emmylaursen!

Såhär tänker jag

Min plan med Geof är att detta året ska vi verkligen lära känna varandra. Någon tävling kommer det självklart att bli, då för att dels se hur han är i den miljön men även för att kunna "mäta" hur långt vi har kommit då detta trots allt är en tävlingshäst. Det som är viktigt att kunna är att känna av så man skyndar lagom, det vill säga att man ska självklart alltid sträva för att komma framåt men inte så man hoppar över viktiga steg. Ett exempel är markarbete. Tråkigt? Oftast. Viktigt? Ja.

Geof är en unghäst och det måste man ha i bakhuvudet. Det är annat än att rida ponny och framför allt en trygg ponny som Stokes. Geof är dock väldigt trygg i sig själv, men man ser självklart att det finns en del att jobba på. Därför så kommer jag lägga väldigt mycket tid på markarbete och hoppning på låga hinder. Tro mig, denna hästen kan hoppa och det är stort. När han hoppar är de bara att hålla i sig för det är inte lite kraft om man säger så.

Så, såhär tänker jag helt enkelt om hur jag och Geof ska ta oss framåt. 1) skynda långsamt, för de finns inga genvägar. Målet är att komma ut på någon tävling detta året och få en bra känsla i kroppen. 2018 är målet att kunna rida stadiga rundor ute på tävlingar och 2019 (senast) vill jag att vi ska vara startklara för 1.20 m för att kunna kvala Falsterbo. Krafft The tour of Amateurs är de som står som de stora målet, fatta va mäktigt om man tog sig dit. Mindre än två år dit, men varenda dag räknas ändå. Vad jag väljer att göra med honom, vilken tränare jag väljer och vilket foder jag väljer. De minsta detaljerna är det som gör det stora hela.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas