emmylaursen!

Ett rent helvete

Med handen på hjärtat kan jag säga att de senaste 24 timmarna har varit katastrof och bara en massa kaos. Vi bestämde oss i måndags för att åka på hoppträning med Geof hemma hos en tjej som jag har tränat för förut och varit väldigt nöjd. Vi provlastade Geof på förmiddagen, det tog 45 minuter sen gick han in i transporten. Körde en bit och lastade ur, inga problem. Sedan när vi skulle åka tog det en kvart att få in honom, ingen big deal egentligen med tanke på att han aldrig åkt transport så vitt jag vet. Han står som ett ljus i transporten, hoppträningen går superbra och allting bara rullar på. Sen ska vi lasta honom och åka hem, här bryter helvetet ut.

Han är så himla nära att gå in på en gång, men i sista stunden backar han ur. Håll emot? Jo tjena, vill en häst på minst 600 kilo ut så drar dom mig med sig. Vi stod i sammanlagt 3.5 timme innan vi fick in honom. Det är bara en massa trots från hans sida, riktigt bebis-syndrom. Han är INTE rädd, tro mig det hade varit en annan sorts Geof jag hade sett då. Det handlar bara om vem som har övertaget i situationen och jag var fast bestämd på att han skulle med hem. Lämna kvar han hade varit den enkla vägen ur, men att lära en 6-åring att man ger sig efter ett tag är inte optimalt. 

Resan hem gick bra, lasta ur går superbra och han var lugn och fin när vi kom hem. Jag förstår i efterhand att det var fel av mig att ta beslutet att han skulle åka transport om han aldrig har gjort de förut och dessutom träna. Vi skulle ha tränat betydligt mycket mer än vad vi gjorde det i samband med träning. Han var trött efteråt och det såg man på honom. Nu kommer det bli lastträning för hela slanten när mamma är hemma. Ofta, men inte för ofta. Det handlar som sagt bara om vem som bestämmer, inget mer än så.

Vi var hemma vid halv tolv på kvällen. Jag var så hungrig som inte ätit sedan lunch och fruktansvärt trött. Det var bara att gå och lägga sig så fort som de gick och sedan ringde alarmet klockan kvart över sju imorse. Pigg? Inte de minsta. På allt detta så skrev jag självklart nationella prov i matte idag och det var så sjukt svårt. Jag menar det verkligen, det var s v å r t. Fick total blackout på de två frågorna ja hade kvar i slutet, men jag gjorde åtminstone mitt bästa.

Men de är inte slut där. Jag har fått reda på att jag har E- i en del av kursmatrisen i svenska. Det vill säga att om jag inte kompletterar upp detta innan den 29 maj så får jag ett F i slutbetyg och det ger i sin tur ingen examen från gymnasiet. Kul va? Älskar att man får reda på detta 2 veckor innan betyget ska sättas då jag vill gå ut med godkänt åtminstone. Det är ganska omöjligt att inte känna sig som ett fett misslyckade när det blåser i motvind stup i kvarten. Hatar dessutom denna hetsen kring att alltid ha A och vara bäst. J*vla duktighetssyndrom. Får panik över det. Ja, ni märker nog lite vilket humör jag är på..

Oavsett så ska jag till stallet senare idag. Nu blir det nog en powernap för jag har haft huvudvärk från och till hela dagen. Stokes ska få ridas av Erica och jag på Geof. Clara hänger med på Rico så vi blir ett litet gäng med Stokes i täten för att visa bebisarna att de är inte farligt ute i skogen. Ni vet väl att stenar är livsfarliga? Dom kan bitas har jag hört..

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas