emmylaursen!

Kategori: Geof

Det blev en lång dag

Detta blev en av de längsta dagarna på länge och fram tills klockan fyra i eftermiddags när Geof kom så har jag bara gått runt och pillat med allt och inget. Mestadels för att bara ha något att göra och dämpa nervositeten lite, för nervös har jag varit. Jag red ut på Stokes idag i blåsvädret och varken jag eller han gillade det. Alltså när de snålblåser och är 2-3 grader ute så kan jag säga att en isolerad skrittmaskin med tak står väldigt högt upp på önskelistan.

Allting med Geof har gått superbra idag. Han har skött sig superbra i transporten och allting gick bra när vi skulle lasta ur honom från lastbilen. I början så var han lite uppe i varv. Det var mycket nytt att kolla på och det är bara att acceptera att anpassningen till en ny miljö kommer ta mycket energi från han i början. Han råkade sparka sönder en vattenhink i början då han är något bakskygg och så blev han skrämd, så det var bara en olyckshändelse. Men han drack vatten sen som vanligt så det var lugnt.

Han fick gå en kortare promenad i en av hagarna och tro det eller ej med Stokes träns passade. Dock är nosgrimman utspänd så mycket som det går men inte sidostyckena, de kunde jag spänna in något. Just nu går han på ett tvådelat bett från Trust med vanliga rörliga ringar. Imorgon blir det också en promenad men på onsdag ska vi våga oss upp till ridbanan vid stallet och trimma igenom lite. Men precis som jag skrev så kommer hela proceduren att bara anpassa sig till den nya miljön ta mycket på energin.

Nu är det dags för mig att sova. Imorgon kommer jag vara med på morgonfodringen och även utsläppet så vi ser hur han kommer reagera. Det borde inte vara några problem, men man vet aldrig. Godnatt och så hörs vi imorgon!