emmylaursen!

Snälla bli bra igen, mitt hjärta

Hörrni, denna dagen gick då verkligen inte som planerat. Som mamma sa "man kan planera bäst man vill, men det händer alltid något oförutsägbart ändå". Imorse fick jag ett sms av Erica att Stokes inte åt sin hö men åt kraftfodret och jag vet att han gillar kraft, men min ponny ÄR matglad och jag kände på en gång att något inte var okej. Clara hade kikat till dom under dagen och då hade han ätit lite av ett hönät. Mamma var även ute och gav honom en tuss hö men då tog han 2-3 tuggor sen gick han därifrån. Detta är verkligen inte likt Stokes, han skulle ätit upp varenda smula. Allting i kroppen vände sig i mig på jobbet och jag sa till mamma att vi kan inte åka på hoppträning om min ponny inte äter som han ska.

Mamma tog kontakt med veterinärkliniken i Rättvik och vi fick komma dit på en gång. Ingela (veterinären) gjorde en grundlig undersökning och Stokes hade en bra hjärtfrekvens och lugn andning, men det var lite för lite tarmljud. Det vill säga, något stämde inte riktigt. Ingela klämde och kände och kom fram till att Stokes grovtarm var problemet. Hans grovtarm var lite mer spänd eller hur man ska förklara det, när den egentligen ska vara med slapp. Därför har Stokes inte riktigt varit sig själv.

Han fick behandling och de gav honom även parafinolja + vatten så allting skulle komma igång igen i kroppen. Imorgon kommer han få stå på box då vi behöver ha koll på ALLT han gör. Vi behöver veta hur mycket han äter, hur mycket han kissar, hur mycket han dricker osv. De närmsta 24 timmarna är de allra viktigaste nu och jag hoppas verkligen att Stokes börjar må bättre. Redan när vi åkte hem var han och nafsade lite på hönätet i transporten och när vi kom hem blev höet i boxen intressant efter en stund.

Stokes kommer få medicin två gånger om dagen i två dagar nu och sedan får vi se hur han känns. Han kommer även få pulver som ska se till att balansen i tarmarna ska återställas och allting vevas ner i lite Irish Mash. Det är gott tycker han, det hjälper tarmarna och i och med att man blötlägger det så får han även i sig vatten vilket är A & O. Dock var det skönt att höra när vi var i Rättvik att han inte var uttorkad och att hans slemhinnor var bra.

Så, denna veckan så kommer allting bara handla om att min lilla ponny ska bli bra. Dessutom har det kommit så väldigt mycket snö här hemma så jag hade ändå inte kunnat göra något med hästarna innan de har saltat/grusat backen upp till ridhuset.. Stokes ska promeneras två gånger om dagen imorgon och på fredag, Geof får vi avvakta och se med vad väder och vind tillåter..

Godnatt så hörs vi imorgon!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas