emmylaursen!

Kategori: Allmänt

Full fart i 48 timmar

Hej hörrni! Alltså, de senaste två dygnen har varit allt förutom lugna. Kort och gott- jag och mamma bestämde oss i torsdags för att åka till Sundbyholm samma kväll. Med stallchefens tillstånd rullade vi in 00.45 på stallplanen med Geof. Lasta ur, gjorde det som endast var nödvändigt och åkte sedan till hotellet. Sista gången jag kollade på telefonen var den runt 01.40. Jag och mamma gick upp runt klockan 7 morgonen därpå, åt frukost och begav oss till tävlingsplatsen. Geof var alldeles spånig = en god nattsömn. 

I 90 cm red jag alldeles för passivt och hade en oerhört dålig galopp, vilket gav utrymme för Geof att göra lite som han själv kände för. 4 fel men en helt okej runda. 100 cm var en betydligt bättre runda, men det gick lite för fort mot slutet och Geof sprang på lite för mycket. Men ändå, en klar revansch från första rundan och skönt att avsluta dagen med en felfri ritt. Geof fick äta lite lunch, jag masserade honom lite och sedan fick jag mamma lite lunch innan vi åkte hemåt.

Vi lastade ur Geof, fixade med grejerna och pysslade innan bilen gick raka spåret till Stokes. Vi tog in de hästarna och jag gick ut på en promenad med Stokes. Emil kom och hämtade mig i stallet för att vi skulle hem och fixa oss innan vi skulle ut och äta med kompisar. En väldigt trevlig kväll och vi var hemma runt midnatt. Upp med tuppen imorse och släppte ut hästarna, åt frukost, gick på marknad i Rättvik (och fyndade en del saker!!) samt avslutade kvällen med grillning hos mamma och pappa.

Imorgon är det sovmorgon, sedan ska det fixas hos Stokes och städdag väntar i Avesta. Nu ska det pysslas och göras fint tillsammans med de andra tjejerna!

Langos till lunch, självklart

Ett par vingar jag köpte på marknaden, så fin dekoration!

Avslutade kvällen med detta!

Fy och blä för serier

Jaha, ytterligare en dag som är avklarad och vi rör oss mot en ledig helg. Jag var hos Geof i förmiddags och byggde fram serien som ni kan se på bilden. Geof tyckte verkligen att det var jobbigt och till en början sprang han bara igenom den. När jag väl fick han inramad och i ett bra tempo, så han verkligen jobbade med övningen blev det superbra! Dock kom jag åt hans yttersida i vänster varv vilket är det värsta han vet då han måste ta i med hela kroppen, så han gjorde ett tappert försök till att komma undan men gav sig ganska fort. Detta är typen av övningar som jag behöver arbete vidare med för att Geof ska bli ännu starkare och orka i samma tempo över hela serien. Jag behöver även tänka på min sits och sitta ganska upprätt, så jag inte faller fram och skapar obalans.

Ja, det enda jag egentligen vet om morgondagen är att jag jobbar 7-13 och sedan åker till Geof. På kvällen ska Stokes få åka på hoppträning som jag tror att han ser fram emot! Det var ganska länge sedan han fick åka med, så det är på tiden nu. Om de på Sundbyholm kan ta mot oss senare än vad som är angivet i ryttarmeddelandet så åker vi eventuellt dit med Geof imorgon kväll och att jag rider två klasser på fredagen innan hemfärd. Det återstå att se.

Godnatt!

 

Jag och mina blommor

Ja, då var det en ny månad då. Maj som ska vara början på våren, men istället möttes vid av regn imorse. Jag sov till närmare klockan tio och det om något var välbehövligt. Jag var till Geof på förmiddagen och red ett litet markarbetespass på banan. Han var ganska pigg i kroppen, då han vilat dagen innan så det tog lite tid innan jag hade honom där jag ville. Lite spring i benen men ah, ett helt okej pass. Sen var det full fart hem och slänga i mig lite lunch innan eftermiddagsjobb. När jag väl kom hem åt vi innan vi tog bilen ner till brasan. Det var knappt nå folk där, men några ungdomar i min ålder som började slåss. Usch, att man inte kan bete sig. Avslutade kvällen hemma i soffan och mer eller mindre sov framför en film.

Som sagt, imorse var det sovmorgon. Jag och Emil fixade lite här hemma innan vi åkte till Borlänge för lite shopping. Jag köpte nya blommor, en till köket och en till vardagsrummet. Äntligen fick jag tag i såna kvistar som jag har sett överallt på sociala medier och som jag tycker är så fina! Nu ska jag försöka komma ihåg att vattna dom bara.. 

Tjejerna i Avesta hjälper mig med Geof idag och jag åker till Stokes senare ikväll. Jag hade hoppats på att ridbanan skulle ha torkat upp, men i och med att det regnade hela förmiddagen så är chansen till det liten. Jag får se vad vi hittar på för något med honom. 

Allmänt ointressant

Efter denna dagen finns det inte mycket energi kvar i varken huvudet eller kroppen. Jag har (som jag skrev igår) jobbat mestadels av dagen och varit hemma fyra timmar på lunchen, men då sov jag mest. Så, just idag har jag inget intressant att berätta om. Inget alls. 

Imorgon så ringer klockan tidigt igen. Jag kommer åka till Stokes och morgonfodra hästarna samt motionera Stokes. Vi får se vad vi ska hitta på men förhoppningsvis har väl ridbanan torkat upp. Om inte annat såg travbanan fint ut, så något pass och trimma igenom honom blir det nog. När allting där är fixat åker jag hem och äter frukost innan färden styrs vidare mot Avesta. Jag tänkte trimma igenom Geof på utebanan om vädret tillåter, annars blir det ridhuset. Kanske lite markarbete till och med, vi får se. 

Eftermiddagen/kvällen kommer bestå av jobb. Jag slutar klockan nio och då är väl tanken att vi ska gå ner och kolla på majbrasan, men något mer än så blir det inte. Inte så som det ser ut nu i alla fall. 

Godnatt så hörs vi imorgon!

22:32

Jobb, stallet och thaimat har min lördag bestått av. Det blev jobb i förmiddags och jag slutade klockan 13, så det var en kort dag. Jag sov inte alls nå bra natten som var, vilket var följden av en kaotisk kväll. Det hände så mycket bara och fram tills halv tolv var jag helt nervös och kallsvettig. Alla mår bra och även hästarna.

Geof fick släppas i ridhuset idag då tiden sprang iväg nere i Avesta. Vi grillade korv och prata en hel del om en massa olika saker. Det är så bra sammanhållning där och jag trivs verkligen superbra, lika så verkar Geof trivas bra där. Mockade, packade hönätet till honom, fixade och pysslade med resten av tjejerna i stallet. Nästa helg ska vi ha en städdag där och göra i ordning hela stallet, alla boxar, fodret, sadelkammaren you name it. Kommer bli toppen!

Imorgon ska jag göra EN sak- jobba. Går på schema 7-12 och sedan 16-21, vilket innebär att båda hästarna ska få vila. De få timmarna jag har mellan passen kommer gå åt till att sova, hehe. 

Bäddat och klart!

Lösgaloppera i ridhuset

Trött häst och tunga steg

Hej! Idag var det äntligen dags för dressyrträning för Geof. Igår red jag bara ut en sväng bara kravlöst inför idag. Han var så fin på träningen! Tråkigt att ingen kunde filma/ta kort för det kändes oerhört bra. Idag tränade vi mycket på att hålla jämn galopp, ett bra tryck och att få med yttersidan. Malin la ut två bommar som jag fick rida på och vi har även börjat jobba med galoppombyten. Geof tyckte verkligen att det var jobbigt, men han var så duktig! Stor stjärna till honom och självklart blev det mash efteråt. 

Stokes har fått gå ute de senaste dagarna och han är som allra gladast nu när det går att galoppera överallt. Han har känts lite stel i mellan åt men det är nog bara en liten grej som vi får jobba igenom. Annars så känns båda hästarna superbra och fräscha!

Jag skriver detta lite halv stressat, då jag alldeles strax ska gå till jobbet. Kommer hem igen strax efter klockan nio ikväll och då blir det tacos a la standardfredag! Hoppas att ni får en bra fredag så hörs vi mer sen.

Alltså jag dör för denna hästen

 

Vårstädning och promenad

Idag har det då varit en riktigt lång dag. I förmiddags var jag hos Geof där vi dels städade ur sadelkammaren, men även pysslade med en hel del annat. Jag och två tjejer till red ut en sväng och Geof var riktigt glad över att få ut och galoppera. Det tillsammans med lite vårkänslor resulterade i ett och ett annat bocksprång. ;) Nu är det dessutom så pass varmt så att det kan gå helt utan täcke och visst är det enklare när man inte sa hålla på med en massa täcken fram och tillbaka. Sedan hade jag även en del saker sedan helgen att plocka reda på, så som alla täcken vi hade med oss.

I och med att Stokes gick i ridhuset igår så gick vi ut på en promenad i eftermiddagssolen. Snart har nog ridbanan torkat helt också så vi kan börja rida på den och då ska vi komma igång med mer markarbete för hans del också. Men tills dess är det tyvärr lite svårt att hitta på något riktigt, man måste typ upp till ridhuset om det ska bli något "riktigt" jobb. Aja, bara ridbanan blir bra kommer allting bli så mycket bättre!

Imorgon är jag även ledig innan jag har en helg full med jobb framför mig. Det är tanken att jag ska markarbeta Geof imorgon och rida ut på Stokes. Håller tummarna för att solen är med oss hela dagen.

Finaste finaste 

Hunnit landa sen helgen

Måndag och en ny vecka framför oss. Jag började med att sova till kvart över nio imorse (kommer inte ihåg senaste gången jag sov så länge) innan jag åkte till Stokes. Eftersom det var ganska dåligt väder, med blåst och regn från och till, bestämde jag mig för att rida upp till ridhuset. Stokes var så fin, finare än på länge vilket kändes superbra. Han ska få mer tid nu när Geof ska få ta det lugnare. Jag red på ett tränsbett och det kändes bra de 30-40 minuterna vi var där. Imorgon tänkte jag rida ut alternativt ridhuset igen, det beror helt på vädret. Vi får se vad Geof får hitta på också, men han ska inte göra något speciellt denna veckan.

Igårkväll när vi kom hem från Sundbyholm var jag helt slut, alltså både mentalt och fysiskt. När jag satte mig i soffan fanns det ingen energi kvar till något, knappt att resa sig för att gå till köket. När man väl är mitt inne i tävlingarna så känner man sig pigg och fräsch, tills att man kommer hem/till hotellet. Fasiken alltså, då är det som att allting tar slut. Någon mer som känner så? 

Jag tänkte skriva lite tidsinställda om hur dagarna på meetinget var och så vidare. Men det kommer senare- nu är det dags att sova!

Sundbyholm- check

Hej på er! Herregud, det har varit så långa dagar så det enda som hunnits uppdateras har varit Instagram. Det är så tråkigt att forme inte har en app som man kan blogga från, annars hade jag självklart gjort det. Som sagt, långa dagar och jag är oerhört trött nu men kort och gott; det var fyra oerhört bra dagar. Geof har skött sig på bästa möjliga sätt och levererade 2 felfria rundor + två godkända rundor med 8 fel i vardera. En del kommunikationsmissar och lite halvdålig ridning från min sida, men det var skönt att avsluta meetinget idag med en felfria runda.

Sundbyholm anordnar otroligt fina tävlingar och dessutom håller det bra standard alla dagar. Det fanns en del skillnader dock från när man kommer från lokala/mindre tävlingar. Här fick man till exempel vara hur många som helst på framhoppningen, vilket kommer med båda fördelar och nackdelar. Du kan börja hoppa i god tid om du behöver det utan att känna stress, MEN man är ibland alldeles för många där. På den relativt lilla ytan som framhoppningen var på så kunde vi ibland vara upp mot 10 hästar, där hälften hade röd rosett i svansen. Jag kan tycka att ibland blir det en fråga om säkerhet, att ingen häst ska bli skrämd eller liknande. Sen är det säkert en vanesak också, men är man ovan och dessutom sitter på en unghäst vill man helst ha lite plats. 

Meeting kommer alltid att vara favoriten hos mig. Det är så mysigt att ha hästen i en box, gå på morgonpromenad, tävla, kvällsjogga, kolla på massa andra ryttare och fina hästar och till och med lite utställare som är där. Man blir trött i både kropp och knopp, men det är det värt! Nu ska jag krypa ner och sova, imorgon ska jag bara rida Stokes och sedan jobba eftermiddag.

17 april

Långa dagar nu när det är mycket som ska planeras. Igår fick ni ta del av veckans planering men det blev ändå lite omplanering. Idag blev det hoppning istället och imorgon lite lättare markarbete för Geofs del. Han gjorde allting super idag på hoppträningen, mest jag som inte ska backa av hela tiden bara och korta galoppen men samtidigt inte heller rida iväg honom. Han är så oerhört ärlig att rida och gör verkligen sitt bästa. Idag tog vi till exempel fram en grind och en oxer med vattenmatta och han brydde sig knappt. Så cool unghäst. Stokes fick ut på en långpromenad i eftermiddagssolen. 

Fransarna är påfyllda och fina och jag hann även vara förbi Falu Kommuns kontor och skriva på papperna för mitt vikariat i sex veckor på hemtjänsten. Det är verkligen toppen att gå som timanställd, men samtidigt skönt att ha ett fast schema man kan utgå ifrån. Allting blir ju mycket enklare att kunna planera in och anpassa i förtid. Tanken är väl att jag och Emil ska komma iväg till Stockholm någon helg och få spendera hans födelsedag lite mer. 

Godnatt!