emmylaursen!

Provade på tömkörning

Och denna värmebölja håller i sig.. Igår var vi på släktträff och det var så himla varmt! När chansen fanns satte jag mig intill huskanten i skuggan, det var nog det enda stället där jag inte höll på att koka upp. Det var jättetrevligt att träffa alla och framförallt vår "extra" släkting från USA som var här. Varmt som det var så fick hästarna vänta tills på kvällen. Gick en promenad med Stokes och mamma longerade Geof. Idag gick jag med mamma upp och fixade med morgonfodringen hos Stokes och passade även på att rida ut då en sväng. Antingen får man rida innan klockan 7-8 eller efter klockan 20 på kvällen. Däremellan är det alldeles för varmt.. 

Idag tömkörde vi faktiskt Geof! Fick hjälp av min tränare som kom ut och visade hur man gör, spänner in och så vidare. Geof var duktigare än vad jag hade förväntat mig och det finns mycket att jobba på! Så roligt dock att kunna lägga till ytterligare ett moment att kunna komplettera den vardagliga träningen. Men nog allt var det lite trassligt med två tömmar och ett spö, men det är nog en rutin-sak som kommer med tiden. Allting blir så avskalat när man tömkör, eftersom ingen kan hjälpa hästen på samma sätt som man kan när man rider. Geof till exempel orkade bära sig sämre i vänster varv än höger och det kom fram såååå tydligt, inte minst när man själv höll i tömmarna. 

Jag har laddat batterierna nu efter lunch och ska ut och jobba några timmar i värmen. Resten av kvällen ska jag nog bara pyssla här hemma och börja förbereda för tävlingen torsdag och fredag.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas