emmylaursen!

Kategori: Frågor & svar

Q/A

Q: Surt med en sömnsticka! Har aldrig varit med om det med min häst (peppar, peppar), men jag antar att det handlar om att sömnen hamnar fel?

A: Ja, visst var det surt med en sömnsticka och speciellt den dagen då vi hade planerat att träna.. Men sånt är livet ibland :) Ja, precis sömmen går "fel" när hovslagaren ska slå på skon och i detta fallet så kom det inte så mycket blod (inget stort sår) men vi valde ändå att linda in det för att verkligen utesluta risken för en hovböld.

 

Svar angående storhästen

Fick en fråga för ett tag sedan där en tjej undrade om jag kunde dela med mig av lite tankar kring min nya häst och lite vad jag tänker köpa till honom. Vi har redan köpt benskydd och boots, eftersom han ska åka transport i det. Sedan kommer jag även att köpa ett täcke han kan åka i och jag har har en lädergrimma som går att spänna ut väldigt mycket så jag hoppas att den ska passa honom. 

Det som är prio-ett är ju sadel, träns, brösta, förbygel, benskydd och boots. Ett ländtäcke och ett svett/fleecetäcke också, även ett täcke som han kan ha utomhus. Jag kommer köpa de täcken han behöver i sommar först och sedan blir det mer shopping till vintern då han kommer behöva andra täcken. Han har storlek 155 på täcken, så att något av Stokes skulle passa finns inte på kartan ;)

Hans foderstat kommer att göras om till så att han får äta foder från Krafft, då han i dagsläget äter något special som enbart tillverkas och säljs i Skåne. Jag trivs med Krafft och de räknar väldigt bra på mängden kraftfoder hästen behöver, så jag kommer köra på det till Geof också. Det är väldigt skönt att kunna ha samma fodertillverkare till båda hästarna.

Samma bild men så mycket lycka <3

Q/A

Q: Hej kan inte du dela med dig av allt du tänkt köpa till din nya häst? Och vad du tänker är viktigast att han har, vilka täcken du kommer köpa och varför :) och vad han kommer äta, foderstat. Jag tror dom flesta stora hästar inte använder transportskydd utan benskydd och boots istället :D

A: Hej! Absolut kan jag göra det. Dock så är det inte så mycket än, men det kommer bli en hel del såklart ;) Jag kan skriva ett separat inlägg där jag svarar på dina frågor! Ja, jag har också en känsla av att de flesta storhästar åker i benskydd och boots, men jag kommer välja de han är van med och trivs bäst med. :) Kul att ni är lite nyfikna och vill veta! Kram!

 

Svar på frågestunden

Q: Vart ser du dig själv om fem år?

A: Om fem år är jag 23 år och ska fylla 24. Vad kan jag syssla med då tro? Hästarna är en självklarhet och har alltid varit det. Jag kommer troligtvis bo i en lägenhet eller i ett hus. Personligen skulle jag föredra att köpa hus med gård så att man kan bygga stall eller renovera så jag kan få det ;) Lite krav måste man få ha! Jag kommer förhoppningsvis jobba med något som jag känner är intressant och eventuellt pluggar jag samtidigt, då på distans.

Q: Ångrar du något i ditt liv?

A: Självklart finns det saker jag ångrar. Onödiga bråk och att man inte bara kan säga vad man känner så man slipper massa onödigt tjafs och liknande. 

Q: Hur länge har du haft hästen?

A: Jag har haft Stokes i snart fem år. Den 1 juni 2012 fick jag honom.

Q: Tycker du det är okej att rida med alla bett? Med tanke på att du rider med pessoa.

A: Jag resonerar såhär: du ska rida på de betten som du anser att du kan hantera. Både pehlam och pessoa är starka bett, det ena ett hävstångsbett och det andra ett hissbett. Jag märkte efter ett tag att han inte tyckte om pehlamet vid uteritt och därför bytte jag. Jag har provat att rida på pessoa förut och jag tycker att han fungerar bra på det, speciellt vid uteritter när han kan bli stark. Det betyder dock inte att jag sitter och sliter i honom helt hejdlöst. Snarare motsatsen, jag kan rida mjuk och försiktigt i och med att det inte behövs några större förhållningar på ett sådant skarpt bett.

Q: Om du skulle få beskriva din häst med tre ord, vilka skulle det vara? :)

A: Matglad, gosig och lyckopiller!

Q/A

Q: Är också sugen på att äta där (Pinchos), hur är maten?

A: Jag tycker att maten var helt fantastik och vi fick inte alls vänta länge. Jag åt skaldjurspastan två gånger då mitt hjärta från Göteborg hoppade dubbla slag för den var så himla god. Annars så var ostbollarna, kycklingspetten och planksteken riktigt goda! Pommesen som var gjorda på sötpotatis var goda i början men man tröttnade snabbt på dom. Därför tycker jag att man borde dela på en sådan med någon annan då det lätt blir för sött om man ska äta upp det själv :) Kram

Bildresultat för pinchos

Q/A

Q: Jaha jag visste inte att man inte fick prova dom på Hööks! Konstigt tycker jag.. Jag funderar på att köpa ett men då blir det från Granngården helt klart. Är också lite osäker på storlek, har cob på träns och grimmor och hon har ganska nätt huvud?

A: Det var dom sa på Granngården åtminstone, sen måste man nästan åka till Hööks och fråga dom själva om det faktiskt är så. Däremot så kostar de Micklemet jag köpte 1299kr på Granngården men på Hööks kostar det 1449kr. Så, det skiljer ju 150kr om man ska vara petig. 

Min ponny har också cob och ibland full på träns och grimmor, men han har ett väldigt stort huvud. Jag köpte som sagt Standard horse i storlek och där har jag ungefär mitten på sidostycket och de andra får jag spänna åt något mer på. Han hade säkert kunna haft ett Small horse också, men då hade jag nog fått spänna ut det så hemskt mycket. Så om din är nätt så tror jag mer på ett i Small horse :)

Bildresultat för micklem

Q/A

Q: Vad är det för företag du vill starta?

A: Hej! Herregud, missade denna kommentaren helt så ursäkta för sent svar. Jag har startat ett företag enbart för bloggen, det vill säga att det kommer vara mycket smidigare att fakturera och få betalt nu. Jag rekommenderar alla som vill göra det att göra det, men var beredd på en hel del pappersarbete i början. Det är mycket som ska göras och fyllas i för att sedan skickas in till Skatteverket eller om man gör det via deras e-tjänst som jag. Kram!

Bildresultat för skatteverket

Q/A

Q: Älskar skorna så mycket!! Hur mycket kostade dem? :D

A: Jag köpte mina i en Nike-outlet så de var lite billigare än vanligt vis + att de var på rea så jag betalade endast £31. Det motsvarar ungefär 340 kr så de var superbilliga!! Kostar typ upp mot 1000kr här hemma i Sverige så det var ett riktigt bra köp :)

Q/A

Q: Vart är din bomberjacka från? Såg den på insta :)

A: Jag tror inte det är något speciellt märke precis. Jag var mest ute efter en som var bekväm och inte svindyr haha (för jag la 90% av alla pengar på smink). Märket heter "Atmosphere" och ja, jackan var inte speciellt dyr men SÅ bekväm.

 

Q/A

Q: Är det inte smartare att rida bettlöst om han har små sår i mungipan? Tänker mig att det kommer in skum från munnen och gossar runt i såren? :)

A: Absolut hade det bästa varit att rida bettlöst hela tiden men tyvärr så kan jag inte det. Just nu så rider jag ut och trimmar honom på hackamore, men när jag hopptränar så krävs ett tränsbett och därför får bettskivorna sitta där. En lösning so far :)