emmylaursen!

Varm i hjärtat

Hej hörrni! En tävlingsdag är avklarad och jag ligger i soffan helt utmattad. Klockan ringde 05.20 imorse och jag hade inte sovit något vidare natten innan, vilket gjorde att jag inte var speciellt pigg när det var dags att gå upp. Men, det var ju bara till att dra sig ur sängen och klä på sig ridbyxor och tävlingströjan, packa ner lite diverse saker innan mamma kom och hämtade mig. När vi kom fram fick jag en lysande idé, nämligen att jag skulle knoppa innan vi åkte till tävlingen. Efter mycket om och men fick jag färdigt allt innan transporten lämnade gårdsplanen. Geof tjafsade när han skulle åka från stallet till tävlingen. Vi fick stå och hålla på ett tag innan han gav med sig. Efter en kvart ungefär gick han in och fick fortsätta äta sin frukost.

Banan till 90 cm var en typisk lokal bana om man säger så, mycket snett igenom-långsida-snett igenom. Geof var lite ofokuserad på framridningen till den klassen, men det blev bättre efter han fått galoppera lite och kommit igång. Han var stark på framhoppningen, så fick jobba med mycket halvhalter och så tills hans blev lydigare. Väl inne på banan gjorde han en liten cirkus innan de kunde stänga portarna. Inget att stressa upp sig över eller bli irriterad på, jag upplevde honom som lite stressad. Han gjorde en bra runda i 90 med bra rytm och jag tyckte mina halvhalter gick igenom.

Inför 100 cm hade han lugnat ner sig lite.... Trodde jag. Han var mer fokuserad, fast ändå hetare. Lite svårt att förklara mer ord, men på framhoppningen red jag riktigt bra och vi fick några bra språng i kroppen innan vi gick in på banan. Båda rundorna, men framförallt den sista, är jag nöjd med. Vi hade en bra rytm, han lyssnade på mina halvhalter och jag kände att jag kunde båda gasa och bromsa. Två felfria = två rosetter! 

FILM kommer ikväll!

Blev stress-knoppning imorse, hehe

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas