emmylaursen!

Hoppning på schemat

Idag har båda hästarna fått hoppa. Stokes var först ut och det var verkligen storm ute när vi skulle rida, så ett hinder blåste omkull. Stokes var pigg, hade nog med blåste att göra så det tog lite tid att få honom avslappnad och fokusera på uppgiften. Använde graman i början för att verkligen få honom inom ramen och plockade sedan av den när han kommit ner i varv lite. Han fick travhoppa lite och sedan satte jag ihop en lite bana. Jisses va han hoppar ibland alltså, verkligen drar mot hindren och det är så svårt att väga av. Han får ju inte springa fram till hindret, samtidigt vill man behålla galoppen och energin fram till hindret. Svårt, men det är bara att träna på.

Geof var trött sen gårdagens dressyr och det förstod jag att han skulle vara, så som han jobbade på igår. Tog därför bara några få språng på högre höjd för att få en bra känsla, sen fick det vara bra. Imorgon går vi på promenad tänkte jag och på lördag trimmar jag igenom honom lite lättare bara så han inte blir stel i musklerna. Annars så har han blivit väldigt lugn och fin i ridningen, framförallt mer jämn att rida och jag får ett jämnt stöd i båda tyglarna. Han spänner sig ibland och vill springa på lite, men inte alls lika ofta som förut. Kul när det går framåt! I vinter blir det mycket mycket styrka och uppbyggande så vi är redo för 2019.

Här kommer en liten film från dressyrträningen igår. Jag har hittat ett program på datorn som jag kommer överens med och filmen blev ganska bra för att vara första gången, hehe.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas