emmylaursen!

Det är nu livet börjar

Herregud hörrni. Det har redan gått en vecka sedan jag stod där med min vita favoritklänning, mössan bak-och-fram och skrek "för vi har tagit studenten". Det var för 7 dagar sedan. Jag hade ångest i början över att sluta skolan, vad skulle jag nu göra? I 12 år har jag gått i skolan, samma rutiner, samma lov under samma veckor och träffat mer eller mindre samma folk. Det var en trygghet som togs ifrån mig, men jag kände mig ändå redo för det trots den ångesten. För det är nu livet börjar på riktigt.

Tänk att nu ska lilla jag stå på egna ben. Jag har ett jobb över sommaren och förmodligen till hösten också. Hela livet har det varit bestämt att jag ska plugga vidare, bli civilekonom eller något annat fancy. Men frågan är om det är det jag vill nu. Jag kommer plugga vidare, förr eller senare men till vad har jag ingen aning om. Det finns så många möjligheter, så mycket som kan gå fel och så många misstag som ska göras. Då är det bara att göra om och göra rätt. Jag har hela livet på mig att försöka förstå vad det är jag vill göra.

Snart står det väl inte på förens jag tar pick och pack och flyttar hemifrån. Det blir säkert 500 meter över andra sidan vägen in i en lägenhet, men det gör inget. Min familj, släkt och inte minst Emil är min stora trygghet i livet. Oavsett om jag flyttar till Skåne eller Afrika så kommer jag alltid att ha dom vid min sida och det är jag evigt tacksam för. Det är nu som livet börjar på riktigt, oavsett om jag är redo för det eller inte.

Världens finaste unghäst

Klockan är 04.52 just nu och jag kan inte somna om. Emil har åkt iväg för att spela golf och hade ett alarm på 04.00 imorse. Så ja, nu ligger jag här och mer eller mindre väntar på att klockan ska bli 06 så jag kan få gå upp och åka till hästarna. Idag ska jag fixa i båda stallen, rida Stokes och sedan åka till Furudal för att kolla på när de golfar lite. Jag förstår nog absolut ingenting av golf, men i och med att han är med så mycket i stallet kan det vara trevligt att visa lite intresse för hans intressen också.

Stokes har gått relativt lugn de senaste dagarna, förutom igår när Erica red honom på banan då jag hade tidsbrist. Jag får lite av en klump i magen när Stokes hamnar i andra hand, så det känns bra när jag sedan ska få hjälp med honom så han får all den ompysslingen och kärleken som han förtjänar. Geof var en riktig lite plåga i början av veckan, så det blev lastträning + longering i tisdags och onsdags. Igår red jag ut en sväng och då var det som det skulle vara igen. En pigg och glad unghäst. Dessutom så är han ju världens finaste!

Min midsommar innehåller inget speciellt alls. Ska umgås med nära och kära, ta vara på tiden innan jag börjar gå på schema nästa vecka. Har jobbat 32 timmar dessa fyra dagar och det är ungefär vad jag kommer jobba under en vecka i sommar så det känns bra. Tror verkligen att denna sommaren kommer bli hur bra som helst :) Kramis

 

Jag blir tokig

Hej på er! I två dagar har jag nu försökt komma in på formes hemsida och jag kommer ingenstans. Antingen bara laddar det i evigheter eller så kommer en mycket försämrad version av hemsidan upp. Aja, hoppas att de löser de snart. Jag har iaf jobbat hela veckan, mer eller mindre. Antingen 7 eller 9 timmars pass. Idag har jag nog de tuffaste passet att bita i som är mellan 12-21. Har ingen aning om hur jag ska göra med lunch så det måste bli en väldigt tidig. Igår och i förrgår lasttränade vi Geof bara och sedan longerade vi honom. Idag ska vi antingen gå upp till banan eller så ska jag rida ut. Jag får hjälp med Stokes idag när tiden inte riktigt räcker till. Igår bokade jag och Emil även hotell till nästa helg då vi ska åka iväg tre nätter till Stockholm! Det ska bli supermysigt och skönt med en liten mini-semester. Nu ska det bara pusslas ihop med hästarna och allting kring dom. Det ska dock inte vara några problem, detta är trots allt den enda helgen som jag faktiskt kan åka iväg i sommar. Resten jobbar jag.. Hoppas ni får en fin dag!

Dagarna går

Godkväll! Jag är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jobbar jag inte så är jag i stallet. Det är ungefär de jag hinner med just nu, så det tar en del på krafterna. Geof har varit lite jobbig i söndags och måndags men idag skötte han sig. Stokes mår bra som vanligt och det mesta rullar på. Imorgon jobbar jag 7-16 och sen blir det stallet, precis i vanlig ordning. Kram på er

Presenterna från fredagen

Här är alla (tror jag) presenter från min mottagning. Jag hade önskat mig vinglasen från Caroline Gynning och fick hela ÅTTA stycken och fyra champagneglas. De är verkligen så himla fina och mycket roligare att dricka ur sådana än andra tråkiga. Det är så fina motiv på alla glasen och jag fick även ett presentkort på Cervera så jag kanske utövar samlingen ;) Allting från hennes kollektion är fint så skulle mer än gärna köpa de vanliga dricksglasen och tallrikarna.

Utöver de kära vinglasen och champagneglasen fick jag en superfin karaff med en kork av ek. Kändes väldigt classy att hälla upp vin i den, hehe. Det blev lite champagne, pengar och en hel del blommor också. Till och med en stekpanna! Nu ska de lagas mat ;) Jag är verkligen supernöjd och jag kunde inte fått en bättre mottagning! Fina presenter i all ära, men inget slår sällskapet och människorna.

 

Nu är det över

Ja, det var den studenten det. Herregud vilken vecka jag har haft med bra sällskap och sena kvällar. Det finns inte så mycket mer att säga än tack tack tack till alla er som har varit med denna veckan och till er som var med igår under min mottagning. God mat som mamma och moster hade fixat och dessutom väldigt god efterrätt. Jag kunde inte vara med tacksamt över de människor som jag har i mitt liv.

Nu är det över. Skolan är över, kanske för alltid eller inte. Det får vi se. Det enda som jag är säker på är att det är förbannat skönt att ha tagit studenten och att allting runt omkring är avklarat. På måndag börjar min introduktion till jobbet och sen är det midsommar i helgen. Veckan därpå  börjar jag jobba och det är ett lättnad i sig att veta att man har ett jobb att gå till. Om jag trivs så stannar jag nog kvar, annars kan man alltid söka nya jobb. Vi får se vart allting tar för riktning!

Stokes och Geof vilade igår (självklart) och idag fick de göra lugnare jobb. Geof hade ett litet sår på vänster bak (verkligen superlitet sår) men nojig som man är så blev det en promenad bara. Det blev en massa pyssel och pussar med honom istället. Stokes går och äter gräs hela dagarna och lever livet som den busponnyn han är. 

Ikväll ska vi käka ute och före det blir det minigolf! Hoppas att ni har en superbra lördag 

Han är verkligen allt. Fick världens finaste halsband av honom och han har hjälpt till med så mycket under dessa hektiska dagar. Är evigt tacksam för allt han gör för mig.