emmylaursen!

Kategori: Geof

Såhär tänker jag

Min plan med Geof är att detta året ska vi verkligen lära känna varandra. Någon tävling kommer det självklart att bli, då för att dels se hur han är i den miljön men även för att kunna "mäta" hur långt vi har kommit då detta trots allt är en tävlingshäst. Det som är viktigt att kunna är att känna av så man skyndar lagom, det vill säga att man ska självklart alltid sträva för att komma framåt men inte så man hoppar över viktiga steg. Ett exempel är markarbete. Tråkigt? Oftast. Viktigt? Ja.

Geof är en unghäst och det måste man ha i bakhuvudet. Det är annat än att rida ponny och framför allt en trygg ponny som Stokes. Geof är dock väldigt trygg i sig själv, men man ser självklart att det finns en del att jobba på. Därför så kommer jag lägga väldigt mycket tid på markarbete och hoppning på låga hinder. Tro mig, denna hästen kan hoppa och det är stort. När han hoppar är de bara att hålla i sig för det är inte lite kraft om man säger så.

Så, såhär tänker jag helt enkelt om hur jag och Geof ska ta oss framåt. 1) skynda långsamt, för de finns inga genvägar. Målet är att komma ut på någon tävling detta året och få en bra känsla i kroppen. 2018 är målet att kunna rida stadiga rundor ute på tävlingar och 2019 (senast) vill jag att vi ska vara startklara för 1.20 m för att kunna kvala Falsterbo. Krafft The tour of Amateurs är de som står som de stora målet, fatta va mäktigt om man tog sig dit. Mindre än två år dit, men varenda dag räknas ändå. Vad jag väljer att göra med honom, vilken tränare jag väljer och vilket foder jag väljer. De minsta detaljerna är det som gör det stora hela.

Geof's foder

Just nu så kommer jag bara ta efter vad de gav honom på Stall Karupslund. Därefter får vi se hur det blir med foderstaten, om jag väljer att behålla den eller om vi får göra lite finjusteringar. Efter ett tag kommer vi se på honom om han behöver med protein eller liknande. Men som sagt, vi får börja i denna ändan och se hur det går. Foderstatens utgångspunkt kommer självklar vara att han ska ha ett bra hull, muskulatur och vara en glad häst. Då är det som allra bäst!

Till middagen och kvällsmaten blir det även en morot eller två ;)

Det blev en lång dag

Detta blev en av de längsta dagarna på länge och fram tills klockan fyra i eftermiddags när Geof kom så har jag bara gått runt och pillat med allt och inget. Mestadels för att bara ha något att göra och dämpa nervositeten lite, för nervös har jag varit. Jag red ut på Stokes idag i blåsvädret och varken jag eller han gillade det. Alltså när de snålblåser och är 2-3 grader ute så kan jag säga att en isolerad skrittmaskin med tak står väldigt högt upp på önskelistan.

Allting med Geof har gått superbra idag. Han har skött sig superbra i transporten och allting gick bra när vi skulle lasta ur honom från lastbilen. I början så var han lite uppe i varv. Det var mycket nytt att kolla på och det är bara att acceptera att anpassningen till en ny miljö kommer ta mycket energi från han i början. Han råkade sparka sönder en vattenhink i början då han är något bakskygg och så blev han skrämd, så det var bara en olyckshändelse. Men han drack vatten sen som vanligt så det var lugnt.

Han fick gå en kortare promenad i en av hagarna och tro det eller ej med Stokes träns passade. Dock är nosgrimman utspänd så mycket som det går men inte sidostyckena, de kunde jag spänna in något. Just nu går han på ett tvådelat bett från Trust med vanliga rörliga ringar. Imorgon blir det också en promenad men på onsdag ska vi våga oss upp till ridbanan vid stallet och trimma igenom lite. Men precis som jag skrev så kommer hela proceduren att bara anpassa sig till den nya miljön ta mycket på energin.

Nu är det dags för mig att sova. Imorgon kommer jag vara med på morgonfodringen och även utsläppet så vi ser hur han kommer reagera. Det borde inte vara några problem, men man vet aldrig. Godnatt och så hörs vi imorgon!