emmylaursen!

Sambos snart?

Hej på er. Hur mår ni? Jag och Emil var som sagt på lägenhetsvisning igår. Vi skulle igentligen bara kollat på en, men det blev två. Den ena blev utesluten rätt fort för mig, då den hade ingen balkong. Jag känner mig otroligt instängd om jag inte kan gå ut eller öppna upp, så jag sa till Emil att jag inte skulle vilja bo i den. Båda lägenheterna var dock superfina båda två! Öppna, ljusa och jag tror verkligen att vi skulle kunna trivas där. Nu återstår det att vänta tills på måndag och vänta på att de ska höra av sig om vi får lägenheten eller inte. Spännande värre!! Jag jobbar 7-16 idag och 7-14 hela helgen. Lite surt, men det går an. Idag ska vi åka en sväng till Jysk också och kolla på lite inredning. Tänk att man snart förhoppningsvis får flytta hemifrån, dessutom tillsammans med den jag älskar mest. Ser verkligen fram mot det! Stokes ska vila idag och jag tror Geof också ska få en vilodag. Hans lilla unghäst kropp kan behöva det ;) Hoppas att ni får en superbra dag!

My type of morning

Godmorgon! Emil åkte iväg tidigt imorse för att spela golf och jag låg kvar och sov. Somnade om i nästan två timmar för att sedan gå upp och äta frukost. På bilden ser ni min morgon, precis som jag skulle vilja ha den varje dag. Eller, kanske inte varje. Gå upp tidigt för att åka till hästarna eller för att åka och tävla är inte heller så fel. Men det blev färska jordgubbar, lite musli och yoghurt framför ett avsnitt av Morden i Midsomer. Lite av en ny morgonrutin att kolla på ett avsnitt av Morden i Midsomer, förmodligen för att jag inte kan göra det på kvällen.. Då sover jag inge vidare ;)

Igårkväll var jag uppe hos Clara tillsammans med tjejerna och hade riktigt roligt. Det är så skönt att bara kunna samlas hemma hos någon och egentligen inte göra något speciellt utan bara vara och snacka av sig. Jag märker hur mycket jag har missat ibland, i och med jobb och två hästar. Tiden räcker helt enkelt inte till ibland men jag försöker verkligen att göra så gott jag kan.

Dagen idag består av inte speciellt mycket. Jag ska promenera båda hästarna, eftersom de båda gick dressyrträning igår och båda gjorde det riktigt bra. Så jag ska ut och pussa på dom i hagen och bara njuta av en solig dag. Senare i eftermiddag ska jag och Emil på en lägenhetsvisning, ska bli så spännande! Vi har redan var på en visning, men det var dock på en annan lägenhet som blev såld. Det som är så skönt i allt detta är att jag och Emil resonerar/tänker väldigt lika kring att flytta hemifrån och så vidare. 

Jag ska kolla klart på avsnittet jag påbörjade imorse, sen ska jag ta tag i dagen. Hoppas solen lyser på er!

 

Två fina hästar

Idag hade jag två riktigt fina och duktiga hästar. Stokes jobbade på bra men han är så himla svår att hålla kvar i rätt form i arbetet. Speciellt i vänster varv blir han lätt bara böjd i halsen och tappar framåtbjudningen, men det blir bara bättre och bättre. Galoppen i början idag var förfärlig, inte alls roligt och han var stel som en pinne. Fick varva ner lite och börja om, så gick det så bra så.

Geof gjorde ett sånt bra jobb! Herregud va glad jag blev. Hans första träning och han visar verkligen upp sin fina, positiva och arbetsviljiga sida. Blev skritt, trav och galopp och han bar sig så himla fint. Nu ska jag ta det lite lugnt ikväll, så hörs vi mer imorgon!

 

En liten ledighet

Då var det tisdag och jag tycker bara att dagarna springer förbi. Halva juli har gått förbi och ingen riktig sommar är det än heller, bara blåst, grått och regn. Ibland kikar solen fram men så fort den går i moln blir det iskallt igen.. Jag som vill bli brun och kunna gå i shorts dygnet runt mer eller mindre. Antar att jag bor i fel land för det önsketänkande ;)

Geof och Stokes ska båda få en lugn dag idag i och med att de båda ska gå dressyrträning imorgon. Det ska bli väldigt spännande att se hur Geof beter sig och om han tar sig an arbetet. Hörs mer ikväll!

Q/A

Q: Surt med en sömnsticka! Har aldrig varit med om det med min häst (peppar, peppar), men jag antar att det handlar om att sömnen hamnar fel?

A: Ja, visst var det surt med en sömnsticka och speciellt den dagen då vi hade planerat att träna.. Men sånt är livet ibland :) Ja, precis sömmen går "fel" när hovslagaren ska slå på skon och i detta fallet så kom det inte så mycket blod (inget stort sår) men vi valde ändå att linda in det för att verkligen utesluta risken för en hovböld.

 

Frukost på sängen/update om hästarna

Hej på er! Hoppas att allting är bra med er. Jag har haft en ledig helg, som spenderades bland annat i sommarstugan tillsammans med Emil en kväll. Även fast solen inte var framme jämt så var det en bra kväll ändå. Dit blir det fler turer i sommar nu när vi har badtunna och gjort i ordning :) Hästarna fick ta det lite lugnt i helgen, så de också fick vila upp sig.

Geof gör framsteg i det mesta nu känns det som. Lastningen går bättre och bättre (de gångerna jag har tid om dagarna att lastträna) och även i självaste uppsittningen så går det bättre. Han står nu helt still när jag hoppar upp och innan jag kliver upp på pallen så står jag stilla med han en stund. Går ut från logen där jag gör i ordning honom och sen bara står och myser med han i knappt en minut, sedan hoppar jag upp. Innan försökte jag hoppa upp på en gång och jag tror han kände sig lite stressad då så detta sättet går mycket bättre. Även i ridningen har han blivit så fin och nu är det verkligen roligt att rida. Red han på banan här om dagen och han gjorde inga dumma saker. Försökte inte slita sig av banan eller något, utan bara arbetade på så fint. En sån gång så svävar man på moln resten av dagen.

Stokes mår så bra så han också. På onsdag ska de båda hästarna få gå dressyrträning för Hasse. Tror det kommer bli superbra för framförallt Geof. Prioriteringen med Geof är igentligen att se till så han är grön att lasta och sedan åka iväg och träna. Det är ju så roligt att hoppa!

Ikväll ska jag inte göra någonting speciellt, utan alldeles strax ska jag krypa ner och sova. Imorgon börjar jag klockan 7 på morgonen och det är skapligt tufft att kliva upp ibland..

 Älskar glasen från Carolina Gynning!!

Hello monday

En mys söndag. Det har regnat 90% av dagen så hästarna fick ta det lite lugnt idag. Puss

Lugnt och skönt

Hej på er! Bloggningen uteblev igår pga att jag hade viktigare saker för mig. Kommer skriva om det senare. Nu är jag och Emil ute vid vår sommarstuga och ska vara här ikväll. Det blir grillning och bad på schemat. Puss

14 timmars jobb

Hej på er! Min dag blev inte som planerad. Jag fick lov att jobba över fem timmar idag, så det blev ett pass på 14 tappra timmar. Jag började alltså 7 och slutade 21. Mamma är guld värd som fixar med hästarna, hon är bara bäst. Fick hjälp att rida Stokes då jag är helt slut nu.. En ny dag imorgon som kanske erbjuder sol och en sovmorgon? Det hade jag behövt nu... Godnatt på er så hörs vi imorgon!