emmylaursen!

Dagarna i Karlstad

Hemma efter några dagar i Karlstad. I torsdags var det regnigt och grinigt när vi skulle åka iväg, vilket gjorde att resan tog längre tid än vad vi hade räknat med. På kvällen promenerade jag Geof och såg till så han hade det bra. Det blev lite sent med mat, så vi åt på hotellet. I fredags red jag 110 cm som var en trevlig bana att börja meetinget med. Felfri i grundomgången men två ner i omhoppningen. Jag tog det steget längre och vågade svänga lite snävare och gasa på lite, vilket gjorde att vi hamnade i situationer som vi inte är vana med. Detta medförde att Geof inte riktigt hann upp i sprången alla gånger eller att jag blev osäker på hur jag skulle göra, rida fram eller hålla tillbaka. Nyttig runda ändå som visar var vi måste träna på i vinter.

Andra klassen för dagen var 120 cm som var bedömning totalfel. Det innebär då att man rider omhoppningen även fast man får t ex ett ner i grundomhoppningen. Geof hoppade så fint i denna klassen och även här var vi felfria i grundomgången. I omhoppningen kom vi på en linje där det var räcke, 5 galoppsprång fram till kombination (oxer-räcke) och jag valde att rida på 6 galoppsprång istället. Eller valde och valde, det var min känsla där och då men det gjorde att han kom in kort på A-hindret och orkade inte ut över B-hindret. Det gjorde att en liten bom rullade. Men i övrigt en bra runda!

Idag var Geof trött. Det såg man på honom och därför la jag mer energi på att rida fram än på att hoppa fram. Sprången finns där och det är ingenting jag känner att jag behöver "bevisa" för mig själv varje tävling. Galopperade fram på långa tyglar och lät han komma igång med kroppen. Det var bara en klass idag, 120 cm A:0. Det var en nationell klass vilket syntes på banan. Mycket svängar och valmöjligheter när det kom till vilka vägar man ville rida. Jag satsade på en nolla framför att vinna, vilket även syntes på tiden. Tjejen som vann red på 62 sekunder, jag red på 88 sekunder. Haha, men felfritt blev det och jag är så glad!! Geof räddade oss verkligen en gång när det blev ett missförstånd och han är en riktigt fighter. Vill alltid göra rätt för sig. Verkligen skönt att få rida en bra, rytmisk, lugn, felfri 120 cm innan året är slut och plus i kanten att det är första av två felfria rundor som behövs för 130 cm.

Väl hemma fick Geof på sig ett regntäcke och gå ut i hagen med sin kompis. Imorgon tänkte jag tömköra honom och bara ta det lugnt. I oktober har jag valt att inte anmäla mig till några tävlingar, för han måste få återhämta sig efter allt. Han har blivit lite tröttare på senaste tiden, vilket jag tror har med pälsbytet att göra. På det hela har han även gjort en fantastisk tävlingssäsong så lite vila är han verkligen förtjänt av. Eventuellt att vi tar en tävling i november, men det är inget jag behöver bestämma mig för nu.

Summan av det hela: ett riktigt bra meeting. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas