallet innan jag börjar jobba och åka en runda till efter jobbet för att få med all "övrig" utrustning. Det känns lite ledsamt att behöva lämna stallet jag står i nu då jag har fått så mycket hjälp, men samtidigt behöver man blicka framåt och se vad man behöver göra för att nå sina mål.

Jag får hjälp med Stokes imorgon, så allt fokus kommer ligga på att Geof's flytt. Det kommer nog bli toppen med allting bara man har kommit in i de nya rutinerna men samtidigt kommer det bli ett pussel med att få ihop alla timmar på dygnet. Som tur har jag mamma och pappa som hjälper till så mycket de bara kan, utan dom hade jag nog garanterat inte kommit någonstans. 

Denna natten tror jag att jag kommer ha svårt att sova. Det kommer vara tankar om imorgon, hur det kommer bli i framtiden och lite separationsångest eftersom det kommer vara lite svårare att åka spontant till stallet i och med att det tar 1 timme dit.. Men som sagt, allting kommer lösa sig under resans gång och jag är 100% säker på att detta kommer bli riktigt bra.

 

Mycket tunga ögon

Då var denna måndagen avklarad. Jag fick lite sovmorgon imorse och vi hade en hel del att göra på jobbet, så sovmorgonen behövdes verkligen. Det har blåst här hela dagen och även fast det bara är -3 grader ute så känns det som -13 när det blåser iskallt. Varken jag eller hästarna var speciellt sugna på att rida några längre turer så Geof fick travas på ridbanan och jag red ut en sväng på Stokes. Geof skötte sig väldigt bra på ridbanan, trots att det blåste, ländtäcket fladdrade och allt möjligt. Stokes försökte trava sekunden vi lämnade gården.. Det vill säga, han ville bara tillbaka in igen i värmen.

Ikväll har jag inte gjort speciellt mycket. Man är ju helt slut efter jobb och hästar. Nu är det i alla fall dags för att sova. Imorgon väntar en lååång dag och vad hästarna ska göra är lite oplanerat, vi tar det lite som det kommer i och med vädret. Tydligen skulle det komma snö också?! Som jag sa till Erica "Vi fick ha snö på julafton och nyår, men båda de dagarna har varit nu så jag tycker vi välkomnar våren nu istället och blir av med snön".

Godnatt hörrni, vi hörs imorgon.

 

Lite hoppning

Då var denna helgen över. Stokes fick ridas ut en liten sväng och vi hade bokat ridhuset för att åka upp med Geof. Han är fortfarande lite krånglig när vi ska lasta honom, men betydligt lättare än vad det har varit. Vi ställde fram en linje med 17.5 meter och sedan ett litet kryss. För att få lite mer att göra plockade vi även fram en cavaletti och två travbommar. Värmde upp på travbommarna, för att sedan fortsätta med cavalettin och krysset. När linjen var låg red jag på 5 och 4 galoppsprång för att kunna variera. Sedan höjde vi upp (runt 100-110 cm) och det kändes riktigt bra. 

Imorgon börjar jag lite senare än vanligt, vilket inte alls är helt fel. ;) Jag jobbar lite udda tider denna veckan och är ledig på fredag. Tanken är att Geof ska få jobba på rätt rejält + bli klippt. Sedan kan det hända att det är mer saker som ska fixas, men vi får avvakta och se.

Vad ska ni göra veckan som kommer?