emmylaursen!

Att inse sin egna begränsning

Något som jag är väldigt glad över är hjälpen jag/vi får med Geof. Om från början var det inte ens på tal om att jag skulle köpa en unghäst, då varken jag eller mamma har kunskap om hur man ska utbilda/vidareutbilda en. Men, det blir ju aldrig som man har tänkt sig. Det var något med Geof som var väldigt speciellt, när man känner bara att "här har vi den". Jag visste att det skulle bli svårt och det har det varit. Han har skenat av ridbanan, stegrat så jag trott vi skulle slå omkull, blivit sparkad i magen när vi försökte lasta honom och så vidare. Däremot har jag alltid varit beslutsam om att det ska gå. 

Det som jag tror är viktigt att inse är att man kan inte allt- och kommer aldrig någonsin kunna allt. Istället för att tro sig kunna bäst och vägra ta hjälp, har vi tagit hjälp av flertalet personer för att kunna stå där vi står idag. Geof är en fantastisk häst, på alla sätt och vis men han är väldigt speciell. Man måste vara bestämd, men inte arg. Då sättet han hårt mot hårt och det vet vi alla hur det slutar. 

Jag är ofantligt stolt över utvecklingen som jag och Geof gjort under de knappa året som vi har ägt honom. Med hjälp av tränare, bekanta, hovslagare, equiterapeut, veterinärer och många fler. Just nu står Geof på tillridning, men jag rider honom fortfarande några dagar i veckan och tävlar honom. Det har hänt mycket med honom och den största skillnaden jag märker är att han har blivit så lugn till skillnad från när han kom. Det värmer självklart i hjärtat!

Vår senaste runda i Åsebo på 1m (felfritt). En runda jag är väldigt nöjd med och självklart finns det en del att jobba på och sakta men säkert tar vi oss dit.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas