emmylaursen!

Kategori: Allmänt

Hoppning en lördag

Lördagkväll och min inre 80-åring säger att det är dags att gå och lägga sig. Jag var uppe till hästarna imorse och morgonfodrade, för att sedan åka till jobbet några timmar. Det var några lugna timmar, så inte allt för mycket energi gick åt. ;) Efter jobbet åkte jag och mamma direkt ner till Geof och idag var det hoppträning på schemat. Jag, Moa och Jon byggde fram en kombination och sedan en oxer och ett räcke på båge. Geof hoppade riktigt bra idag och det känns bra till nästa vecka. Jag har även satt på bettskivor och se om det blir bättre, då jag märkt att han får som lite skav vid mungipan. Han var lite stel i vänster varv också, vilket även är hans "svaga" varv. Kan tänka mig att det är träningsvärk som sitter i sen igår. Hur som helst så hoppade han fantastiskt och jag ser fram emot tävlingen nästa vecka.

Imorgon, söndag, har jag bara Stokes att rida och han ska få åka på dressyrträning. Jag har tid klockan 14, så sovmorgon it is. Jag och mamma planerar även vår lilla roadtrip som vi ska ut på. Det blir mot käraste Göteborg och alla hästbutiker som finns där. Svensk Ridsport i Kungsbacka är ett måste! Så mycket vi har handlat där genom åren. Bra kvalité och trevlig personal. 

Hörs imorgon!

Behöver vår

Ja, då var det fredag igen kära vänner. Idag gick det riktigt tungt på jobbet, vi har mycket att göra. Efter jag hade slutat var det hem och vila en stund innan jag åkte och pussade på Stokes. Han har vilofredag idag och imorgon får jag hjälp att rida honom. Jag ska försöka se över planeringen och göra att jag rider ungefär 1 häst/varje dag, så det inte blir att jag inte rider någon en dag och sedan ska rida båda en dag. Då blir det så upp-och-ner, vissa dagar väldigt långa och vissa korta. Nästan så man blir rastlös.

Emil stack iväg på hockey några timmar så jag har pysslat lite här hemma. Fick med mig nya blommor hem (vårkänslor) och har hunnit med en hel del annat. Som Emil brukar säga; jag har svårt att sitta still, det blir mycket springa runt i lägenheten och fixa om det finns ledig tid. Imorgon ska vi hoppa med hästarna i Avesta. Det blir jag, Moa och eventuellt Jon och Ida. Allting är så mycket roligare när man är fler. Till och med att putsa utrustning är roligare om man är fler. ;)

Ska väl fortsätta springa runt här hemma, hörs imorgon!

Intensiva dagar

Hej på er! Igår var det en riktigt lång och intensiv dag. Jag var vaken från 04.30 till 22.30 på kvällen- så jag somnade ganska fort om vi säger så. Anledningen var för att jag var tvungen att rida Geof innan jobbet. Det blev en sväng i ridhuset och sedan full fart till jobbet. Jobbade några timmar och sedan var det dags för att åka på hoppträning med Stokes. Han hoppade väldigt bra, tyvärr så hade jag inte så mycket ork var i kroppen = sämre ridning. Men aja, stjärna till ponnyn i alla fall.

Idag har jag bara ridit Geof. Jag och Moa markarbetade i ridhuset, fixade med hästarna och satt och fikade i sadelkammaren. Pratade om tävlingar, alla de olika hästarna och allt möjligt. Det vi byggde fram var tre galoppbommar och sedan en kombination. Kombinationen var mest för mig som ville prova hoppa en inför nästa helg när det är tävling igen. På lördag ska vi bygga fram en större bana och träna lite banhoppning. Det är verkligen helt underbart att det finns dubbla ridhus på anläggningen <3

Imorgon- fredag, Stokes vilar, Geof blir riden. Jag ska göra så lite som möjligt tänkte jag ;)

Nu när man kollar ut och det är -20 grader så saknar man sommaren lite extra

På jakt efter det perfekta bettet

En ny vecka med en massa nytt inplanerat. Idag- jobb och rida Stokes. Han fick köra lite gymnastikhoppning i ridhuset, nyttigt även för den gamla gubben. På onsdag ska han få åka och hoppträna i Gagnef. Geof får det lite lugnare nu i veckan men till helgen blir det två dagar med markarbete/gymnastikhoppning är tanken. Står på reservlistan inför Lurbo om två veckor och hoppas verkligen att jag kommer med. Det är verkligen så roligt att åka ut ett gäng och tävla. Gå banan ihop, diskutera, resonera och vända och vrida på allt som har med hästar att göra.

Dessutom är jag på jakt efter ett nytt bett till Geof. Jag ser att han ibland får som små skavsår vid mungipan och misstänker att han blir nästan lite nypt. Inte bra. Funderade först på att köpa dessa bettskivor, men sedan kom jag och tänka på ett golden wing-bett. Har hört mycket bra om det så jag funderar om jag nästan inte skulle köpt ett sådant, men jag hade gärna provat ett innan jag köper. De kostar ju ganska mycket.. Såg även att de har ett golden wing tredelat pessoa (hittar ni här). Får se hur vi gör med det.

Dags att sova och ladda batterierna inför morgondagen!

Avslutar en bättre helg

Snart dags för att gå och lägga sig. Det har varit en lång helg, tidiga mornar och sena kvällar. Bra tävlingsresultat och mycket mer erfarenhet i bagaget. Framförallt självförtroende och en vision om hur jag vill att detta året ska bli. Målet är att vara startklara 120 cm innan årets slut, vilket inte alls känns omöjligt. Geof är helt fantastik att ha och göra med nu. Idag red vi ut och han var riktigt glad över att få komma ut i skogen och springa av sig lite. Det blev ett och ett annat bocksprång, men jag och Moa bara skrattade. 

Det har varit iskallt hela dagen också. Red ut på Stokes ikväll och det var -14 grader. Jag höll på att frysa ihjäl, men jag får skylla mig själv som valde att rida så sent. Gav hästarna kvällsmat och åkte sedan hem. Imorgon går jag upp vid 07.30, tänkte försöka sova så länge jag kan. Ny vecka med ny planering, siktar mot nya tävlingar också. 

Godnatt hörrni! Nu lägger vi denna grymma helgen bakom oss och siktar mot nya mål!

Tävlingsdebuten är avklarad

Klockan ringde 05.15 imorse och jag var inte så farligt trött. Mamma kom förbi här och hämtade mig, sedan var det full fart ner mot Avesta. När vi åkte hemifrån var det mörkt och när vi kom fram var det ljust, haha. Det var fullt med folk i stallet, alla höll på och packade, fixade med hästarna som skulle åka med och så vidare. Jag packade in allting i transporten i lugn och ro för att ha så mycket tid som möjligt till att lasta Geof. Man får inte vara stressad då, för då kan man lika gärna låta bli. Han går inte in snabbare för att man bara jagar på honom. 

Vi kom fram i god tid. Jag gick banan i min egna lilla värld och tog den tiden jag behövde. Sedan tog vi ut honom, jag red fram och hoppade sedan fram några enstaka språng. Första gången jag hoppade fram så kollade Geof till på räcket, då det var så konstigt ljus där inne. Tror inte riktigt han kunde urskilja var bommarna var riktigt, så han rev ganska rejält. Gångerna därpå gick det dock bättre och han kändes som vanligt. 

Väl inne på banan så blev han lite het mellanåt och skärmade av lite. Kände att jag inte alltid fick kontakt med honom, men det var bara under några få sekunder. I andra klassen blev han också lite spänd när det var folk som stod på läktaren (väldigt nära banan). Annars så måste jag ge Geof en riktig stjärna för hur han hanterade allting. Han var lugn, brydde sig inte speciellt mycket om vad andra gjorde och hade bra fokus på banan. Riktigt stolt över honom. Hela dagen resulterade i två felfria ritter och en bra dag för resterande del av vårt lilla team, framförallt Ida som var 2:a i 1m-klassen!

Jag och Emil köpte mat ikväll. Fanns ingen ork att göra någonting. Jag har nu varit igång i 16 timmar och jag börjar bli lite smått trött, förståeligt? Nu planerar vi nästa tävling!

Dagen innan tävling

Hej på er! Igår var jag trött och hade inte speciellt mycket ork till att slå upp datorn. Hur som haver så har detta varit, och kommer vara, en riktigt lång dag. Jag jobbar 9-18 (slutar snart) och sedan är det raka spåret ner till Geof. Tanken är att jag ska rida igenom honom lite, bara så han blir av med lite energi inför imorgon. På tal om imorgon, om ni bara kunde förstå hur nervös jag är. Jag förstår dock inte varför, då detta inte är första gången jag ska åka på tävling men visserligen första gången Geof ska ut och tävla.

Tankarna går väl som mest att vi ska ta det som en träning och bara se hur Geof beter sig med allt runt omkring. Om han blir spänd på banan, reagerar på något speciellt eller om han är stencool. Därav valde jag även lite lägre höjder, just för att banan kommer vara enkelt byggd och hindren inte speciellt höga. Tummen upp också för att vi åker ett gäng från stallet. Jag, Jon, Moa och Ida. Alla ska rida och har med sin varsin häst. Emil och pappa kommer åka ner och kolla också, som lite extra support. Kul med hela familjen samlad tillsammans med resten av gänget!

Men hur som helst, jag kommer vara hemma tidigast halv tio ikväll. Då ska jag duscha, fixa med lite saker inför imorgon och så vidare. Sen ringer klockan 05.15 imorgon!

Från sista provridningen i Skåne. 

Update om dessa två dagar

Ja hörrni, denna dagen har ju varit lite halv kaos hela dagen igenom. Gårdagen bestod i alla fall av jobb och sedan att motionera Stokes. Jag tror att han och Pelle (hagkompisen) leker väldigt mycket om dagarna, därav alla småsår han kommit in med. Idag var det två nya, men båda ytliga och han var inte varm. Igårkväll var jag och pappa ute på en kvällspromenad i kylan. Nu blir det ner mot -13 grader här på nätterna igen.. Jag som trodde vi gick mot vår med plusgrader :(

Idag i alla fall började jag inte förens vid klockan halv elva, vilket gav mig lite tid att plocka med grejer här hemma. Emil brukar säga det att jag kan bara sitta still en liten stund, innan jag är uppe och börjar plocka med något och springer runt. Det är relativt dött nu på jobbet, men det kommer i perioder. Antingen har vi Sveriges längsta telefonkö eller så ekar det tomt. Åkte ner till Geof och märkte att ridhuset var bokat från och med klockan fem, så det fick minsann gå undan om jag skulle hinna rida något. Det blev 25-30 minuter i ridhuset, ganska intensivt. Han kändes lite spänd, men vi lyckades jobba med det mot slutet. Pysslade och fixade med han efteråt innan jag åkte hem.

Ingen ork till att laga mat heller så köpte med mig mat hem på vägen. Ska försöka somna i tid inatt, behöver all energi jag kan få inför helgen. Geof känns fin och allting känns bra inför helgens debut.

My star

Veckans planering

Hej på er! Är allting bra med er? Jag har haft en lugn start på denna veckan. Jobbade några timmar och longerade Stokes i eftermiddags. Han kom in med ett litet litet sår på höger bak, men var ändå lite varm. Tvätta och göra rent så inget smuts/bakterier fanns kvar. Var hemma och mina föräldrar en sväng nu på kvällen och jag och mamma skrev lite tävlingsplanering. Som det ser ut nu har vi ungefär 4-5 tävlingar inplanerade, men allting kan ändras. Såhär ser planeringen ut för veckan i alla fall:

Måndag: Jobba 9-15.45, Geof vilar, Stokes longeras.
Tisdag: Jobbar 11-15, Geof rids av Jon, Stokes ska ridas (om han känns okej).
Onsdag: Jobbar 10.30-15, Geof ska hoppa inför helgen, Stokes får jag eventuellt hjälp med
Torsdag: Jobbar 10-15, Geof rids av Jon, Stokes ska ridas ut
Fredag: Jobbar 9-18, Geof ska ridas igenom inför tävlingen, Stokes får vila
Lördag: Geof åker på tävling i Åsebo och går två klasser, Stokes får jag eventuellt hjälp med
Söndag: Geof får göra något lättare arbete dagen efter tävlingen, Stokes ska gå hoppträning för Linda Lejon