emmylaursen!

Studsig och spänd

Rubriken beskriver ganska bra hur Geof var idag på hoppträningen. Stundtals var han väldigt spänd och nästan studsade fram mer än att galoppera riktigt. Det är så svårt det där på honom, för gränsen innan man begär för mycket är hårfin. Svårt.. Jag måste lära mig att inte plocka bort för mycket galopp, det är ju vansinne att begära att han ska hoppa 120 cm nästan stillastående. Övningen som vi red idag var väldigt nyttig på många sätt och vis. Mycket ur snäva svängar, vända och vrida på allt. Nyttigt och minst lika utmanande. När Geof blir sådär spänd och så vill jag gärna rida fram honom och "rida ur" det, men på honom är det bättre att släppa fram honom och släppa på pressen. För det är när det blir för mycket som han blir osäker och det slår black-out i huvudet på honom. Någonting som jag behöver träna på är att känna efter mer och bättre när det räcker, så man inte går för långt så han blir grinig. Då får man skylla sig själv.

Idag blev det jobb så länge och i och med att jag skulle hoppträna med Geof så fick Stokes vila. Det blev enklast så. Det såg dock inte ut att göra han något, han stod och halvsov i boxen. Imorgon får han däremot åka på hoppträning, så vi hoppas att han är fit for fight då. Annars så får vi se hur vi pusslar ihop morgondagen. Hästarna ska få det lite lugnare veckan ut, speciellt Geof som ska få två vilodagar att bara ta igen sig på. Det har varit mycket för han nu.

Dags att sova så man får lite ny energi. De på Granngården ringde idag också och sa att skydden jag beställde från Back on track har kommit, så jag tänkte svänga förbi och hämta ut dom imorgon.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas