emmylaursen!

After work

Hej hörrni! Jag hade fullt upp imorse och kunde därför inte blogga någonting. Jag fick lov att promenera med Geof imorse innan jag åkte till jobbet. Väl hemma efter stallet såg jag att jag inte hade varken yoghurt eller mjölk, så min frukost var varken speciellt god eller mättande. Jag jobbar som sagt 9-18 idag och efter det ska jag på After work! Superkul tycker jag då jag endast har jobbat här i 3 veckor ungefär och får bli medbjuden. Det blir bowling och sedan mat tillsammans med de andra som jag sitter på samma enhet som.

Lite oklart när jag kommer hem ikväll, men jag har en del att göra i lägenheten. Jag ska dammsuga och eventuellt åka och handla inför imorgon. Jag slutar tidigare imorgon då Emils bil ska in på service och jag måste hämta den. Annars så händer det inte så mycket i helgen. Hästarna ska ridas som vanligt, förhoppningsvis ska jag ställa upp en mindre bana på lördag för en liten check inför KM. Jag har även möte med Tävlingskommitéen. Men höjdpunkten är att jag och Emil ska ut och äta på fredagkväll på vår favorit restaurang     

26 september

Godmorgon! Allt bra med er? Jag somnade riktigt sent igår (för att vara mig hehe). Klockan var typ halv tolv innan jag somnade, men istället så sov jag som en stock hela natten och vaknade utvilad. Jag brukar äta frukost framför Nyhetsmorgon på TV4. De pratar om väldigt intressanta/relevanta nyheter där och att uppdatera sig själv är aldrig fel. Till exempel så röstar kurderna om att få bli en egen stat. De hade även ett inslag med Jimmie Åkesson när de pratade om en som satt i riksdagen för SD har hoppat av på grund av sexuella trakasserier.. Han ger som vanligt luddiga och oklara svar och jag har aldrig kunnat sympatisera med varken partiet eller han.

Nog om politik och sådana tråkigheter. Igår red jag ut på Geof i skymningen och jag trodde inte jag skulle komma tillbaka levande, men det gick så bra så. Stokes gjorde även en superbra pass på ridbanan med fokus på formen i trav, att den ska bli ännu starkare och att han ska orka mer. Jätteroligt att han har sån arbetsmoral trots att han kan tycka att jag är lite tråkig ibland. Idag tänkte jag vända på steken istället, så Geof få gå på ridbanan och Stokes får gå en sväng ut. Det är så bra att ridbanan har sån bra belysning, så även de mörkaste och kallaste decemberkvällarna går det att rida där!

Hoppas ni får en bra dag så hörs vi ikväll,

Morgonstund

Godmorgon!! En ny vecka och löning idag dessutom. Jag blev så paff när jag fick lön denna månaden från mitt nya jobb då jag inte trodde att jag skulle hinna få det. Men, i och med att vi har fast månadslön så fick jag för det jag har arbetat dessa veckor. På onsdag kommer lön #2 också från Hemtjänsten på en hel del som jag har jobbat in i slutet av sommaren. Det känns bra att kunna lägga undan en hel del och spara pengar, då det blev en del slösa igår ;) Hann dessutom fixa nya fransar, hihi.

Idag jobbar jag 9-18 och denna tiden jobbar jag till på fredag då jag har det lite mer lugnt. Prioriteringen blir Geof nu på dagarna, som jag skrev igår så vill jag inte rida i mörkret med honom än. Stokes vet jag klarar av det och jag kan få hjälp med honom. Idag rider jag antingen ut med Geof eller så rider jag på ridbanan, det återstår att se. Annars så händer det inte så mycket i veckan, ska mest försöka överleva långa dagar på jobbet!

Hoppas ni får en bra måndag!

Summerar denna helg

Go'kväll och hej på er. Hoppas att n har haft en bra helg! Igår var det som sagt hoppträning för båda hästarna. De gjorde det superbra båda två och Stokes hade Elin som pilot. Geof gjorde bra ifrån sig med stundtals lite för mycket energi. Jag har svårt att kunna hålla ett jämt tempo runt hela banan, det blir väldigt av och på hela tiden. Ibland släpper han även allt stöd i handen, rullat ihop sig och studsar bara upp och ner. Hoppningen i sig är det inga problem på, men vi måste jobba mer på rytm och få en jämt takt hela banan runt. Om två veckor (!!) är det debut på hemmaplan och jag har en väldigt bra känsla för det. Utöver hoppningen så skötte sig Geof super med alla omständigheter, mycket andra hästar och publik.

Idag blev det en liten slappare dag för de båda. Stokes skrittades ut med hjälp av Erica och Geof fick gå på en promenad. Han var så trött så att lyfta på hovarna var jobbigt enligt honom. När han sedan fick gå ut och äta hö i hagen igen så blev han glad. Imorgon ska jag rida på ridbanan med honom, alternativt ut. Jag slutar 18 måndag till torsdag denna veckan och jag känner mig inte så sugen på att rida ut i mörkret ÄN med honom.

Förövrigt så är allting set and done i lägenheten. Vi var en snabbis till Borlänge idag och shoppade lite smått och gott. Det är livsfarligt att gå in på IKEA och tro att man bara kommer ut med fem saker eller mindre.. Händer aldrig. Vi köpte en superbra piedestal som jag satte lite blommor och ljus i, annars var den hörnan så tom och tråkig. Trivs verkligen här och det bästa är självklart att jag är sambo med Emil  

 

Lördag och hoppträning!!

Hej och godmorgon. Jag sitter just nu i stallet och väntar på att hästarna ska äta klart så jag kan släppa ut dom. Idag är det lite halv kallt ute men jag hoppas att regnet ska hålla sig borta. Idag är det hoppträning för båda hästarna. Geof ska få gå ett rejält pass så han blir trött ;) Men inte för trött dock så han tycker det blir tråkigt för det är inge vidare. Som sagt får Stokes bara ta lite små skutt här och där i och med att han blev vaccinerad i torsdags. Annars så har jag inte så mycket att göra denna lördag. Funderar på om jag ska åka till Cervera och använda på mitt presentkort som jag har där. Nämligen gått och spanat där på rasterna (jag sitter vid Kupolen med jobbet) och jag har nog kommit fram till vad jag vill ha. Såg att de hade en skål för 75.000kr som var limited edition.. Kanske den man ska slå till på? ;) Haha, hoppas ni får en fin lördag!

Från tidig morgon till sen kväll

Ja, denna dagen blev väldigt lång. Jag gick upp kvart i sex imorse för att hinna med allt i stallet innan jobbet. Natten som var sov jag som en stock (som jag gjort hela veckan) så när klockan ringde var det en pigg Emmy som gick upp. Jag åkte till Stokes först och fixade allting med honom, sen blev det Geof. Han och jag var även ute på en liten promenad i skogen. Jag tänkte att efter tre relatvit jobbiga dagar för honom så kundedet vara skönt med bara en promenad. Idag fick han även nya bakskor och blev id-kontrollerad av veterinär. Nu ska bara hans pass skickas in och sen är vi good to go. Stokes fick vila då han fick vaccination idag.

Det är torsdag och det innebär att Emil kommer hem så jag håller på att laga mat för fullt. Vi ska äta och sen åka och handla. Tackar Ica Maxi för att de har öppet till 22. Helgen består av lite blandat. Imorgon ska jag jobba och rida Geof samt promenera Stokes. Lördag blir det hoppträning för båda, men Stokes får gå lite lugnare då han som sagt blev vaccinerad idag. Söndag blir en chill dag för både dom och mig ;) 

Vi hörs imorgon,

 

Ett alternativ

Som ni vet vid det här laget håller jag på med hästar, jag har två egna och det tar mestadels av min lediga tid om dagarna. En sysselsättning tror jag är viktig för alla att ha, ung som gammal. Det finns en del människor som inte tycker om eller är intresserade av fysisk aktivitet och det finns en del alternativ. Ett alternativ som jag önskade att jag var bättre på (då man kan vinna sjukt mycket pengar på det!) är att spela poker. Det ser rätt så tufft ut när de görs reklamer på tv för diverse pokersidor och ännu mer sugen blir man på att lära sig det när man hör vad det är för pengar i prispotten. Det är väl en av nackdelarna med att hålla på med till exempel hästar, det kostar så mycket pengar innan man ens kan vinna någonting.

Personligen så tycker jag att det är väldigt bra med alternativ till fysisk aktivitet, till exempel kort/poker då alla är olika och man måste acceptera det. Jag hade (om tiden hade funnits) gärna lärt mig spela kortspel och bli bra på det. Jag tror att det skulle vara väldigt roligt och framförallt psykiskt utmanade då man måste tänka non-stop.

 

/ Inlägget är i samarbete med poker.se

Onsdagsmorgon

Godmorgon! Igår efter jag varit hos hästarna, lagat mat och kollat på tv en stund så vad jag så himla trött. Nu när vi är på gång att välkomna hösten så börjar det bli mörkare fortare på kvällarna, vilket innebär att jag lägger i en extra växel när jag är hos hästarna. Geof går alltid först då jag inte vill rida honom i mörkret förens jag absolut måste och inte har något val. Stokes vet jag däremot vart jag har honom, så rida ut när det är bäcksvart är inga problem.

På den senaste tiden så tycker jag att min tid går åt fruktansvärt fort. Dels för att jag har börjat jobba och jag börjar något senare på dagarna än de flesta, men det gör också att jag slutar senare än de flesta. Det som är mest frustrerande är att jag på veckorna gör så gott jag kan (speciellt nu när varken Emil eller mamma/pappa är hemma) för att hinna med allting viktigt och oftast hinner jag även det, men att det sällan blir tid över. Och om det blir det så pratar vi om max 2 timmar, vilket kan vara lite svårt att planera in något med kompisarna på. Det blir ju så att jobbet och hästarna prioriteras före allt. Sen kommer Emil de tre dagarna i veckan som han är hemma och kompisarna kan jag vara med alla 7 dagar i veckan.

Nu ska jag swisha iväg till jobbet och solen lyser idag!! Hoppas ni får en bra dag.

Mysigaste <3

Vårt vardagsrum! Riktigt nöjd med hur det blev.

En pigg unghäst igår.

 

Att fördela tiden

Godkväll. Jag har ridit båda hästarna idag och de var superduktiga. Jobbet gick också bra, men ibland är det lite tungt när folk är otrevliga.. Känner just nu att jag behöver bli bättre på att fördela tid mellan alla olika saker man ska hinna med på dagen. Allt från att jag går upp till att jag går och lägger mig. Allting kräver sin tid.. 

Men nu måste jag gå och sova.. Huvudet är trött