emmylaursen!

Två rundor till i kroppen

Det har varit två intensiva dagar med tävling och jobb. Jag kan väl börja med torsdagens runda som var en 1.10-klass. Jag tycker att Geof ändå hoppar helt okej, men jag har ett alldeles för lågt tempo och får två nedslag. Det första kommer på en linje där jag inte får tillbaka honom i tid så han får plats med sina 6 galoppsprång utan det blev lite för mycket broms och då kom vi för nära. Efter det nedslaget tappar vi lite för mycket galopp i svängen till nästa hinder och Geof blir för djup i formen, så han hinner inte upp med frambenen. Ändå en helt okej runda, men lite fel beslut i ridningen från min sida. Dock får jag inte ta det för hårt, då vi fortfarande samlar rutin och erfarenhet. Besluten man tar inne på banan tar mindre än en sekund och baserar på känsla och erfarenhet. Tillsammans lär vi oss.

Igår blev det en lite konstig tävlingsdag, eftersom jag hade en sån sen start så jag kunde jobba 7-13 och sedan åka till stallet. När vi väl var hos Geof gick allt så smidigt. Jag broddade Geof och fick han klar, mamma pysslade med diverse annat i stallet och sedan packade vi in grejerna och åkte. Jag blev chockad hur lite man har med sin över en dag bara jämfört med ett meeting. Känns som att man glömmer någonting hela tiden. Hur som helst, banan till 120 igår var tekniskt svårDet var framförallt två svängar som var riktigt snäva, alltså vi snackar 45 grader-tillbakasväng. På framridningen tyckte jag att Geof var lite irriterad och grinig, men det släppte efter ett tag och han blev mer lik sig. Fick bra språng på framhoppningen och det kändes bra. Väl inne på banan går hinder 1, 2 och 3 som en dans, inga problem. När jag sedan ska göra en vänstersväng upp mot hinder nummer fyra så börjar han tjafsa lite, inget större men drar mycket åt höger. Jag rider därför på honom mot hinder nr 4 som var en oxer, resultatet är att han får med sig bommen bak i och med att han hoppade flackt och inte med kroppen. Vi landar i alldeles för hög fart, jag har tappat yttersidan och när det är dags för svängen till hinder nr 5 som var en av dessa riktigt kluriga svängar, så hade jag inte en chans att kunna styra in i kombinationen på den linjen jag kom på. Därav la jag en volt och gjorde en ny anridning och då satt allting som det skulle. Resten av banan kändes toppen! Så felen kom som konsekvenser på att jag red iväg honom, istället skulle jag hållit ihop honom så hade vi haft mer kontroll i landningen. Hur som helst, en bra runda och det känns bus enkelt stundtals med Geof som gör allt för att det ska bli så bra som möjligt!

Nu väntar lite lugnare veckor igen för Geof, med mer stärkande markarbete och lite konditionsträning. Idag joggar jag honom lite lätt bara och imorgon longerar mamma honom. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas