emmylaursen!

Hela tävlingsdagen

Äntligen i soffan för lite tid över att kika in här. Hur är det med er? Jag har varit igång sedan 03.45 imorse, så nog början man bli lite smått trött allt. Jag gick som sagt upp vid kvart i fyra imorse och mamma hämtade mig kvart över fyra. Vi åkte direkt till Avesta och vi var ganska ensamma ute på vägarna om jag säger så. Skönt på ett sätt också med ingen trafik. När vi väl var framme och jag plockade ur Geof ur boxen kommer "problem" nummer 1) han har bara 3 skor. Hur kan det ha hänt?? Vi förstod ingenting. Igår när vi red ut hade han 4 stycken och han halkade inte omkring, som han borde ha gjort om han endast hade 3. Vi hittade ingen sko, varken på stallplanen eller i boxen. Men, som tur kunde Jon slå på en ny innan vi åkte så jag fick komma iväg till tävlingen. Geof dansade in i transporten och såg mycket nöjd ut när han fick fortsätta sin frukost där.

För det första måste jag bara säga; WOW vilken anläggning Lurbo har. Två stora ridhus, dubbla utebanor (nu fick dock en användas som parkeringsplats) och stora ytor. Det jag var mest imponerad över var att de på collectingringen i ridhuset hade non-stop kontakt med de på framhoppningen. Vilka de skulle skicka upp till banan, vem som var på tur och så vidare. Allting flöt på riktigt bra och jag är imponerad över att de genomförde det så bra.

Till Geof nu; han är ju den mest okomplicerade unghästen nuförtiden. Detta hade jag inte sagt för 6 månader sedan. Han står som ett ljus i transporten, bryr sig inte om speciellt mycket annat på tävlingsplatsen och bara är så go. Framhoppningen var stundtals kaos (inte beroende på arrangören utan på ryttarna) så det gick inte riktigt att fokusera ibland när folk skrittade här och där och så vidare. Banan för första klassen (lokal 90 cm) var ganska utmanande. Bjöd på lite ovanliga linjer men en rolig bana. Vi tog oss igenom den med 4 fel på hinder nr 2 där han hoppade av stort på hinder nr 1 och jag hann inte riktigt få tillbaka honom i tid = bromsade in i hindret -> en bom föll. Inte hela världen, man lär sig.

Klass nummer 2 var en regional 100 cm. Det roliga var att det var mer eller mindre exakt samma bana som i första klassen, så jag visste redan hur jag skulle rida. Dubbla kombinationer gjorde det jobbigt åt många unghästar och det var även där den enda bommen föll. Sista språnget på en oxer ur kombinationen. Äh, han och jag lär oss fortfarande och han levererar en sån otrolig känsla så det finns inte. 

Summering: kort och gott- jag är väldigt nöjd. Han gjorde ett bra jobb och även jag red bra. Tillsammans gjorde vi två bra rundor och vi har en väldigt bra känsla med oss!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas