emmylaursen!

Inbakad fläta

Godmorgon hörrni! Fredag finally och jag har längtat så hemskt mycket efter helg. Imorse vad jag även och klippte mig, enbart topparna men det hade behövts lite färg nu. Utväxten börjar komma fram och usch, det ser så slitet och blekt ut då. Men vi kom överrens att göra det mer mot studenten, så färgen inte hinner bleka eller så. Då blir det mörkare som vanligt, jag har aldrig trivits i ljust hår. För övrigt att jag har varit hos frissan ska jag till Borlänge och köpa ett bogskydd till Stokes som han ska under utetäcket. Jag och Emil ska väl äta ute idag också, det är lite av vår fredagsrutin. 

Stokes vilar idag och sen är min helg fylld med hästar. Imorgon ska jag fixa stallet hos oss och rida på morgonen och det kommer bli väldigt tidigt. Efter det ska jag åka direkt till Borlänge och fixa i Jennys stall (de är i Skövde, Grevagården inte alls avundsjuk) så jag har hela eftermiddagen fri. På kvällen kommer tjejerna hem till mig och vi ska ha tacokväll. På söndag är det till Jenny igen som gäller och samma visa. Vill göra klart allt på förmiddagarna så jag har eftermiddagarna/kvällarna ledig. 

Hoppas att ni får en bra fredag!

 

Skonsam rengöring

 

Här om dagen gjorde jag rent mina sminkborstar och det är ju nästintill äckligt med allt smink som man ser rinner ner i handfatet. Fram tills då har jag använt H&M's rengöring för borstar men alltså den är sjukt dålig. Verkligen pengar i sjön! Borstarna blev sämre och inte alls mycket renare. Så jag provade att använda vanlig tvål och vatten, vilken skillnad det blev. Borstarna blev som nya och stråna klumpade inte ihop sig. Tips till er!

Bläääää för H&M's (den till vänster) men deras söta handsprit är däremot bättre :)

Den lilla bitchen

Godmorgon! Eller god förmiddag kanske passar bättre just nu. Jag fick en liten sovmorgon idag och det var så himla skönt. Igår vet jag inte vad det var för fel på mig, på kvällen var jag en liten bitch. Alltså verkligen! Det var tur att jag kunde låsa in mig på rummet med engelska boken, lite godis och bara sitta där i några timmar. Ett tag var det så illa så om någon ens hade andats fel så hade jag stört mig på det. Jag skyller på hormonerna, haha. 

Idag så är dock allting bra igen, back to normal så att säga. Jag ska ut på lite roliga saker vid lunch. Hemligt hemligt. Stokes måste gå i ridhuset idag, oavsett om jag är trött eller inte. Ska se till att få städat lite bland mina saker i sadelkammaren också. Det kommer nog bli en pyssel-onsdag och lite fix inför morgondagens nationella.

Hoppas ni får en bra dag!

Gröna prickar på spegeln från colour correctionen, mysigt

Lyckoänglar

Tisdag då. Två dagar kvar tills nationella proven börjar i skolan. Vi har alltså inget mindre än TRE nationella på torsdag och efter det en mattelektion.Jag kommer nog inte vara så levande på den lektionen kan jag säga. Hur som helst, idag har solen lyst och jag har absolut ingenting att klaga på. På ungdomsmottagningen gick det bra, men lite otäckt var det att byta p-stav. Mestadels för att man känner vad de gör, trots att det inte gör ont. Lina blev lite vit i ansiktet när jag var klar så det var bara att byta plats på britsen. Trodde det var jag som skulle svimma om någon ;)

Så, planen att gå till ridhuset idag gick ju inte så himla bra. Jag valde att rida ut istället i det fina vädret och njuta av det. Innan man minst anar det så regner/snöar det igen och då vill man inget annat än att solen ska vara framme. Hoppas att utebanan kan torka upp snart också så den blir ridbar snarast. Dessutom har vi hittat 2 hästar som är intressanta och som vi förmodligen ska åka och kolla på. Nu börjar det verkligen klia i fingrarna efter en till häst!

Ikväll så blir det plugg, bara plugg. Har en underba (läs fruktansvärt tråkig) bok på 342 sidor som ska läsas ut och ja, det är det som jag ska göra. Hoppas er kväll blir lite roligare än mig :)

Stockis fick sin lyckoängel idag, sååå fin! 

Favorit filtret

Nu är även denna veckan igång och jag fick redo på att min torsdag kommer innehålla tre nationella prov. Roligt :)) Egentligen är det ine så farligt, då alla är i engelska och det är inte de tuffaste ämnet i år. Men ändå, bara ordet nationella (i detta sammanhanget) får mig att rysa. Vet faktiskt inte varför de gör en så ofantligt stor sak av det, då det endast får vara max 1/3 av bedömningen. Tyvärr så framställer en del lärare det som att det är now or never.

Stokes hade rullat sig i hagen idag, precis som jag förväntade mig. Igår på dressyrträningen var han trött och därför fick han gå lugnt ut idag och trava lite. Det var nog alldeles lagom för att samla kraft igen. Han får lite B-vitamin nu som extra tillskott vid pälslossningen och jag är så lycklig då han äter den. Han har en liten tendens till att peta bort en del tillskott, till exempel så måste man lösa elektrolyt i vattnet.

Avslutningsvis så hade jag och Clara en mini roadtrip lite överallt. Åt glass i kvällssolen, pratade om allt mellan himmel och jord. Det är verkligen guld värt att ha någon som man kan ventilera tankar och känslor med. Lite personlig rådgivning ;) När jag tänker på det så träffades jago ch Clara för 8-9 år sedan, men det känns ändå som att jag har känt henne hela mitt liv. Käraste bestis <3

Godnatt! Imorgon är det besök på ungdomsmottagningen, träning och ridhuset på schemat.

Nya favorit filtret kommer från VSCO, loooove it hahaha

 

Svar på frågestunden

Q: Vart ser du dig själv om fem år?

A: Om fem år är jag 23 år och ska fylla 24. Vad kan jag syssla med då tro? Hästarna är en självklarhet och har alltid varit det. Jag kommer troligtvis bo i en lägenhet eller i ett hus. Personligen skulle jag föredra att köpa hus med gård så att man kan bygga stall eller renovera så jag kan få det ;) Lite krav måste man få ha! Jag kommer förhoppningsvis jobba med något som jag känner är intressant och eventuellt pluggar jag samtidigt, då på distans.

Q: Ångrar du något i ditt liv?

A: Självklart finns det saker jag ångrar. Onödiga bråk och att man inte bara kan säga vad man känner så man slipper massa onödigt tjafs och liknande. 

Q: Hur länge har du haft hästen?

A: Jag har haft Stokes i snart fem år. Den 1 juni 2012 fick jag honom.

Q: Tycker du det är okej att rida med alla bett? Med tanke på att du rider med pessoa.

A: Jag resonerar såhär: du ska rida på de betten som du anser att du kan hantera. Både pehlam och pessoa är starka bett, det ena ett hävstångsbett och det andra ett hissbett. Jag märkte efter ett tag att han inte tyckte om pehlamet vid uteritt och därför bytte jag. Jag har provat att rida på pessoa förut och jag tycker att han fungerar bra på det, speciellt vid uteritter när han kan bli stark. Det betyder dock inte att jag sitter och sliter i honom helt hejdlöst. Snarare motsatsen, jag kan rida mjuk och försiktigt i och med att det inte behövs några större förhållningar på ett sådant skarpt bett.

Q: Om du skulle få beskriva din häst med tre ord, vilka skulle det vara? :)

A: Matglad, gosig och lyckopiller!

Det närmar sig

Våren, nationella proven och studenten. Allting ligger runt husknuten känns det som nu. Stokes var så fin på dressyrträningen igår, skriver mer om det senare ikväll. Har en del saker som ska tas tag i idag, imorgon är det bland annat träning på morgonen. Det ska bli så himla skönt att få träna igen!