emmylaursen!

Typ nästan helg

Hallååå hörrni, det har varit en riktigt lång dag. Jag gick upp halv sex imorse och åkte för att fixa med Geof. Han snubblar lite på sig själv och jag tror det är för att han dels har fått mindre skor denna gången och att nya hovslagaren slog i sömmarna lite högre upp än vad den förra gjorde. Ingen fara, men han är nog lite öm. Fick bli lite morötter och äpplen innan han fick äta frukost ute i soluppgången.

Jobb från 9 -17.45 idag, när det är som roligast. FAST, det är torsdag idag och det ju ungefär typ nästan som helg!! Släkten kommer hem och äter och Emil kommer hem.

 

Boosten jag behövde

Go'kväll, allting bra med er? Jag har haft en sån himla bra dag. En riktig sån här sväva-på-moln-dag. Först och främst åt jag en god frukost imorse, jobbade mellan 9-13 och hade sedan träning med Jon. Jag är verkligen tacksam för att han tar sig tid att åka ut och hjälpa oss med lastningen och även ridningen. Igår åkte vi med Geof i transporten och han stod som ett ljus. Idag ville han inte vara sämre heller!! Inga problem, gick in i transporten och vi åkte upp till ridhuset. Blev ett pass med mycket bra råd och tips från Jon på framridning/uppvärmning. En trött häst gick sedan raka vägen (okej nästan, fick skicka in han två gånger innan han gick in but still) in i transporten och vi kunde åka hem. Efter passet fick han Irish Mash som han verkar tycka om. ;)

Stokes fick skritta ut en sväng i det fina kvällsvädret. Det har verkligen varit toppen väder hela dagen! Solen har lyst och humöret har varit på topp. Uppskattar all hjälp jag får lite extra idag och gav mina hästar lite extra godis för det förtjänar dom. De är två skilda individer med två helt olika personligheter men herregud vad jag tycker om dom. Kommer göra allt för att Geof ska bli bra i ridningen och Stokes för att han sak få göra det han tycker är roligt.

Imorgon blir det stallet tidigt på morgonen och sedan jobb 9-17.45. Moster och morbror kommer hit och ska äta + fika. Dessutom kommer mamma och pappa hit samtidigt som Emil kommer hit. Funderar hur vi sak få plats, haha! 

Helgen kommer bli 10/10

Det är redan tisdageftermiddag och jag tycker att dagarna bara springer förbi. Idag har varit en lite halvt jobbig dag på jobbet, många har ringt in och varit upprörda osv men det viktigaste är att man inte tar åt sig. Oftast är det vi som får ta skiten då vi på supporten är lättast att få tag i. Hur som helst så ska jag åka till Jenny på Blink Beauties i Falun och fixa mina fransar. Hon satte nyset på mig för ungefär 1 år sedan och sen dess har jag bara gått till henne. Nu har jag dock gått över till volymfransar då jag tycker det är snyggare.

Hur som helst. Idag ska Geof vila men lasttränas och Stokes får åka upp till ridhuset en sväng. Vi ska åka upp med han i transport efter lektionerna har slutat vilket är klockan 21.00 ikväll, yeeey. Geof var så duktig igår, både med hovslagaren och lastträningen. Självklart så krånglar dörren istället när vi skulle stänga bakom honom så vi fick improviera lite, men mamma ska ha fixat det nu förhoppningsvis.

Kan inte säga detta nog men jag fyller år på lördag och jag och Emil ska åka iväg. Vart har jag ingen aning om, utan Emil har koll på allt. Han är ju världens sötaste som planerar och fixar med min födelsedag! Är helt säker på att den kommer bli så bra.  

 

Seg måndag

Jag trodde verkligen att jag skulle somna idag på jobbet. Det fanns inga mail, knappt några samtal och ingen som behövde hjälp. Hästarna fick ut och gå en promenad idag då båda har fått nya skor. Geof hade tydligen visats upp sin bästa sida och även Stokes. Vi hann med lite lastträning också på kvällskvisten och Geof var sååå duktig. Han kan han. ;)

Nu är ögonlocken tunga... Godnatt så hörs vi imorgon.

Två fina rosetter från två fina rundor!

En kväll med tjejerna

Precis som rubriken lyder så blev det en kväll med tjejerna. Det blev langos och massa snack. Vårt gäng är så komplett på något sätt and i love it. De kom dessutom med lite presenter och en väldigt fin vinflaska som de hade gjort en mycket vacker etikett till. Så oerhört tacksam att jag har dom i mitt liv! Det var som Olivia sa "tänk hur många år vi har umgåtts" för det börjar bli en hel del men fler ska det bli. Nu är det full planering för halloween och utgång, hehe.

Innan det skulle allting fixas med hästarna. Vi kan ju börja med att jag sov till halv tio!? Kom inte ihåg senaste gången det hände men det var så skönt att bara få sova ut. Då är man redo för en ny vecka! Stokes fick gå ett pass ute på elljusspåret och Geof fick gå en promenad. 90% av promenaden gick Geof med sitt huvud nere i backen och släpade, han var nog lite trött sen igår. ;) Pysslade med honom, klippte man (då han än så länge tycker rycka är lite obehagligt) och lasttränade. Det går framåt med lastningen vilket känns riktigt skönt så vi snart kan ut och åka på riktigt.

Nu tänker jag gå och sova efter denna söndag. Jag och Emil avslutade kvällen med att fixa klart den sista tvätten och lagade lite mat då han inte hade ätit någon middag. Godnatt så hörs vi imorgon!

En väldigt fin lördag

Men vilken dag det har varit!! Solen har lyst och det har varit minst 12 grader ute. Det gillar vi verkligen! Hästarna var pigga och väldigt hungrig imorse, men det är inget ovanligt. Idag fick jag hjälp med Stokes så det var fullt fokus på Geof idag. Jag och Emil hann åka en sväng till stan och till NetOnNet så jag fick äntligen köpa ett uv-filter till min kamera. Sen blev det hem och göra lite lunch innan jag åkte till stallet.

Jag fick hjälp av mamma idag så vi gick upp till ridhuset med Geof och hoppade lite lätt. Två cavalettis och ett räcke på en S-båge. Geof gjorde allting riktigt bra och inga dumheter. Däremot känner jag att vi har mycket att jobba på i vänstervarv. Han blir lätt lite bitig occh stretar emot, men efter ett tag lossnar han och går riktigt fint i några minuter innan det blir jobbigt igen. Tänkte eventuellt lägga upp film annars kommer det säkert ut på min Instagram. However, jag är mycket nöjd med honom! Han fick ett bad och irish mash när vi var klara.

Imorgon är det sovmorgon och ikväll ska vi inte göra något speciellt. Båda hästarna får en lite lugnare dag imorgon! Tro åtminstone Geof kommer vara riktigt trött, hehe..

Ännu en vecka är avklarad

Äntligen fredag! Idag har det varit en lång dag på jobbet, så det var lite extra skönt att fredag är hästarnas vilodag. Dessutom kraschade mer eller mindre en del av systemet en kvart innan vi skulle stänga, så det var en fin telefonkö i slutet. Vi gjorde det bra ändå jag och min kollega som var kvar. Alla nöjda och glada och vi fick ta helg. Jag åkte en sväng till stallet efter jobbet och pussade på mina två hästar. Stokes var lerig och fin (tyckte han) så jag fick borsta en hel del. Geof fick lite ompyssling han också. Borstade, flätade svansen och fixade lite med hans man som blivit så lång. 

Imorgon är det en relativt oplanerad lördag. Jag får hjälp med Stokes och Geof ska ridas i ridhuset. Tanken är att plocka fram lite smått och gott så Geof ska få jobba lite mer. Det känns som att han har lagt det "dumma" beteendet åt sidan och är mer koncentrerad när jag rider honom. Den senaste veckan har han känts riktigt fin vilket är ett kvitto på att vi är på rätt väg igen.

Men jag är så trött och imorgon ska vi upp till hästarna på morgonen, så snart sover nog jag... Godnatt!

Favoritfrukosten!

Longering- med/utan inspänning?

Longering, inspänd eller inte? Jag personligen försöker variera så gott jag kan. För det mesta brukar jag longera Stokes utan inspänning, men ibland får han gå med snodd. De är oftast de dagar då han till exempel har gått ett hårdare pass dagen innan och behöver verkligen sträcka ut överlinjen. Inspänningen som jag använder är en gummisnodd, jag känner mig inte riktigt bekväm med att använda något annat. Inte för att jag avskyr allt förutom gummisnodd, utan för att jag har inte tillräckligt med kunskap om de för att använda de.

Geof däremot har jag aldrig provat att longera och som det ser ut nu så kommer det inte bli av på ett tag. Jag ska ta atg i det när allting med ridningen har fallit på plats. Grejen med Geof är att han förstår verkligen inte vad det är man vill när man longerar. Han tycker nog att det är värdelöst att springa runt i en cirkel, haha. Jag tycker däremot att det är väldigt bra att kunna longera sin häst då man kan få dom väldigt avslappnade utan att behöva sitta på ryggen.

Jag hade gärna skaffat mig mer kunskap om andra inspänningar. Använder ni några? Berätta gärna vilka & varför!