emmylaursen!

Kategori: Allmänt

Jobb, vad annars?

Jahapp, då har även denna veckan susat förbi och imorgon inleder vi en ny. Jag uppdaterade ingenting här igår och lika bra var nog det, då jag jobbade precis hela dagen. Det har nog inte varit så intressant att läsa om så ja, kanske var lika bra att det blev som det blev. Hur som helst så sov jag tills klockan tio imorse vilket var 1) välbehövligt 2) nästan lite för länge. Jag och Emil åt lite frukost på balkongen. Jag la mig i soffan en stund innan vi gjorde lunch och sedan åkte in till Falun och Dalahoppet för att kika på lite hoppning. Solen stekte verkligen och det var upp mot +26 grader på vissa ställen. Helt sjukt hur det bara har slagit till med all värme och jag undrar hur hästarna ska hinna med att ställa om sig. Om det håller i sig är det dags att raka dom igen.

Vi startar denna veckan med att jobba några timmar och sedan åker till Stokes. Om det inte är allt för varmt så funderade jag på om jag skulle rida honom på ridbanan en sväng. Geof tar jag på eftermiddagen/kvällen och han tänkte jag skulle få gå ut i skogen lite. På torsdag så kommer vi åka iväg med honom på träning och eventuellt blir det tävling i helgen. Lite oklart ännu, så vi får se vad som händer och sker.

Godnatt, 

 

Ã…ska & regn

Idag visade Sverige sitt sanna jag när det kommer till vädret. Morgonen/förmiddagen bestod av sol, lite regn vid lunch, åska och mer regn på eftermiddagen och lite kvällssol efter det. Jag hoppas att hästarna inte blev för rädda när det åskade så hemskt.. Jag och Emil åkte i alla fall en sväng till stan i förmiddags och hann med lite shopping, innan vi mötte upp mamma och pappa för lunch. 

Geof vilar idag och Stokes fick gå en tur i skogen idag. Jag sov lite längre imorse men tycker ändå att energin knappt har räckt till idag. Jag tror att man är så van att hålla igång och göra mycket saker samtidigt, så när man väl inte har så mycket att göra så blir man så trött på en gång. När jag gick hem från jobbet ikväll var jag inte speciellt pigg och jag måste nog försöka sova om jag tänker vara någorlunda pigg imorgon. Dubbla arbetspass bjuder dagen på. 

Från igår

 

Balsam för själen

En ledig torsdag har varit välbehövligt, trots att det inte blev någon sovmorgon. Jag gick upp vid klockan sju och åkte till Geof. Det är nästan som skönaste att åka dit på morgonen och försöka rida innan det har blivit så varmt. Idag fick jag sällskap av Fanny och vi skrittade ut i ungefär 45 minuter och bara pratade om allt möjligt, men framför allt tävlingar. Geof kommer få en lugn helg (vila-lösgaloppera-vila) och efter det tar vi nya tag igen. Håller på att kika ut nästa tävling, men har inte hittat någon än.

Jag longerade Stokes och sedan släppte honom på ridbanan, men han har nog inte riktigt fattat grejer för han bara mest skrittade runt. Men det var riktigt varmt, så jag kan förstå om han inte orkade göra så mycket. Pussade lite extra på honom innan han fick gå ut i hagen igen. Sedan gick dagen i ett kan man säga. Hann äta lunch mellan hästarna så efter Stokes packade jag och Emil ner lite mat innan vi åkte till Amungen. Det är som terapi för själen att få åka ut till en av våra sommarstugor och bara sitta vid sjön och lyssna på vågorna. Inga båtar, inga bilar, ingenting och det är så underbart ibland. Grillade och njöt av kvällssolen innan det var dags att åka hem igen.

Imorgon får Geof som sagt vila, Stokes ska nog ridas ut en sväng och jag ska jobba eftermiddag. Men den som väcker mig före klockan nio imorgon petar på en björn som sover.. ;) 

Tydligen kan man inte ladda upp bilder heller.... Blir tokig på detta

Vi jobbar på i solen

Sol och 25+ grader. Man känner sig bortskämd med detta vädret, så man får ta vara på alla solstrålar. Här i Sverige kan det ju slå om på bara några timmar, det vet vi alla. Oavsett så började jag min lediga dag med att åka till Geof och hoppade lite. Det blev ett räcke och sedan en kombination med två galoppsprång mellan. Geof var trött sen igår och jag förstår honom. Värmen tar mycket och på det hela blir det ganska tuffa pass, men imorgon blir det en tur ut bara. Sedan ska han få vila fredag och söndag, samt lösgaloppera i ridhuset på lördag är tanken.

Stokes fick mot sin vilja bada idag och bli lite ren. Jag vet att han kommer vara lika lortig om några dagar, men det kändes bra att han fick bort med smutsen någon gång åtminstone. Annars blir det bara så ingrott och usch, så en dusch och schamponering var nödvändig. Sedan gick vi ut på en promenad i solen i cirka 20 minuter och när vi kom tillbaka var han helt torr i pälsen! Sååå varmt i solen alltså.

Jag har tvättat och pysslat här hemma nu på eftermiddagen när jag har varit ledig. Snart är det dags att börja med maten innan det blir soffläge ikväll framför hockey-VM. Imorgon är jag också ledig!! Love it

 

Markarbete x2

Hej! Idag har båda hästarna fått jobba med bommar och båda har gjort det väldigt bra. Geof fick arbeta i en kortare galopp och träna på att korta sig, samt att inte springa iväg efter bommarna/hindret. När jag red Geof fick jag koncentrera mig på att han honom "i ramen" då han gjorde två små protester mitt i passet. Men jag förstår honom, det var varmt och vi jobbade på det som han tycker är absolut jobbigast- korta sig i vänster varv. Han gjorde det som sagt ändå bra, men nog var det jobbigt. Stokes fick jobba med travbommar och lite sånt, även han genomförde ett bra pass. Dock så red jag honom när det var som varmast, så jag red inte så himla länge. Han är inte heller i full kondition, så det kändes inte schysst att rida speciellt länge.

Imorgon är jag ledig men dagen är fylld av grejer ändå. Geof ska få nya skor och gå en mindre bana eller markarbete, samt att Stokes ska ridas ut i skogen. Jag har tvättid på kvällen och ska även laga lite middag tills Emil kommer hem. Men bara för att man är ledig imorgon så kommer man väl inte kunna sova längre förstår jag... Jag vaknar nog 06.00 redo för att stiga upp....

 

22:49

Det har varit en lång dag och därför ska jag försöka skriva klart detta inlägg så snabbt som möjligt så jag får sova någon gång. Jag inledde dagen som sagt med att jobba förmiddag och sedan åkte jag till Geof. Det blev en del pyssel i stallet, då jag mockade ur en (gammal) box och ställde in lite saker i den, vek täcken och la i ordning och så vidare. Det blev en tur ut idag i eftermiddagssolen med Malin. Vi red i skogen och där var det hyfsat med skugga åtminstone. Ett tag var det hela 24 (!!!) grader vid stallet, så jag trodde jag skulle smälta bort...

Det tog lång tid i Avesta och jag var inte därifrån förens halv sju. Stokes fick också gå ute i skogen en sväng idag men det var ju betydligt svalare och mer behagligt att rida när det inte var lika varmt. Mamma kom till stallet och hjälpte mig så jag skulle komma hem i skaplig tid. Imorgon jobbar jag eftermiddag, så då vänder vi på steken = hästarna först, jobb sedan. Geof ska få jobba med bommar och om ridbanan är torr vid Stokes tänkte jag att han skulle få gå ett dressyr/lösgörande-pass. 

Godnatt, så hörs vi imorgon

Dessa insekter..

Söndag och en ny vecka väntar. Idag har jag egentligen inte gjort något speciellt, utan var hos Geof i några timmar och fixade samt red ut med tjejerna. Var även hos Stokes på kvällskvisten och borstade på honom då han såg mer ut som en grå ponnyn än en skäck. Förstår inte hur det kan vara så roligt att rulla sig? Hur som helst, såg på Geof idag att han blivit så mygg och knottbiten trots att vi har sprayat dom. Får spraya en gång till när jag kommer dit imorgon. Det är väl den stora nackdelen med sommaren- alla insekter och kryp som kommer fram.

Imorgon börjar vi dagen med jobb 7-13 och sedan åker jag till Geof är tanken. Eventuellt blir det lite lättare markarbete, i form av trav-/galoppbommar. Det ska bli soligt och varmt hela veckan vilket mottas med öppen famn. Nu i veckan får jag försöka njuta så mycket som jag kan, i och med att jag jobbar hela helgen + dubbla pass på lördag. 

Godnatt!

Mygg- och knottbiten... Usch

Full fart i 48 timmar

Hej hörrni! Alltså, de senaste två dygnen har varit allt förutom lugna. Kort och gott- jag och mamma bestämde oss i torsdags för att åka till Sundbyholm samma kväll. Med stallchefens tillstånd rullade vi in 00.45 på stallplanen med Geof. Lasta ur, gjorde det som endast var nödvändigt och åkte sedan till hotellet. Sista gången jag kollade på telefonen var den runt 01.40. Jag och mamma gick upp runt klockan 7 morgonen därpå, åt frukost och begav oss till tävlingsplatsen. Geof var alldeles spånig = en god nattsömn. 

I 90 cm red jag alldeles för passivt och hade en oerhört dålig galopp, vilket gav utrymme för Geof att göra lite som han själv kände för. 4 fel men en helt okej runda. 100 cm var en betydligt bättre runda, men det gick lite för fort mot slutet och Geof sprang på lite för mycket. Men ändå, en klar revansch från första rundan och skönt att avsluta dagen med en felfri ritt. Geof fick äta lite lunch, jag masserade honom lite och sedan fick jag mamma lite lunch innan vi åkte hemåt.

Vi lastade ur Geof, fixade med grejerna och pysslade innan bilen gick raka spåret till Stokes. Vi tog in de hästarna och jag gick ut på en promenad med Stokes. Emil kom och hämtade mig i stallet för att vi skulle hem och fixa oss innan vi skulle ut och äta med kompisar. En väldigt trevlig kväll och vi var hemma runt midnatt. Upp med tuppen imorse och släppte ut hästarna, åt frukost, gick på marknad i Rättvik (och fyndade en del saker!!) samt avslutade kvällen med grillning hos mamma och pappa.

Imorgon är det sovmorgon, sedan ska det fixas hos Stokes och städdag väntar i Avesta. Nu ska det pysslas och göras fint tillsammans med de andra tjejerna!

Langos till lunch, självklart

Ett par vingar jag köpte på marknaden, så fin dekoration!

Avslutade kvällen med detta!

Fy och blä för serier

Jaha, ytterligare en dag som är avklarad och vi rör oss mot en ledig helg. Jag var hos Geof i förmiddags och byggde fram serien som ni kan se på bilden. Geof tyckte verkligen att det var jobbigt och till en början sprang han bara igenom den. När jag väl fick han inramad och i ett bra tempo, så han verkligen jobbade med övningen blev det superbra! Dock kom jag åt hans yttersida i vänster varv vilket är det värsta han vet då han måste ta i med hela kroppen, så han gjorde ett tappert försök till att komma undan men gav sig ganska fort. Detta är typen av övningar som jag behöver arbete vidare med för att Geof ska bli ännu starkare och orka i samma tempo över hela serien. Jag behöver även tänka på min sits och sitta ganska upprätt, så jag inte faller fram och skapar obalans.

Ja, det enda jag egentligen vet om morgondagen är att jag jobbar 7-13 och sedan åker till Geof. På kvällen ska Stokes få åka på hoppträning som jag tror att han ser fram emot! Det var ganska länge sedan han fick åka med, så det är på tiden nu. Om de på Sundbyholm kan ta mot oss senare än vad som är angivet i ryttarmeddelandet så åker vi eventuellt dit med Geof imorgon kväll och att jag rider två klasser på fredagen innan hemfärd. Det återstå att se.

Godnatt!

 

Jag och mina blommor

Ja, då var det en ny månad då. Maj som ska vara början på våren, men istället möttes vid av regn imorse. Jag sov till närmare klockan tio och det om något var välbehövligt. Jag var till Geof på förmiddagen och red ett litet markarbetespass på banan. Han var ganska pigg i kroppen, då han vilat dagen innan så det tog lite tid innan jag hade honom där jag ville. Lite spring i benen men ah, ett helt okej pass. Sen var det full fart hem och slänga i mig lite lunch innan eftermiddagsjobb. När jag väl kom hem åt vi innan vi tog bilen ner till brasan. Det var knappt nå folk där, men några ungdomar i min ålder som började slåss. Usch, att man inte kan bete sig. Avslutade kvällen hemma i soffan och mer eller mindre sov framför en film.

Som sagt, imorse var det sovmorgon. Jag och Emil fixade lite här hemma innan vi åkte till Borlänge för lite shopping. Jag köpte nya blommor, en till köket och en till vardagsrummet. Äntligen fick jag tag i såna kvistar som jag har sett överallt på sociala medier och som jag tycker är så fina! Nu ska jag försöka komma ihåg att vattna dom bara.. 

Tjejerna i Avesta hjälper mig med Geof idag och jag åker till Stokes senare ikväll. Jag hade hoppats på att ridbanan skulle ha torkat upp, men i och med att det regnade hela förmiddagen så är chansen till det liten. Jag får se vad vi hittar på för något med honom.