emmylaursen!

Kategori: Allmänt

Tallin

Hej på er! Long time no see känns det lite som. Det har hänt en hel del saker och just nu befinner jag mig inte ens i Sverige. Vi ska nog börja om från början så att allting blir lite mer logiskt.

I onsdags skrev jag och Emil på papprena för att få flytta in i vår lägenhet den första septemeber. Ett väldigt stort steg för oss och framförallt för mig som kommer behöva betala både hästar och hyra nu. Det är ett beslut som vi har diskuterat många gånger, om och om igen. Övervägt för- och nackdelar, men ändå kommit fram till att vi kommer få detta att fungera. Jag har varit oerhärt nervös tills hyresvärden ringde och sa att vi hade fått lägenheten. Ett litet kontrollfreak som jag vill gärna veta saker så fort som möjligt och vi har beräknat alla kostnader i minsta detalj. Jag har skrivit listor på vad vi ska hämta hem (från andra bostäder/fastigheter) till lägenheten och vad som behöver köpas nytt.

Igår eftermiddag klev jag och 38 andra personer i vårt sällskap på ett kryssningfartyg till Tallin. Igårkväll blev det inte så himla sent. Jag somnade någongång vid ett/halv två, men herregud va jag såg ut imorse.. Halva sminket var kvar, hårsprayet satt i och på det så drack man kanske lite för mycket igår än vad som skulle ha räckt gott och väl. Ikväll blir det nog lite mer lugnt för annars finns det ingen chans att jag orkar med hemmafesten hos Clara imorgon. 

Vi har promenerat en sväng i Tallin idag, ätit lite god lunch och umgåts med mamma och pappa. Det är så sällan som alla vi tre kommer iväg och kan göra något som familj, så när man får chansen gäller det att ta vara på den.

Nu ska vi göra oss i ordning, sen blir det middag <3

 

Mycket omställningar

Hej på er! Jag har inte hunnit tagit tag i bloggningen och datorn riktigt än. Först om främst, jag och Emil fick lägenheten och har skrivit på kontrakt! Det innebär att redan den 1:a september så kommer vi bo under samma tak. Jag kunde inte vara gladare, men med detta kommer det självklart mycket ansvar. Hyran ska betalas, hästarna ska betalas och jag ska försöka få pengar över vid månadens slut innan lön. Tacka ekonomiprogrammet för allt jag har lärt mig, annars skulle jag vara totalt bortblåst i allt detta tror jag. Bara en sån sak som att fixa hemförsäkring lärde vi oss och ja, nu kan man plocka fram de kunskaperna. Igår red jag båda hästarna på banan, hoppning lite lätt. Båda hästarna gjorde det riktigt bra! Är så nöjd med båda två och framförallt känner jag att jag börjar hitta Geof mer och mer. En häst som besitter en otrolig kapacitet och kan så mycket, men det krävs mycket träning och många tusentals timmar i stallet för att detta ska bli så bra som de bara kan bli. Nu- bilen påväg mot Stockholm. Ska på kryssning över två nätter med familjen och några bekanta. Blir trevligt! Skriver mer ikväll. Dessutom bjöd Emil på middag igårkväll <3>

Livet just nu

Vi ska bli sambos i början på september.. Hästarna presenterar på topp, kan jag vara med nöjd?

Söndagsmys

Hej på er! Igår var det inget vidare med mig.. Känner mig lite uppstressad kring detta med att leta lägenhet/flytta. Inte för att jag inte vill bo med Emil eller så, utan jag känner mer stress över allt runt omkring. Jag vet inte än om vi får lägenheten utan de ringer hyresvärden om imorgon. De känns bara konstigt att inte veta riktigt, som de kontrollfreak man är.. Aja, lite kvalitetstid nu såhär på söndagskvällen gör nog allt bättre!

Sambos snart?

Hej på er. Hur mår ni? Jag och Emil var som sagt på lägenhetsvisning igår. Vi skulle igentligen bara kollat på en, men det blev två. Den ena blev utesluten rätt fort för mig, då den hade ingen balkong. Jag känner mig otroligt instängd om jag inte kan gå ut eller öppna upp, så jag sa till Emil att jag inte skulle vilja bo i den. Båda lägenheterna var dock superfina båda två! Öppna, ljusa och jag tror verkligen att vi skulle kunna trivas där. Nu återstår det att vänta tills på måndag och vänta på att de ska höra av sig om vi får lägenheten eller inte. Spännande värre!! Jag jobbar 7-16 idag och 7-14 hela helgen. Lite surt, men det går an. Idag ska vi åka en sväng till Jysk också och kolla på lite inredning. Tänk att man snart förhoppningsvis får flytta hemifrån, dessutom tillsammans med den jag älskar mest. Ser verkligen fram mot det! Stokes ska vila idag och jag tror Geof också ska få en vilodag. Hans lilla unghäst kropp kan behöva det ;) Hoppas att ni får en superbra dag!