emmylaursen!

Kategori: Geof

Film från 120-debuten

Här kommer då hela filmen från 120-debuten i Sundbyholm. Jag är väldigt nöjd med rundan och även med resultatet, man får ju ta det med en nypa salt. Banan var lång med mycket transportsträckor och det var en del som var felfria på hinder men som ändå fick tidsfel.. Hur som helst, vi slutade på 6 fel (4 för rivningen och 2 för tiden). Det som jag är mest nöjd med är att jag tog mig tid kring banan och höll ihop Geof hela vägen. Jämför man denna rundan med när jag debuterade 110 så är det HELT olika sorters ridning. Då red jag iväg honom, stressade runt och var ju så nervös. I Sundbyholm, 4 månader senare, var vi mer redo och dessutom för 10 cm högre. 

Detta var en ren rutinrunda för oss båda. Jag har aldrig tävlat på denna nivån tidigare och Geof har lite erfarenhet av att tävla på denna nivån. Därför kändes det inte mer än riktigt att ta sig tid, mjuka svängar, andas och ta det i vår takt. Mot slutet, innan sista kombinationen, försökte han med en liten fuling när vi red förbi utgången. Jag gjorde ingen större sak av det utan bara fortsatte rida framåt och de sista tre sprången kändes superbra. 

Då var årets stora mål avklarat

Hej igen! Äntligen är vi tillbaka i vardagen efter några intensiva dagar på språng. Vi stack till Sundbyholm i måndagskväll och det var så skönt. Trots att tävlingarna inte började förens runt lunch dagen därpå så var det ändå skönt att komma fram och känna ett lugn, inte att man måste jaga klockan jämt. Geof tog det hela med lugn och ro, han var utvilad och spånig på tisdagsmorgon vilket jag tar som ett tecken på att han har sovit gott. Nu har vi varit ute och tävlat ganska mycket de senaste veckorna och vilket flyt man har börjat få in när det gäller packningen. Allting går så smidigt och fort nu, allting har sin plats. 

I tisdagens 1,10-klass var Geof SÅ stark. Han bara drog runt och att tyglarna var hala som såpa gjorde inte saken bättre. Jag försökte verkligen göra mitt bästa hela rundan, men lyckades inte riktigt. När Geof blir sådär stark blir det så mycket på-av ridning hela tiden och det stör rytmen så mycket. Dock så hoppar han ju fortfarande väldigt bra och bjuder på allt, tvekar aldrig en sekund. Men visst hade man velat få igenom förhållningarna. 

Till debuten i 1,20 hade jag en bättre plan, jag hade studerat banan närmre och var bättre förberedd. Resultatet blev ett pet och två tidsfel. Jag red lite passivt och i en nationell klass (som detta var) så är maxtiden satt betydligt tajtare än vad den är i en lokal klass. Men, det är en av alla utmaningar som kommer med att gå upp en nivå. Geof hoppade dock helt otroligt fint genom båda de kombinationer som fanns på banan (oxer-1 galoppsprång-räcke och räcke-2 galoppsprång-oxer). Fantastiskt roligt att vi är på rätt väg och ett kvitto på allt arbete vi lagt ner. Nu kommer han få en lugnare vecka och bara återhämta sig, rulla sig lerig i hagen och få äta godis.. ;)

Stokes motioneras också mellan allt. Han är lite tjockis nu efter allt gräs och godis i sommar. Tanken är väl att han ska få ut och åka på lite pay n jumps, mest för att hålla igång honom och för att han tycker det är så roligt. Jag jobbar och försöker umgås så mycket som jag kan med Emil nu när han börjar jobba igen på måndag. Annars försöker jag överleva denna värmen bara..

 

Dag två med tävlingar

Ytterligare en tävlingsdag går mot sitt slut. Idag var Geof trött, riktigt trött. Han vägrade på oxern på framhoppningen och då förstod jag att han var trött. Fokuserade på att få till ett bra språng på oxern, sedan bara klappa och gå upp till tävlingsbanan. Det var viktigt att spara på den energin han hade idag i och med att det var fortfarande 30+ grader varmt. Geof var en riktig stjärna och kämpade på så bra han kunde. Efter ett hinder som vi kom lite tokigt på så försökte han dra sig mot utgången, men jag lyckades få fram honom och fortsatte banan = 3 tidsfel. Men jag är sååå nöjd med honom denna helgen!! En riktig kämpe som krigar i ALLA lägen. 

Det första Geof gjorde när han kom hem och fick gå ut i hagen var att rulla sig. Blir alldeles varm i hjärtat när man ser hur bra han har det och att han och Chicco kommer överens. Dom gnäggar till och med efter varandra nu, haha. Nu väntar några lugnare dagar för Geof medan jag åker ner till Göteborg. Jag älskar allting här hemma, men ibland är det skönt att få se någon annan miljö.

Godnatt, vi hörs imorgon

 

En debut till avklarad

Men hörrni, vilken tävlingsdag vi har haft!! Till och börja med så hann jag inte blogga någonting igår, utan la datorn åt sidan. Jag var lite nervös inför idag och kände att jag behövde fokusera på det som var viktigast, det vill säga dagens prestation. Vi kom i god tid till tävlingsplatsen, vilket är väldigt skönt. Jag kommer hellre fram för tidigt än precis på håret, speciellt imorgon när det dessutom är veterinärbesiktning innan starten också. Geof var pigg och glad idag. På framhoppningen fick jag hjälp av min tränare och fick några riktigt bra språng. 

Väl inne på banan så tänkte jag bara på att göra så lite som möjligt och framförallt att vara mjuk i handen. Geof bjöd som vanligt på alla hinder och gjorde sitt bästa. Helt otroligt va bra han hoppar i kombinationerna nu! Inte i en endaste bom. 1.10-klassen var en riktigt bra runda, är väldigt nöjd med den och det kändes enkelt inför debuten i 1.15 m som väntade senare. Även i den klassen tänkte jag bara att göra så lite som möjligt och få en bra känsla. I den klassen var vi också felfria!! 2 av 2 rosetter med hem och en fantastisk känsla från andra klassen. Det är så roligt när Geof börjat hoppa riktigt med kroppen, det är helt andra språng då. Imorgon rider vi en 1.15m klass och hoppas på en lika bra känsla som idag!

En bild från när vi släppte Geof lös i ridhuset när han stod i Avesta. Käraste lilla Geof 

Något att bita i

Ja hörrni, denna tävlingsdagen blev lite annat än vad jag förväntade mig. Nu när man har fått lite distans från det hela så är det självklart mycket lättare att analysera vad det var som gick fel och varför det blev som det blev. När vi kom imorse till stallet stod Geof så nöjt i sin box och väntade. Lastningen gick bra och vi kom iväg till och med lite tidigare än vad vi egentligen behövde (det händer ju inte så ofta). Första klassen var 1.05m och jag tyckte han kändes fin på framridningen. Travade fram lite längre på ganska lång tygel innan jag kortade tygeln och galopperade fram honom. På framhoppningen tyckte jag att han kändes superfin i sprången! Alltså på riktigt, vilken känsla. Efter något språng bjöd han även på en bockning eller två -> mycket energi i kroppen. Redan då skulle jag förstått att jag behövt rida fram honom mer, men den tanken slog mig inte riktigt där och då.

1.05-klassen gick ändå helt okej tycker jag. Han var väldigt uppspelt men hoppade ändå fantastiskt bra och hoppade genom kombinationen utan vidare svårigheter. Det enda var att på ett hinder som stod ur en liten klurig tillbaka sväng så drog han mot ingången/utgången, vilket även gjorde att det räknas som en vägran då han sprang åt sidan istället för att hoppa hindret. Gjorde bara en volt och red på igen, och sen gick det som en klocka. Slutade på 7 fel (4 för "vägran" + 3 tidsfel). 

Inför 1.10-klassen blev det lite halvt panik, då jag trodde det var fler före mig än vad det var. Detta ledde till kass framridning (kan jag se tillbaka på det nu och inse att det var) men framhoppningen var ändå bra. Jag tyckte han kändes fin men fortfarande, för mycket energi. Med knappt några minuter kvar innan jag skulle in fanns det inte så mycket att göra. I denna klassen står det utesluten i protokollet, men INTE för att han vägrade utan för överskridande av maxtiden. Han drog järnet efter vissa hinder, så jag missade en del hinder -> fick rida om och det tog den massa tid. Nu kan jag tillbaka på det bara som att han hade alldeles för mycket energi i kroppen och jag lät han ha sina egna små idéer. På det hela så red jag på ett vanligt tredelat bett som jag tränade på i torsdags och tyckte det verkade bra, men nej. Bara att byta tillbaka till tredelade golden wing med pessoa-ringar. Det går han som en klocka på.

Så ja, vad drar jag för slutsatser? 1) Bättre planering av framridning/-hoppning 2) Rida igenom honom mera dagen innan tävling 3) Vara mer bestämd om från början (det är dock inte lätt när 650 kg vill till höger och du vill åt vänster, då flyger man med som en liten vante)

Avslutade kvällen med middag hemma hos mamma och pappa tillsammans med Emil. Imorgon ringer klockan 05.30, då vi ska hinna med hästarna innan jag ska jobba 7-14. Nu tar vi med oss allt det bra från dessa två rundor (finns alltid något bra) och så siktar vi på Svärdsjö om två veckor istället. Träna träna träna. Målen är klara, tydliga och uppsatta inom viss tid. 

Onsdag it is

Idag har det minsann varit en riktig sommardag. 27 grader varmt och vad passar inte bättre då än att ha storstädning i stallet? ;) Haha, jag tror vi alla var lika svettiga efter x-antal timmar i Avesta, men fint blev det! Det tog större delen av tiden denna dagen, men vi hann ju med dressyrträningen för Geof samt promenera Stokes en sväng. Geof var riktigt duktig! Nu börjar han få lite mera kläm på att flytta sig undan skänkeln i olika sammanhang, men främst skänkelvikningar. Vi tar det i små steg men sakta men säkert förstår han vad det handlar om. Riktigt roligt! Väntar för fullt på att polletten ska trilla ner hela vägen bara... ;) Annars så kändes han rund och fin i galoppen, allmänt avslappnad och trevlig. Lite trött såklart också av värmen.

Jag har bara duschat sen jag kom hem. Finns inte direkt energi till något mer efter en dag som denna. Imorgon ska jag gå på promenad/longera Geof innan jag ska hämta Malin. Vi tänkte åka och kika på hästtävling då vi känner en del som ska rida. Hoppas på minst lika bra väder igen! Stokes tänkte jag eventuellt rida på banan, men det beror på hur det blir med jobb mot eftermiddagen också. Det löser sig nog. Godnatt!

 

 

En sån fighter han är!

Då var detta meetinget över och Geof har verkligen hoppat fantastiskt. Vet att jag skrev mycket om det igår, men alltså wow vad vi har hittat varandra. Om vi hade ridit samma bana för 2-3 månader sen hade det varit en helt annan sak. Det jag märker störst skillnad på är kombinationerna som han har hoppat helt felfritt genom denna helgen. Dels har jag hittat bättre anridning mot just kombinationer men Geof har även blivit starkare och utvecklats så han använder hela kroppen. 

MEN idag vänner, gjorde vi en felfri 110-runda som avslutning på denna helgen!! Har nog bombat min Instagram med det redan, så får lov att skriva av resten här. Alltså vilken fighter han är min lilla Geof. Idag var han trött i kroppen och det kände man när man red fram, men jag lyckades ändå få ett bra snurr i galoppen. Banorna hela helgen har varit ganska tekniskt svåra, men idag tog nog priset ändå. Trots det och dåligt väder hoppade Geof som en stjärna och räddade oss rejält framförallt i ett läge där min förhållning kom för sent = trångt med galoppsprången på en linje. Laddar upp filmen imorgon!

Kvällen avslutades med middag här hemma som bestod av sötpotatis, lax och broccoli. Ny favorit! Morgondagen är än så länge lite halvt oplanerad, men Geof ska få joggas och bli av med eventuell träningsvärk. Sen är det väl vanligt pyssel som ska göras, eventuellt jobb på kvällen.

Tävlingsdag nummer 2

Klockan var 05.20 när alarmet ringde imorse och jag var mer död än levande tror jag. Vi hade morgonfodringen hos Stokes innan det var dags att åka till tävlingsplatsen och till Geof. Allting rullade på bra imorse och tur var väl det, för inte fanns det någon energi i en. Geof hade sovit gott natten som var, han var alldeles spånig och utvilad. Skönt med tanke på hur nervig han var över de mobila boxarna först. Vi började dagen med att rida 1m och det gick bra. En runda som jag är helt okej nöjd med, men jag red iväg till ett hinder som stod svårt placerat, vilket gjorde att han fick med sig frambommen. Inget att överanalysera direkt, men jag behöver ha lite mer is i magen i vissa situationer och bara vänta in hindret. Men som vanligt hoppade Geof fantastiskt bra och framförallt i kombinationen som vi tränat så mycket på! Vet att jag även skrev det igår, men så roligt när det håller flera dagar. ;)

Sedan var det en 1.10m-klass på tur. Det var exakt samma bana, så jag visste redan hur jag skulle rida, vilka svängar jag skulle ta och så vidare. Inför denna klassen var Geof lite mer avslappnad och nästan mot det trötta hållet, men det gör ingenting för då kan jag istället rida fram honom. Jag har han hellre så, än att han är stirrig och het. Hur som helst, framhoppningen kändes superbra och hela banan hoppade han klockrent! Vi är verkligen inne i ett bra flow just nu och det är bara att njuta. Kom en rivning på samma hinder som i första klassen, men denna gången hade energin börjat gå ur Geof lite samt att banan är något ojämn så oxern stod i "uppförsbacke". Men han hoppar ju som en på miljonen!! Jättenöjd med vår prestation och det blev till och med en liten rosett, då vi var en hel del 4-felare i avd.B. 

Imorgon rider jag 1.10m bara och satsar på att ha lika bra flyt och rytm hela banan runt som idag. Tänkte slänga upp filmen när jag har tid! Håll utkik och godnatt, nu är det dags att sova och samla kraft tills imorgon.