emmylaursen!

Då var årets stora mål avklarat

Hej igen! Äntligen är vi tillbaka i vardagen efter några intensiva dagar på språng. Vi stack till Sundbyholm i måndagskväll och det var så skönt. Trots att tävlingarna inte började förens runt lunch dagen därpå så var det ändå skönt att komma fram och känna ett lugn, inte att man måste jaga klockan jämt. Geof tog det hela med lugn och ro, han var utvilad och spånig på tisdagsmorgon vilket jag tar som ett tecken på att han har sovit gott. Nu har vi varit ute och tävlat ganska mycket de senaste veckorna och vilket flyt man har börjat få in när det gäller packningen. Allting går så smidigt och fort nu, allting har sin plats. 

I tisdagens 1,10-klass var Geof SÅ stark. Han bara drog runt och att tyglarna var hala som såpa gjorde inte saken bättre. Jag försökte verkligen göra mitt bästa hela rundan, men lyckades inte riktigt. När Geof blir sådär stark blir det så mycket på-av ridning hela tiden och det stör rytmen så mycket. Dock så hoppar han ju fortfarande väldigt bra och bjuder på allt, tvekar aldrig en sekund. Men visst hade man velat få igenom förhållningarna. 

Till debuten i 1,20 hade jag en bättre plan, jag hade studerat banan närmre och var bättre förberedd. Resultatet blev ett pet och två tidsfel. Jag red lite passivt och i en nationell klass (som detta var) så är maxtiden satt betydligt tajtare än vad den är i en lokal klass. Men, det är en av alla utmaningar som kommer med att gå upp en nivå. Geof hoppade dock helt otroligt fint genom båda de kombinationer som fanns på banan (oxer-1 galoppsprång-räcke och räcke-2 galoppsprång-oxer). Fantastiskt roligt att vi är på rätt väg och ett kvitto på allt arbete vi lagt ner. Nu kommer han få en lugnare vecka och bara återhämta sig, rulla sig lerig i hagen och få äta godis.. ;)

Stokes motioneras också mellan allt. Han är lite tjockis nu efter allt gräs och godis i sommar. Tanken är väl att han ska få ut och åka på lite pay n jumps, mest för att hålla igång honom och för att han tycker det är så roligt. Jag jobbar och försöker umgås så mycket som jag kan med Emil nu när han börjar jobba igen på måndag. Annars försöker jag överleva denna värmen bara..

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas