emmylaursen!

Tävlingsdebuten är avklarad

Klockan ringde 05.15 imorse och jag var inte så farligt trött. Mamma kom förbi här och hämtade mig, sedan var det full fart ner mot Avesta. När vi åkte hemifrån var det mörkt och när vi kom fram var det ljust, haha. Det var fullt med folk i stallet, alla höll på och packade, fixade med hästarna som skulle åka med och så vidare. Jag packade in allting i transporten i lugn och ro för att ha så mycket tid som möjligt till att lasta Geof. Man får inte vara stressad då, för då kan man lika gärna låta bli. Han går inte in snabbare för att man bara jagar på honom. 

Vi kom fram i god tid. Jag gick banan i min egna lilla värld och tog den tiden jag behövde. Sedan tog vi ut honom, jag red fram och hoppade sedan fram några enstaka språng. Första gången jag hoppade fram så kollade Geof till på räcket, då det var så konstigt ljus där inne. Tror inte riktigt han kunde urskilja var bommarna var riktigt, så han rev ganska rejält. Gångerna därpå gick det dock bättre och han kändes som vanligt. 

Väl inne på banan så blev han lite het mellanåt och skärmade av lite. Kände att jag inte alltid fick kontakt med honom, men det var bara under några få sekunder. I andra klassen blev han också lite spänd när det var folk som stod på läktaren (väldigt nära banan). Annars så måste jag ge Geof en riktig stjärna för hur han hanterade allting. Han var lugn, brydde sig inte speciellt mycket om vad andra gjorde och hade bra fokus på banan. Riktigt stolt över honom. Hela dagen resulterade i två felfria ritter och en bra dag för resterande del av vårt lilla team, framförallt Ida som var 2:a i 1m-klassen!

Jag och Emil köpte mat ikväll. Fanns ingen ork att göra någonting. Jag har nu varit igång i 16 timmar och jag börjar bli lite smått trött, förståeligt? Nu planerar vi nästa tävling!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas