emmylaursen!

Kategori: Allmänt

Båda två får guldstjärnor

Äntligen fredag! Kan inte bara vara jag som känner så? Dessa två senaste dagarna kortfattat: Geof gick såååå fint på träningen för Linda. Mycket arbete med känsla, hitta avstånd och Geof jobbade verkligen med hela kroppen! Har aldrig riktigt känt det jag gjorde i onsdags, han hoppade upp sig med ryggen (så mycket så jag nästan åker av) och använde verkligen kroppen rätt. Nu fortsätter jag rida på remont + tvådelat, så hoppas jag att vi har hittat den bästa kombinationen inför nästa år när det gäller. Stokes hopptränade igår och han var så duktig! Lite fjantig i mellan åt, men duktig och kämpade på så bra när himlen öppnade sig och det regnade mer eller mindre konstant. Mycket övningar med bommar före/efter hindren och så, vilket han som sagt gjorde bra. Den 8:e september får Stokes åka på en liten tävling och den 9:e (dagen efter) åker Geof till samma tävlingsplats och går en 115 och 120 (avd.A båda klasserna).

Idag har vi lite att göra innan jag börjar jobba vid klockan två. Vi ska till Borlänge då jag ska fixa mina fransar, vi ska kika (eventuellt köpa) ett vitrinskåp på IKEA och leta efter trådlösa spotlights att kunna fästa i vitrinskåpet. Sen kom även jag och mamma på idén att sätta in två stycken spotlights i sadelkammaren på transporten, eftersom vi inte har någon lampa där så blir det lite svårt att se nu när det blir mörkt. Geof joggades lätt igår och har vilodag idag. Stokes tänkte jag ta med mig ut på en promenad sen.

Hoppas ni får en bra fredag!

23:41

Båda hästarna har hoppat superfint på sina träningar. Geof igår, Stokes idag. En lång dag går mot sitt slut.. Dags för lite sömn. Kikar in här imorgon!

Laddar om..

Kom hem från jobbet för ungefär en timme sedan och har bara tagit det lugnt. Alldeles strax tänkte jag åka till Stokes och det blir longering idag för hans del, i och med att det är hoppträning imorgon. Geof får åka med och hoppträna för Linda idag och jag ska prova ny nosgrimma + bett. Tyckte han gick så bra på det igår. Innan vi åker med Geof ska jag hinna bygga fram en serie till Malin och hjälpa henne med den.

Jag har ju haft sjukt svårt att sova vissa nätter också. Vet inte om det är för att jag sover mitt på dagen? Alltid när jag kommer hem från jobbet brukar jag sova i 1-2 timmar och jag har börjat fundera om det kan vara det som gör att jag inte kan sova sen på natten, utan att jag är pigg då. Vi får se hur det går, men det är sjukt jobbigt att vakna och känna sig trött varje dag man ska till jobbet.

Från 1.20 i Borlänge, finaste hästen

Dagen rullar på

Kikar in här en sväng innan jag åker vidare mot stan. Jag vaknade sju imorse (av någon anledning) och kunde inte somna om, så gjorde mig lite frukost och kikade på tv en stund. Förmiddagen spenderades hos Geof och idag gjorde vi lite lugnare markarbete. Han var riktigt följsam och fin idag, jag provade även remont och ett tvådelat bett som jag red på tidigare. Det är det med lock-up funktion (tror det heter så) och funderar på att börja använda det igen. Nu i höst/vinter så får man prova sig fram för att hitta den bästa kombinationen inför våren nästa år när tävlingarna drar igång igen.

Jag somnade två timmar på soffan efter jag ätit lunch med pappa, så jag vaknade i lite halv panik i tron om att jag glömt av hästarna. Stokes hade ett litet svullet öga igår, men det var som vanligt idag så inget farligt. På torsdag får han åka på hoppträning igen (har en tid varje vecka) och det är så kul att kunna åka iväg med även han.

Ska packa ihop lite saker och bege mig in mot stan. Ska träffa några kompisar på Espresso house och prata om livet. Guld värt. 

Super-engagerad efteråt

So far, so good

Sådär, då var denna dagen avklarad. Geof hade som sagt en lite vilodag idag, men jag var förbi Granngården och köpte arnika att smörja in hans bakknän med. Hon som var här och gav djupvågsbehandling sa att det är viktigt att hålla efter bakknäna på hästarna, speciellt när de börjar hoppa/tävla på högre höjder. Masserade in detta i alla fall och Geof såg mest fundersam ut över vad jag höll på med.

Det blev en sen lunch hemma innan jag stack vidare till Stokes och red ut en sväng. Lyssnade på Framgångspodden och det var ett riktigt inspirerande avsnitt. Så kul när det är en massa entreprenörer som berättar om hur de byggt upp företag och deras bästa tips. Eftermiddagen spenderades sen här hemma. Hann tvätta två maskiner, diska och planera resten av veckan. Hoppträning för Geof, hoppträning för Stokes, jobb, hämta hö, träffa kompisar och så vidare. Mycket som ska hinnas med på de 24 timmarna man får..

Nu växlar vi ner

Efter två dagar med tävling så kommer vi att växla ner med Geof. Fokuset de 1-2 kommande veckorna kommer ligga på markarbete och bygga styrka, hoppa mycket serier. Imorgon får han en vilodag men jag ska pyssla om honom, stretcha musklerna och greja och dona. Sedan väntar en vecka med markarbete, bommar, serier och jag lyckas nog klämma in en uteritt också. Stokes ska gå hoppträning igen på torsdag och jag hoppas på en lika pigg och glad ponny som jag hade sist. Han har nämligen varit lite olik sig i några dagar, men verkar vara på tillbaka vägen. 

Såhär ser veckan som kommer ut i stora drag (när det gäller hästarna):
Måndag- Stokes rids på banan, Geof får en vilodag
Tisdag- Stokes longeras, Geof rids lätt i ridhuset/ridbanan
Onsdag- Stokes får ridas ut en sväng, Geof går markarbete
Torsdag- Stokes åker på hoppträning, Geof går i ridhuset/rids ut
Fredag- Stokes skrittas ut, Geof vilar
Helgen går vi se lite hur vi ska planera för..

En bild som Sofias foto (sofiasfoto.se på Instagram) tog på mig och Geof i 1.20 klassen i fredags.

 

Två rundor till i kroppen

Det har varit två intensiva dagar med tävling och jobb. Jag kan väl börja med torsdagens runda som var en 1.10-klass. Jag tycker att Geof ändå hoppar helt okej, men jag har ett alldeles för lågt tempo och får två nedslag. Det första kommer på en linje där jag inte får tillbaka honom i tid så han får plats med sina 6 galoppsprång utan det blev lite för mycket broms och då kom vi för nära. Efter det nedslaget tappar vi lite för mycket galopp i svängen till nästa hinder och Geof blir för djup i formen, så han hinner inte upp med frambenen. Ändå en helt okej runda, men lite fel beslut i ridningen från min sida. Dock får jag inte ta det för hårt, då vi fortfarande samlar rutin och erfarenhet. Besluten man tar inne på banan tar mindre än en sekund och baserar på känsla och erfarenhet. Tillsammans lär vi oss.

Igår blev det en lite konstig tävlingsdag, eftersom jag hade en sån sen start så jag kunde jobba 7-13 och sedan åka till stallet. När vi väl var hos Geof gick allt så smidigt. Jag broddade Geof och fick han klar, mamma pysslade med diverse annat i stallet och sedan packade vi in grejerna och åkte. Jag blev chockad hur lite man har med sin över en dag bara jämfört med ett meeting. Känns som att man glömmer någonting hela tiden. Hur som helst, banan till 120 igår var tekniskt svårDet var framförallt två svängar som var riktigt snäva, alltså vi snackar 45 grader-tillbakasväng. På framridningen tyckte jag att Geof var lite irriterad och grinig, men det släppte efter ett tag och han blev mer lik sig. Fick bra språng på framhoppningen och det kändes bra. Väl inne på banan går hinder 1, 2 och 3 som en dans, inga problem. När jag sedan ska göra en vänstersväng upp mot hinder nummer fyra så börjar han tjafsa lite, inget större men drar mycket åt höger. Jag rider därför på honom mot hinder nr 4 som var en oxer, resultatet är att han får med sig bommen bak i och med att han hoppade flackt och inte med kroppen. Vi landar i alldeles för hög fart, jag har tappat yttersidan och när det är dags för svängen till hinder nr 5 som var en av dessa riktigt kluriga svängar, så hade jag inte en chans att kunna styra in i kombinationen på den linjen jag kom på. Därav la jag en volt och gjorde en ny anridning och då satt allting som det skulle. Resten av banan kändes toppen! Så felen kom som konsekvenser på att jag red iväg honom, istället skulle jag hållit ihop honom så hade vi haft mer kontroll i landningen. Hur som helst, en bra runda och det känns bus enkelt stundtals med Geof som gör allt för att det ska bli så bra som möjligt!

Nu väntar lite lugnare veckor igen för Geof, med mer stärkande markarbete och lite konditionsträning. Idag joggar jag honom lite lätt bara och imorgon longerar mamma honom. 

 

Mycket pigg ponny

Stokes var riktigt fin idag på hoppträningen. Han var pigg (piggare än vad jag trodde han skulle vara) och hoppade bra som vanligt. Mycket linjer idag som var lite kluriga och man fick göra om några gånger, men efter ett tag satt det. Geof gick 20 minuter lösgörande idag på utebanan i solen och han kändes fin inför 1.10m-klassen imorgon. Det som jag dock blev lite fundersam över var att veterinärbesiktningen stängde klockan 15 på fredag och jag rider vid kl 18 på kvällen.. Jag måste veterinärbesikta Geof inför 1.20m-klassen men jag kommer ju inte vara där tre timmar innan min start... Så, förmodligen kommer jag rida 1.15 m istället på fredag, eller ja vi får se hur de har tänkt. Ska prata med sekretariatet imorgon och se..

Godnatt, ska försöka få lite sömn så man är utvilad inför imorgon!

Irish mash och äppelbitar får man när man varit duktig ;)

Hoppa på gräs- check

Ja imorse kan jag ju inte påstå att jag var speciellt pigg, då det blev väldigt sent efter träningen igårkväll. Förmodligen är det förklaringen till att jag sov två timmar efter jobbet innan jag åkte till Stokes. Idag var det dags för att trimma igenom honom på banan och han kändes fin inför träningen imorgon. Denna säsongen så kommer vi ha en fast plats för Åsa i Mockfjärd varje vecka som vi kan åka på honom med. Han kändes lika pigg och glad som vanligt. 

Tanken med Geof idag var att vi skulle hoppa lite gräs och inte alls högt eller något speciellt, utan bara för att ha provat det inför helgens klasser. Vi började med att mamma hade longerlina och jag red runt som vanligt, men att longerlinan fanns som back up. I och med att jag aldrig ridit honom på gräs så visste jag inte hur han skulle vara eller reagera på omgivningen (gräsplätten vi hoppade på gränsar till en kohage). Han var lite uppskruvad i början och då var det skönt att veta att mamma hade longerlinan, men efter ett tag så "gav han med sig". Skuttade över ett litet räcke på 70-80 cm bara för att prova, inte alls för att hoppa någon höjd. Gräsbroddarna satt bra också och var (för en gångsskull) enkla att skruva i.

Imorgon så ska jag bara jogga Geof lätt på förmiddagen och sen åker vi som sagt med Stokes på hoppträning. Jag ska även ta mig i kragen och göra klart tävlingsplaneringen för resterande månader av detta året. Planen är väl att börja rida avd.A inom kort, stadiga rundor på 120 cm och börja ta tag i det stora målet nästa år....

Fick tyvärr ingen bild/film från när vi hoppade på gräs idag, då både jag och mamma var så fokuserade på Geof för att ens tänka tanken med fotografering/filmning..

Bra träning

Geof hoppade bra idag på träningen. Fick en del att träna på och nästa utmaning för oss är att kunna rida i ett högre tempo, men med samma rytm, balans och känsla. Inte bara släppa iväg honom och låta han hoppa flackt, utan rida fram hela vägen till hindret och fokusera på att göra det i balans. Mycket bra träning även för mig, att kunna ha is i magen och att INTE plocka bort för mycket galopp, vilket jag gör ibland och då tappar vi rytmen för det högre tempot. Lång historia kort- måste bli mer van att rida i högre tempo men med samma kontroll.

Imorgon- jobb på förmiddagen, Stokes efter jobbet och ska sedan hoppa Geof på gräs på kvällen. Det blir dock inte mycket hoppning med Geof imorgon, med tanke på att han gick både i lördags och idag. Annars är det full uppladdning för tävling i helgen!! Behöver lite sömn nu..