emmylaursen!

Kategori: Allmänt

Det svåraste jag tagit på mig

Hej på er! Alltså tiden springer verkligen iväg nu för tiden. Två hästar, jobb, pojkvännen och kompisarna ska alla ha sin tid. Jag har åtminstone haft en väldigt bra midsommar med mycket trevligt sällskap och långa kvällar/nätter. Helgen avslutades med lite middag ute på BASTA Urbanitalia i Falun innan bio med Emil. Det var ett alldeles perfekt avslut på en hektisk helg och dessutom var filmen vi såg (nya Pirates of the Carribean) riktigt bra! Rekommenderar den ;) 

Idag sov jag som en stock efter att Emil hade åkt. Jag sov till halv tio innan jag åkte till stallet och började göra iordning Geof. Det var lastträning med Jon på schemat idag och Geof visade upp sin mindre bra sida. I början gick de riktigt bra men sen när man kräver mer från han så provar han allt han kan för att komma undan. Han stegrar, sparkar bakut, kastar sig bakåt, ja you name it mer eller mindre. Igår när vi lasttränade stod jag för nära när han reste sig en gång så jag fick en spark i magen. Men till slut gick han in som vanligt igen, vi kunde stända dörren lite bakom honom och då fick han klapp på halsen. 

Vi tog även med Jon upp till ridbanan för att visa lite på de problemen vi har stött på där. Geof drar sig alltså av ridbanan genom att backa, stegra, kasta sig och så vidare. Jag tyckte i början att det var väldigt obehagligt och tycker det fortfarande, fast jag vågar stå på mig mer nu. I slutet fick jag verkligen känna att jag hade kontrollen över honom för han har ett stenhårt psyke och det gäller att man sätter ner foten om från början. Nu har jag fått lite tips och så vidare på vad jag ska jobba med så kommer han tillbaka om två veckor. Så tacksam för all hjälp! Geof är utan tvekan den absolut svåraste hästen jag har mött men även den finaste.

Avslutar denna intensiva måndagen med lite serier och vårrullar. Imorgon ska båda hästarna hoppas, Elin ska hjälpa mig i stallet och jag ska fixa fransarna på morgonen. Kram!

Det går inte att ladda upp bilder (igen) men det kommer så fort det går!

Bild från joke_g_prince

 

Världens finaste unghäst

Klockan är 04.52 just nu och jag kan inte somna om. Emil har åkt iväg för att spela golf och hade ett alarm på 04.00 imorse. Så ja, nu ligger jag här och mer eller mindre väntar på att klockan ska bli 06 så jag kan få gå upp och åka till hästarna. Idag ska jag fixa i båda stallen, rida Stokes och sedan åka till Furudal för att kolla på när de golfar lite. Jag förstår nog absolut ingenting av golf, men i och med att han är med så mycket i stallet kan det vara trevligt att visa lite intresse för hans intressen också.

Stokes har gått relativt lugn de senaste dagarna, förutom igår när Erica red honom på banan då jag hade tidsbrist. Jag får lite av en klump i magen när Stokes hamnar i andra hand, så det känns bra när jag sedan ska få hjälp med honom så han får all den ompysslingen och kärleken som han förtjänar. Geof var en riktig lite plåga i början av veckan, så det blev lastträning + longering i tisdags och onsdags. Igår red jag ut en sväng och då var det som det skulle vara igen. En pigg och glad unghäst. Dessutom så är han ju världens finaste!

Min midsommar innehåller inget speciellt alls. Ska umgås med nära och kära, ta vara på tiden innan jag börjar gå på schema nästa vecka. Har jobbat 32 timmar dessa fyra dagar och det är ungefär vad jag kommer jobba under en vecka i sommar så det känns bra. Tror verkligen att denna sommaren kommer bli hur bra som helst :) Kramis

 

Jag blir tokig

Hej på er! I två dagar har jag nu försökt komma in på formes hemsida och jag kommer ingenstans. Antingen bara laddar det i evigheter eller så kommer en mycket försämrad version av hemsidan upp. Aja, hoppas att de löser de snart. Jag har iaf jobbat hela veckan, mer eller mindre. Antingen 7 eller 9 timmars pass. Idag har jag nog de tuffaste passet att bita i som är mellan 12-21. Har ingen aning om hur jag ska göra med lunch så det måste bli en väldigt tidig. Igår och i förrgår lasttränade vi Geof bara och sedan longerade vi honom. Idag ska vi antingen gå upp till banan eller så ska jag rida ut. Jag får hjälp med Stokes idag när tiden inte riktigt räcker till. Igår bokade jag och Emil även hotell till nästa helg då vi ska åka iväg tre nätter till Stockholm! Det ska bli supermysigt och skönt med en liten mini-semester. Nu ska det bara pusslas ihop med hästarna och allting kring dom. Det ska dock inte vara några problem, detta är trots allt den enda helgen som jag faktiskt kan åka iväg i sommar. Resten jobbar jag.. Hoppas ni får en fin dag!

Dagarna går

Godkväll! Jag är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jobbar jag inte så är jag i stallet. Det är ungefär de jag hinner med just nu, så det tar en del på krafterna. Geof har varit lite jobbig i söndags och måndags men idag skötte han sig. Stokes mår bra som vanligt och det mesta rullar på. Imorgon jobbar jag 7-16 och sen blir det stallet, precis i vanlig ordning. Kram på er

Nu är det över

Ja, det var den studenten det. Herregud vilken vecka jag har haft med bra sällskap och sena kvällar. Det finns inte så mycket mer att säga än tack tack tack till alla er som har varit med denna veckan och till er som var med igår under min mottagning. God mat som mamma och moster hade fixat och dessutom väldigt god efterrätt. Jag kunde inte vara med tacksamt över de människor som jag har i mitt liv.

Nu är det över. Skolan är över, kanske för alltid eller inte. Det får vi se. Det enda som jag är säker på är att det är förbannat skönt att ha tagit studenten och att allting runt omkring är avklarat. På måndag börjar min introduktion till jobbet och sen är det midsommar i helgen. Veckan därpå  börjar jag jobba och det är ett lättnad i sig att veta att man har ett jobb att gå till. Om jag trivs så stannar jag nog kvar, annars kan man alltid söka nya jobb. Vi får se vart allting tar för riktning!

Stokes och Geof vilade igår (självklart) och idag fick de göra lugnare jobb. Geof hade ett litet sår på vänster bak (verkligen superlitet sår) men nojig som man är så blev det en promenad bara. Det blev en massa pyssel och pussar med honom istället. Stokes går och äter gräs hela dagarna och lever livet som den busponnyn han är. 

Ikväll ska vi käka ute och före det blir det minigolf! Hoppas att ni har en superbra lördag 

Han är verkligen allt. Fick världens finaste halsband av honom och han har hjälpt till med så mycket under dessa hektiska dagar. Är evigt tacksam för allt han gör för mig.