emmylaursen!

Kategori: Geof

Ramlade av..

Hej hörni! Igår va ingen bra dag.. Ramladd av Geof igår och hela tidpasser var egentligen en endaste röra. Red till ridbanan idag och hittade tillbaks till de systemet (eller vad man ska kalla de) som vi har byggt upp. Det kändes bra, men kroppen är mör sen igår. De va länge sedan man fick tugga grus ;) Imorgon ska Geof förmodligen till ridhuset och Stokes får antingen haka på eller gå en promenad. Det återstå att se! Kramis på er

Dagarna går i ett

Hej på er! Tiden springer (precis som vanligt) verkligen iväg. Igår gick iaf Geof ett superbra pass på banan! Börjar hitta en del knappar nu och jag har märkt att han är något svagare i sin vänstra sida, så det får vi jobba med. Stokes fick gå en tur ut och idag blev det terrängträning. Han är så duktig! När piloten gör och tänker rätt så blir allting så himla bra. Vatten, olika typhinder och allt. Min bästa ponny <3 geof fick en tur imorgon ska stokes longeras och geof hemma eftermiddagen blir det hans vi ta de i men jag tror verkligen i detta han ska bara bli kramis er vi>

Geof's bett från Trust

Detta bettet får 5/5 stjärnor och även från Geof's sida. Han går oerhört bra på det och jag kommer garanterat att rida mycket på det. Detta bettet kommer från Trust och är ett tvådelat tränsbett. Om jag inte minns fel så kostade det 799 kronor där vi köpte det. Jag hade satt på bettringarna bara för att Geof hade ett litet sår som behövde läka men nu är det hela bra igen.

Trust har verkligen lyckats med detta bettet och egentligen alla andra bett de gör. Det som jag tycker om med detta bettet är utformningen, ni ser att det inte ser ut som ett vanligt tränsbett i de tvådelade-delarna. Men, det jag gillar mest är den lilla kanten ni ser i mitten av bettet. Det gör, att till skillnad från ett vanligt tränsbett, kan det inte vika sig hela vägen eller klämma/nypa hästen i munnen. Vanliga tränsbett är inga dåliga bett, men jag föredrar detta om jag får chansen att rida på det.

Geof tar stödet väldigt bra på detta bettet och är lätt att jobba med. Just nu använder jag det i allt, såsom markarbete, hoppning och vid uteritter. Det känns som ett säkert kort, men jag ska inom snar framtid börja alternera lite mer så jag kan hitta en bra variation även för honom.

Ett rent helvete

Med handen på hjärtat kan jag säga att de senaste 24 timmarna har varit katastrof och bara en massa kaos. Vi bestämde oss i måndags för att åka på hoppträning med Geof hemma hos en tjej som jag har tränat för förut och varit väldigt nöjd. Vi provlastade Geof på förmiddagen, det tog 45 minuter sen gick han in i transporten. Körde en bit och lastade ur, inga problem. Sedan när vi skulle åka tog det en kvart att få in honom, ingen big deal egentligen med tanke på att han aldrig åkt transport så vitt jag vet. Han står som ett ljus i transporten, hoppträningen går superbra och allting bara rullar på. Sen ska vi lasta honom och åka hem, här bryter helvetet ut.

Han är så himla nära att gå in på en gång, men i sista stunden backar han ur. Håll emot? Jo tjena, vill en häst på minst 600 kilo ut så drar dom mig med sig. Vi stod i sammanlagt 3.5 timme innan vi fick in honom. Det är bara en massa trots från hans sida, riktigt bebis-syndrom. Han är INTE rädd, tro mig det hade varit en annan sorts Geof jag hade sett då. Det handlar bara om vem som har övertaget i situationen och jag var fast bestämd på att han skulle med hem. Lämna kvar han hade varit den enkla vägen ur, men att lära en 6-åring att man ger sig efter ett tag är inte optimalt. 

Resan hem gick bra, lasta ur går superbra och han var lugn och fin när vi kom hem. Jag förstår i efterhand att det var fel av mig att ta beslutet att han skulle åka transport om han aldrig har gjort de förut och dessutom träna. Vi skulle ha tränat betydligt mycket mer än vad vi gjorde det i samband med träning. Han var trött efteråt och det såg man på honom. Nu kommer det bli lastträning för hela slanten när mamma är hemma. Ofta, men inte för ofta. Det handlar som sagt bara om vem som bestämmer, inget mer än så.

Vi var hemma vid halv tolv på kvällen. Jag var så hungrig som inte ätit sedan lunch och fruktansvärt trött. Det var bara att gå och lägga sig så fort som de gick och sedan ringde alarmet klockan kvart över sju imorse. Pigg? Inte de minsta. På allt detta så skrev jag självklart nationella prov i matte idag och det var så sjukt svårt. Jag menar det verkligen, det var s v å r t. Fick total blackout på de två frågorna ja hade kvar i slutet, men jag gjorde åtminstone mitt bästa.

Men de är inte slut där. Jag har fått reda på att jag har E- i en del av kursmatrisen i svenska. Det vill säga att om jag inte kompletterar upp detta innan den 29 maj så får jag ett F i slutbetyg och det ger i sin tur ingen examen från gymnasiet. Kul va? Älskar att man får reda på detta 2 veckor innan betyget ska sättas då jag vill gå ut med godkänt åtminstone. Det är ganska omöjligt att inte känna sig som ett fett misslyckade när det blåser i motvind stup i kvarten. Hatar dessutom denna hetsen kring att alltid ha A och vara bäst. J*vla duktighetssyndrom. Får panik över det. Ja, ni märker nog lite vilket humör jag är på..

Oavsett så ska jag till stallet senare idag. Nu blir det nog en powernap för jag har haft huvudvärk från och till hela dagen. Stokes ska få ridas av Erica och jag på Geof. Clara hänger med på Rico så vi blir ett litet gäng med Stokes i täten för att visa bebisarna att de är inte farligt ute i skogen. Ni vet väl att stenar är livsfarliga? Dom kan bitas har jag hört..

Såhär tänker jag

Min plan med Geof är att detta året ska vi verkligen lära känna varandra. Någon tävling kommer det självklart att bli, då för att dels se hur han är i den miljön men även för att kunna "mäta" hur långt vi har kommit då detta trots allt är en tävlingshäst. Det som är viktigt att kunna är att känna av så man skyndar lagom, det vill säga att man ska självklart alltid sträva för att komma framåt men inte så man hoppar över viktiga steg. Ett exempel är markarbete. Tråkigt? Oftast. Viktigt? Ja.

Geof är en unghäst och det måste man ha i bakhuvudet. Det är annat än att rida ponny och framför allt en trygg ponny som Stokes. Geof är dock väldigt trygg i sig själv, men man ser självklart att det finns en del att jobba på. Därför så kommer jag lägga väldigt mycket tid på markarbete och hoppning på låga hinder. Tro mig, denna hästen kan hoppa och det är stort. När han hoppar är de bara att hålla i sig för det är inte lite kraft om man säger så.

Så, såhär tänker jag helt enkelt om hur jag och Geof ska ta oss framåt. 1) skynda långsamt, för de finns inga genvägar. Målet är att komma ut på någon tävling detta året och få en bra känsla i kroppen. 2018 är målet att kunna rida stadiga rundor ute på tävlingar och 2019 (senast) vill jag att vi ska vara startklara för 1.20 m för att kunna kvala Falsterbo. Krafft The tour of Amateurs är de som står som de stora målet, fatta va mäktigt om man tog sig dit. Mindre än två år dit, men varenda dag räknas ändå. Vad jag väljer att göra med honom, vilken tränare jag väljer och vilket foder jag väljer. De minsta detaljerna är det som gör det stora hela.

Geof's foder

Just nu så kommer jag bara ta efter vad de gav honom på Stall Karupslund. Därefter får vi se hur det blir med foderstaten, om jag väljer att behålla den eller om vi får göra lite finjusteringar. Efter ett tag kommer vi se på honom om han behöver med protein eller liknande. Men som sagt, vi får börja i denna ändan och se hur det går. Foderstatens utgångspunkt kommer självklar vara att han ska ha ett bra hull, muskulatur och vara en glad häst. Då är det som allra bäst!

Till middagen och kvällsmaten blir det även en morot eller två ;)

Det blev en lång dag

Detta blev en av de längsta dagarna på länge och fram tills klockan fyra i eftermiddags när Geof kom så har jag bara gått runt och pillat med allt och inget. Mestadels för att bara ha något att göra och dämpa nervositeten lite, för nervös har jag varit. Jag red ut på Stokes idag i blåsvädret och varken jag eller han gillade det. Alltså när de snålblåser och är 2-3 grader ute så kan jag säga att en isolerad skrittmaskin med tak står väldigt högt upp på önskelistan.

Allting med Geof har gått superbra idag. Han har skött sig superbra i transporten och allting gick bra när vi skulle lasta ur honom från lastbilen. I början så var han lite uppe i varv. Det var mycket nytt att kolla på och det är bara att acceptera att anpassningen till en ny miljö kommer ta mycket energi från han i början. Han råkade sparka sönder en vattenhink i början då han är något bakskygg och så blev han skrämd, så det var bara en olyckshändelse. Men han drack vatten sen som vanligt så det var lugnt.

Han fick gå en kortare promenad i en av hagarna och tro det eller ej med Stokes träns passade. Dock är nosgrimman utspänd så mycket som det går men inte sidostyckena, de kunde jag spänna in något. Just nu går han på ett tvådelat bett från Trust med vanliga rörliga ringar. Imorgon blir det också en promenad men på onsdag ska vi våga oss upp till ridbanan vid stallet och trimma igenom lite. Men precis som jag skrev så kommer hela proceduren att bara anpassa sig till den nya miljön ta mycket på energin.

Nu är det dags för mig att sova. Imorgon kommer jag vara med på morgonfodringen och även utsläppet så vi ser hur han kommer reagera. Det borde inte vara några problem, men man vet aldrig. Godnatt och så hörs vi imorgon!