emmylaursen!

Allt och inget

Hej där. Är allt bra med er? Min dag har bestått av en hel del bilåkande. Imorse ringde jag upp till veterinärkliniken och skulle be dom skriva ett e-recept så jag kunde hämta ut avmaskningsmedlet i stan. Tydligen så ville veterinären prata med en, vad det var för mask, vad hästen har ätit och liknande. Så jag åkte upp dit och fick med mig två doser hem. En fick han idag efter att jag hade ridit och en ska han få senare i sommar. Han hade lite mask men inte jättemycket ändå. Självklart vill man avmaska honom ändå.

Var inne i stan en snabb sväng och hade en liten avslutning på en kurs. Jag var i stan lite tidigare och Lina parkerade precis vid mig så vi sprang en runda på stan innan lektionen. Jag bokade sminkning till balen nästa lördag. Nu är allting fixat så det känns bra! Klänningen passade ju också, tur som var ;)

Red båda hästarna på banan. Hade ställt upp en oxer på långsidan och ett räcke snett igenom. Stokes fick hoppa lite högre och kännas igenom för tävlingen på söndag. Geof fick gå lågt. På han ville jag mest känna att jag hade kontroll och att det gick i mitt tempo. Han gjorde allting så himla bra! Tjafsade en gång vid utgången när jag gjorde en halt och skulle vända tillbaks honom. Stjärna till mig själv faktiskt som behåll lugnet och bara höll en stadig höger tygel så han inte vann. Men förövrigt bra pass på båda hästarna. Geof får ta det lite lugnare veckan ut i och med avmaskningen och Stokes ska bara ladda upp inför söndag.

Imorgon får Geof gå en promenad och Stokes ska ridas ut. På kvällen ska jag grilla hos Anna! Juste, hann även slänga mig i solariet en sväng idag. Brännan börjar komma fram nu :D

 

What's up?

Även denna dagen går mot sitt slut. Jag fick sovmorgon imorse (har det typ varje dag nu haha) och åkte sedan för min sista mattelektion någonsin. Det var så underbart att få lämna in matteboken och bara känna sig fri. Vi skulle skriva tips till de som skulle läsa 3b nästa år och mitt och Linas tips var: vänd om så fort som möjligt, välj en annan kurs, detta är helvetet på jorden. Optimistiskt va?

Men vädret idag har varit kaos. Jag var på Kupolen en sväng med hela tjejgänget. Det är så sällan vi träffas alla fem så man får verkligen passa på när alla kan. Stokes fick vila idag och Geof gick en kortare promenad. Regnet har avtagit nu mot kvällen, men på dagen var det hopplöst. Så himla tråkigt, fast samtidigt skönt så inte solen steker på 24/7. Vi skickade in maskprov på Geof igår också och fick svar idag. Han behöver avmaskas så jag ska ringa veterinären imorgon på telefontiden. Jag har försökt mer eller mindre hela dagen idag, men de har mycket att göra och det förstår jag. 

Imorgon står klockan på 07.30 så jag kan pricka telefontiden på veterinärkliniken. Sen somnar jag nog om en timme eller två hehe. En liten avslutningen i en kurs i skolan sen ska båda hästarna få gå lite lättare arbete på ridbanan om det är möjligt och om det inte regnar. På kvällen ska jag och Anna in och sola. Lite klaustrofobi får man allt när man lägger sig i solariet. Får alltid en obehaglig känsla i början att någon kommer och typ sätter lås för så man inte kommer ut, haha.

Vad har ni gjort i detta kassa vädret?

Grillkväll

Det blev en riktigt lyckad kväll med grillning, efterrätt och massa skratt. Jag, Lina och Alice har alla tre väldigt mycket utanför skolan. Lina håller på med hästar och har också två stycken och Alice jobbar redan för fullt. Det är väldigt roligt att prata om allt vi har varit med om dessa tre åren, med en klass som gick i bitar (bokstavligen), bytet av klass och lärare av alla dess sorter. Vi har sagt det många gånger och det är så sant: utan varandra hade vi nog fasiken inte orkat med skolan. Det har (åtminstone för mig) varit en sån stor trygghet att kunna åka till skolan och veta att dom är där. Vi tre på bänkarna längs bak och skrattar. Pratade en del om studenten också.. Helt sjukt att de är så snart.

Imorgon går jag inte på fysträningen, jag har fortfarande ont i ryggen så jag vill inte göra något dumt. Men en mattelektion har vi kvar, dock är det bara betygsamtal men det är det enda. Sen blir det stallet resten av dagen. Ovanligt va? Godnatt på er.

Mörbultad så det räcker till och blir över

Hej på er! Äntligen får jag en liten stund för att kunna berätta om denna helgen som minst sagt har varit kaos. Men, Sverige har bjudit på bra väder åtminstone så jag ska inte klaga på det. Allting började i fredags då jag och Clara bestämde oss för att hoppa en banan på ridbanan, en linje och lite smått och gott. Det började med att jag skulle hoppa ett litet kryss, men behövde lägga en liten volt innan. Då fick Geof jobba väldigt mycket med sin vänster sida (den han är svagast i) och det gillade han verkligen inte. Han kastade sig, jag var lite för framåtlutad och hann helt enkelt inte med så jag ramlade av. Sen var egentligen hela ridpasset kaos för Geof ville inte gå fram för skänkeln och drog sig konstant mot utgången. Det var första gången på många år som jag fick tugga grus, så man blir ju påmind om hur ont det gör. Har känt mig som en gammal tant sen dess och tigerbalsam har varit min räddning.

Men för att allting inte skulle kännas åt skogen så red jag upp på ridbanan igen på lördagen och jobbade igenom honom bara. Tror att jag var där i 20 minuter. Jag ville bara känna att allting stämde och att vi kom överens. Sedan stannade jag han vid utgången och stod still innan jag vände därifrån och in på ridbanan igen. Första gången så hade han attityd och tyckte att sådär gör man minsann inte, men då hade jag ett spö så jag bara la på bogen en gång för att markera att det inte var okej. Gick i en liten volt igen, stannade, vände åt ett annat håll och gjorde samma sak en gång till. Sen var jag väldigt nöjd och gick hem.

Igår åkte vi upp till ridhuset med Geof. Hela lastningsproceduren är lite knepig med honom. Han gå in på första försöket men de sista bakbenet står ungefär 5 cm utanför dörren så mamma kan inte stänga. Om hon försöker putta in bakbenet så kastar han sig ut. I Borlänge fick vi hålla på i 3.5 timme men igår så gav vi upp. Han blev bara uppstressad och jag kände att vi behöver hjälp. Så, nu har vi ringt en professionell unghästtränare och lastningsexpert som ska komma ut och hjälpa oss. Det är ingenting som inte går att fixa så att säga :) Det kommer ta tid men det får det göra för han är värd allting.

Idag fick båda hästarna gå ut en tur och Stokes har fått tagit det lite lugnt i helgen som var. Longering på fredagen, uteritt på lördagen och söndagen.

Nu ska jag göra i ordning mig lite för snart kommer Alice och Lina hit. Vi ska grilla lite och skåla in att det snart är studenten. Tänk att vi har redan gått tre år tillsammans i skolan, det är helt sjukt. Ikväll när de har åkt och jag har fått varvat ner så ska jag kolla ikapp på American Horror Story och sen sova insmord i tigerbalsam. 

Såhär mysig är man efter att man har ätit lucern <3

 

 

 

Ramlade av..

Hej hörni! Igår va ingen bra dag.. Ramladd av Geof igår och hela tidpasser var egentligen en endaste röra. Red till ridbanan idag och hittade tillbaks till de systemet (eller vad man ska kalla de) som vi har byggt upp. Det kändes bra, men kroppen är mör sen igår. De va länge sedan man fick tugga grus ;) Imorgon ska Geof förmodligen till ridhuset och Stokes får antingen haka på eller gå en promenad. Det återstå att se! Kramis på er

Smoothies och juicer är lösningen

Jag kan få perioder ibland när jag inte känner mig hungrig alls. Det är konstigt för jag älskar ju vanligtvis mat, men vissa dagar så säger kroppen aldrig till att den är hungrig. Det kan gå lång tid mellan måltiderna men jag känner mig varken trött eller mer hungrig för att jag till exempel har varit i stallet. I början så blev jag orolig, då detta inte är vanligt för mig men med tiden så har jag bara lärt mig att dessa perioder kommer och nu vet jag mer hur jag ska hantera det än förut.

Min lösning på problemet är olika smoothies och juicer. De är enkla att variera med vad man vill ha i och man kan toppa med musli eller flingor. Visst, det går inte att leva på det men det är bättre än ingenting. Jag läste även att man kan köpa proteinpulver och bland i. Inte för att jag ska bli Hulken, utan bara så jag fortfarande får i mig det jag behöver utan att sätta mig ner för att försöka pressa i mig en köttbit. 

Vi har en liten bok här hemma med bara juicer i och roliga recept. Jag har inte kollat i den förens nu! Dessutom så är det ett mellanmål som allting fungerar.