emmylaursen!

Något att bita i

Ja hörrni, denna tävlingsdagen blev lite annat än vad jag förväntade mig. Nu när man har fått lite distans från det hela så är det självklart mycket lättare att analysera vad det var som gick fel och varför det blev som det blev. När vi kom imorse till stallet stod Geof så nöjt i sin box och väntade. Lastningen gick bra och vi kom iväg till och med lite tidigare än vad vi egentligen behövde (det händer ju inte så ofta). Första klassen var 1.05m och jag tyckte han kändes fin på framridningen. Travade fram lite längre på ganska lång tygel innan jag kortade tygeln och galopperade fram honom. På framhoppningen tyckte jag att han kändes superfin i sprången! Alltså på riktigt, vilken känsla. Efter något språng bjöd han även på en bockning eller två -> mycket energi i kroppen. Redan då skulle jag förstått att jag behövt rida fram honom mer, men den tanken slog mig inte riktigt där och då.

1.05-klassen gick ändå helt okej tycker jag. Han var väldigt uppspelt men hoppade ändå fantastiskt bra och hoppade genom kombinationen utan vidare svårigheter. Det enda var att på ett hinder som stod ur en liten klurig tillbaka sväng så drog han mot ingången/utgången, vilket även gjorde att det räknas som en vägran då han sprang åt sidan istället för att hoppa hindret. Gjorde bara en volt och red på igen, och sen gick det som en klocka. Slutade på 7 fel (4 för "vägran" + 3 tidsfel). 

Inför 1.10-klassen blev det lite halvt panik, då jag trodde det var fler före mig än vad det var. Detta ledde till kass framridning (kan jag se tillbaka på det nu och inse att det var) men framhoppningen var ändå bra. Jag tyckte han kändes fin men fortfarande, för mycket energi. Med knappt några minuter kvar innan jag skulle in fanns det inte så mycket att göra. I denna klassen står det utesluten i protokollet, men INTE för att han vägrade utan för överskridande av maxtiden. Han drog järnet efter vissa hinder, så jag missade en del hinder -> fick rida om och det tog den massa tid. Nu kan jag tillbaka på det bara som att han hade alldeles för mycket energi i kroppen och jag lät han ha sina egna små idéer. På det hela så red jag på ett vanligt tredelat bett som jag tränade på i torsdags och tyckte det verkade bra, men nej. Bara att byta tillbaka till tredelade golden wing med pessoa-ringar. Det går han som en klocka på.

Så ja, vad drar jag för slutsatser? 1) Bättre planering av framridning/-hoppning 2) Rida igenom honom mera dagen innan tävling 3) Vara mer bestämd om från början (det är dock inte lätt när 650 kg vill till höger och du vill åt vänster, då flyger man med som en liten vante)

Avslutade kvällen med middag hemma hos mamma och pappa tillsammans med Emil. Imorgon ringer klockan 05.30, då vi ska hinna med hästarna innan jag ska jobba 7-14. Nu tar vi med oss allt det bra från dessa två rundor (finns alltid något bra) och så siktar vi på Svärdsjö om två veckor istället. Träna träna träna. Målen är klara, tydliga och uppsatta inom viss tid. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas