emmylaursen!

Kategori: Allmänt

Vi jobbar på i solen

Sol och 25+ grader. Man känner sig bortskämd med detta vädret, så man får ta vara på alla solstrålar. Här i Sverige kan det ju slå om på bara några timmar, det vet vi alla. Oavsett så började jag min lediga dag med att åka till Geof och hoppade lite. Det blev ett räcke och sedan en kombination med två galoppsprång mellan. Geof var trött sen igår och jag förstår honom. Värmen tar mycket och på det hela blir det ganska tuffa pass, men imorgon blir det en tur ut bara. Sedan ska han få vila fredag och söndag, samt lösgaloppera i ridhuset på lördag är tanken.

Stokes fick mot sin vilja bada idag och bli lite ren. Jag vet att han kommer vara lika lortig om några dagar, men det kändes bra att han fick bort med smutsen någon gång åtminstone. Annars blir det bara så ingrott och usch, så en dusch och schamponering var nödvändig. Sedan gick vi ut på en promenad i solen i cirka 20 minuter och när vi kom tillbaka var han helt torr i pälsen! Sååå varmt i solen alltså.

Jag har tvättat och pysslat här hemma nu på eftermiddagen när jag har varit ledig. Snart är det dags att börja med maten innan det blir soffläge ikväll framför hockey-VM. Imorgon är jag också ledig!! Love it

 

Markarbete x2

Hej! Idag har båda hästarna fått jobba med bommar och båda har gjort det väldigt bra. Geof fick arbeta i en kortare galopp och träna på att korta sig, samt att inte springa iväg efter bommarna/hindret. När jag red Geof fick jag koncentrera mig på att han honom "i ramen" då han gjorde två små protester mitt i passet. Men jag förstår honom, det var varmt och vi jobbade på det som han tycker är absolut jobbigast- korta sig i vänster varv. Han gjorde det som sagt ändå bra, men nog var det jobbigt. Stokes fick jobba med travbommar och lite sånt, även han genomförde ett bra pass. Dock så red jag honom när det var som varmast, så jag red inte så himla länge. Han är inte heller i full kondition, så det kändes inte schysst att rida speciellt länge.

Imorgon är jag ledig men dagen är fylld av grejer ändå. Geof ska få nya skor och gå en mindre bana eller markarbete, samt att Stokes ska ridas ut i skogen. Jag har tvättid på kvällen och ska även laga lite middag tills Emil kommer hem. Men bara för att man är ledig imorgon så kommer man väl inte kunna sova längre förstår jag... Jag vaknar nog 06.00 redo för att stiga upp....

 

22:49

Det har varit en lång dag och därför ska jag försöka skriva klart detta inlägg så snabbt som möjligt så jag får sova någon gång. Jag inledde dagen som sagt med att jobba förmiddag och sedan åkte jag till Geof. Det blev en del pyssel i stallet, då jag mockade ur en (gammal) box och ställde in lite saker i den, vek täcken och la i ordning och så vidare. Det blev en tur ut idag i eftermiddagssolen med Malin. Vi red i skogen och där var det hyfsat med skugga åtminstone. Ett tag var det hela 24 (!!!) grader vid stallet, så jag trodde jag skulle smälta bort...

Det tog lång tid i Avesta och jag var inte därifrån förens halv sju. Stokes fick också gå ute i skogen en sväng idag men det var ju betydligt svalare och mer behagligt att rida när det inte var lika varmt. Mamma kom till stallet och hjälpte mig så jag skulle komma hem i skaplig tid. Imorgon jobbar jag eftermiddag, så då vänder vi på steken = hästarna först, jobb sedan. Geof ska få jobba med bommar och om ridbanan är torr vid Stokes tänkte jag att han skulle få gå ett dressyr/lösgörande-pass. 

Godnatt, så hörs vi imorgon

Dessa insekter..

Söndag och en ny vecka väntar. Idag har jag egentligen inte gjort något speciellt, utan var hos Geof i några timmar och fixade samt red ut med tjejerna. Var även hos Stokes på kvällskvisten och borstade på honom då han såg mer ut som en grå ponnyn än en skäck. Förstår inte hur det kan vara så roligt att rulla sig? Hur som helst, såg på Geof idag att han blivit så mygg och knottbiten trots att vi har sprayat dom. Får spraya en gång till när jag kommer dit imorgon. Det är väl den stora nackdelen med sommaren- alla insekter och kryp som kommer fram.

Imorgon börjar vi dagen med jobb 7-13 och sedan åker jag till Geof är tanken. Eventuellt blir det lite lättare markarbete, i form av trav-/galoppbommar. Det ska bli soligt och varmt hela veckan vilket mottas med öppen famn. Nu i veckan får jag försöka njuta så mycket som jag kan, i och med att jag jobbar hela helgen + dubbla pass på lördag. 

Godnatt!

Mygg- och knottbiten... Usch

Full fart i 48 timmar

Hej hörrni! Alltså, de senaste två dygnen har varit allt förutom lugna. Kort och gott- jag och mamma bestämde oss i torsdags för att åka till Sundbyholm samma kväll. Med stallchefens tillstånd rullade vi in 00.45 på stallplanen med Geof. Lasta ur, gjorde det som endast var nödvändigt och åkte sedan till hotellet. Sista gången jag kollade på telefonen var den runt 01.40. Jag och mamma gick upp runt klockan 7 morgonen därpå, åt frukost och begav oss till tävlingsplatsen. Geof var alldeles spånig = en god nattsömn. 

I 90 cm red jag alldeles för passivt och hade en oerhört dålig galopp, vilket gav utrymme för Geof att göra lite som han själv kände för. 4 fel men en helt okej runda. 100 cm var en betydligt bättre runda, men det gick lite för fort mot slutet och Geof sprang på lite för mycket. Men ändå, en klar revansch från första rundan och skönt att avsluta dagen med en felfri ritt. Geof fick äta lite lunch, jag masserade honom lite och sedan fick jag mamma lite lunch innan vi åkte hemåt.

Vi lastade ur Geof, fixade med grejerna och pysslade innan bilen gick raka spåret till Stokes. Vi tog in de hästarna och jag gick ut på en promenad med Stokes. Emil kom och hämtade mig i stallet för att vi skulle hem och fixa oss innan vi skulle ut och äta med kompisar. En väldigt trevlig kväll och vi var hemma runt midnatt. Upp med tuppen imorse och släppte ut hästarna, åt frukost, gick på marknad i Rättvik (och fyndade en del saker!!) samt avslutade kvällen med grillning hos mamma och pappa.

Imorgon är det sovmorgon, sedan ska det fixas hos Stokes och städdag väntar i Avesta. Nu ska det pysslas och göras fint tillsammans med de andra tjejerna!

Langos till lunch, självklart

Ett par vingar jag köpte på marknaden, så fin dekoration!

Avslutade kvällen med detta!

Fy och blä för serier

Jaha, ytterligare en dag som är avklarad och vi rör oss mot en ledig helg. Jag var hos Geof i förmiddags och byggde fram serien som ni kan se på bilden. Geof tyckte verkligen att det var jobbigt och till en början sprang han bara igenom den. När jag väl fick han inramad och i ett bra tempo, så han verkligen jobbade med övningen blev det superbra! Dock kom jag åt hans yttersida i vänster varv vilket är det värsta han vet då han måste ta i med hela kroppen, så han gjorde ett tappert försök till att komma undan men gav sig ganska fort. Detta är typen av övningar som jag behöver arbete vidare med för att Geof ska bli ännu starkare och orka i samma tempo över hela serien. Jag behöver även tänka på min sits och sitta ganska upprätt, så jag inte faller fram och skapar obalans.

Ja, det enda jag egentligen vet om morgondagen är att jag jobbar 7-13 och sedan åker till Geof. På kvällen ska Stokes få åka på hoppträning som jag tror att han ser fram emot! Det var ganska länge sedan han fick åka med, så det är på tiden nu. Om de på Sundbyholm kan ta mot oss senare än vad som är angivet i ryttarmeddelandet så åker vi eventuellt dit med Geof imorgon kväll och att jag rider två klasser på fredagen innan hemfärd. Det återstå att se.

Godnatt!

 

Jag och mina blommor

Ja, då var det en ny månad då. Maj som ska vara början på våren, men istället möttes vid av regn imorse. Jag sov till närmare klockan tio och det om något var välbehövligt. Jag var till Geof på förmiddagen och red ett litet markarbetespass på banan. Han var ganska pigg i kroppen, då han vilat dagen innan så det tog lite tid innan jag hade honom där jag ville. Lite spring i benen men ah, ett helt okej pass. Sen var det full fart hem och slänga i mig lite lunch innan eftermiddagsjobb. När jag väl kom hem åt vi innan vi tog bilen ner till brasan. Det var knappt nå folk där, men några ungdomar i min ålder som började slåss. Usch, att man inte kan bete sig. Avslutade kvällen hemma i soffan och mer eller mindre sov framför en film.

Som sagt, imorse var det sovmorgon. Jag och Emil fixade lite här hemma innan vi åkte till Borlänge för lite shopping. Jag köpte nya blommor, en till köket och en till vardagsrummet. Äntligen fick jag tag i såna kvistar som jag har sett överallt på sociala medier och som jag tycker är så fina! Nu ska jag försöka komma ihåg att vattna dom bara.. 

Tjejerna i Avesta hjälper mig med Geof idag och jag åker till Stokes senare ikväll. Jag hade hoppats på att ridbanan skulle ha torkat upp, men i och med att det regnade hela förmiddagen så är chansen till det liten. Jag får se vad vi hittar på för något med honom. 

Allmänt ointressant

Efter denna dagen finns det inte mycket energi kvar i varken huvudet eller kroppen. Jag har (som jag skrev igår) jobbat mestadels av dagen och varit hemma fyra timmar på lunchen, men då sov jag mest. Så, just idag har jag inget intressant att berätta om. Inget alls. 

Imorgon så ringer klockan tidigt igen. Jag kommer åka till Stokes och morgonfodra hästarna samt motionera Stokes. Vi får se vad vi ska hitta på men förhoppningsvis har väl ridbanan torkat upp. Om inte annat såg travbanan fint ut, så något pass och trimma igenom honom blir det nog. När allting där är fixat åker jag hem och äter frukost innan färden styrs vidare mot Avesta. Jag tänkte trimma igenom Geof på utebanan om vädret tillåter, annars blir det ridhuset. Kanske lite markarbete till och med, vi får se. 

Eftermiddagen/kvällen kommer bestå av jobb. Jag slutar klockan nio och då är väl tanken att vi ska gå ner och kolla på majbrasan, men något mer än så blir det inte. Inte så som det ser ut nu i alla fall. 

Godnatt så hörs vi imorgon!

22:32

Jobb, stallet och thaimat har min lördag bestått av. Det blev jobb i förmiddags och jag slutade klockan 13, så det var en kort dag. Jag sov inte alls nå bra natten som var, vilket var följden av en kaotisk kväll. Det hände så mycket bara och fram tills halv tolv var jag helt nervös och kallsvettig. Alla mår bra och även hästarna.

Geof fick släppas i ridhuset idag då tiden sprang iväg nere i Avesta. Vi grillade korv och prata en hel del om en massa olika saker. Det är så bra sammanhållning där och jag trivs verkligen superbra, lika så verkar Geof trivas bra där. Mockade, packade hönätet till honom, fixade och pysslade med resten av tjejerna i stallet. Nästa helg ska vi ha en städdag där och göra i ordning hela stallet, alla boxar, fodret, sadelkammaren you name it. Kommer bli toppen!

Imorgon ska jag göra EN sak- jobba. Går på schema 7-12 och sedan 16-21, vilket innebär att båda hästarna ska få vila. De få timmarna jag har mellan passen kommer gå åt till att sova, hehe. 

Bäddat och klart!

Lösgaloppera i ridhuset

Trött häst och tunga steg

Hej! Idag var det äntligen dags för dressyrträning för Geof. Igår red jag bara ut en sväng bara kravlöst inför idag. Han var så fin på träningen! Tråkigt att ingen kunde filma/ta kort för det kändes oerhört bra. Idag tränade vi mycket på att hålla jämn galopp, ett bra tryck och att få med yttersidan. Malin la ut två bommar som jag fick rida på och vi har även börjat jobba med galoppombyten. Geof tyckte verkligen att det var jobbigt, men han var så duktig! Stor stjärna till honom och självklart blev det mash efteråt. 

Stokes har fått gå ute de senaste dagarna och han är som allra gladast nu när det går att galoppera överallt. Han har känts lite stel i mellan åt men det är nog bara en liten grej som vi får jobba igenom. Annars så känns båda hästarna superbra och fräscha!

Jag skriver detta lite halv stressat, då jag alldeles strax ska gå till jobbet. Kommer hem igen strax efter klockan nio ikväll och då blir det tacos a la standardfredag! Hoppas att ni får en bra fredag så hörs vi mer sen.

Alltså jag dör för denna hästen