emmylaursen!

Nu är vi igång!

Okej, nu så har jag äntligen lite tid över till att sitta ner och checka in här. Hur är det med er? Gårdagen var helt galen, det blev så mycket med jobb, fixa båda hästarna, hinna med ett ärende, köra Geof till tävlingsplatsen och se till att allting fungerade i Gagnef. Hur som helst, jag joggade honom igår och han kändes fin. MEN, när det blåste så lät det en hel del i presenningen som var tak över de mobila boxarna så Geof höll på att få panik.. Sakta men säkert förstod han dock att det inte var någon fara.

När jag och mamma kom till uppstallningen imorse så hade Geof sovit gott, ätit upp all mat och druckit mycket vatten. Det som är A & O för att kunna genomföra en bra tävling. Banan inför 1 m idag var lite klurig och man fick tänka efter hur man skulle rida. Tyvärr så blev banan lite för blöt på vissa ställen, vilket gjorde att det blev pölar i vissa hörn. Geof kändes fin men lite spänd på framridningen, så jag förstod att det skulle behövas en hel del ridning från min sida för att hålla ihop allt. Framhoppningen kändes fin, men han blev så stark ibland. Jisses alltså.. De sista sprången jag tog innan jag gick in var jag dock väldigt nöjd med, klappade om honom och gick in. 

Startsignalen gick och det var min tur att starta och Geof var inte riktigt med. Han hade fel galopp, bröt av till trav ibland och så, men jag fortsatt bara rida framåt. I ett sånt läge när han är lite het och okontaktbar så tror jag att det är väldigt viktigt att man håller det enkelt med honom, inte börjar lägga en massa volter och så vidare. Risken finns då att han "slår av" och börjar kasta sig/stegra. Första hindret rev han som följd av en dålig start, men resten av banan hoppade han klockrent! Verkligen så roligt och framförallt kombinationen satt som en smäck, den vi tränat så mycket på! Blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på vilken fin häst jag har <3 Han är verkligen en på miljonen! 

Imorgon är det upp med tuppen. Klockan står på ringning 05.20 och 06.00 hämtar mamma mig. Vi ska fixa hos Stokes innan vi åker till Geof. Han kommer gå två klasser imorgon så som det ser ut nu, men jag kan alltid ändra mig och stryka mig. Godnatt!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas