emmylaursen!

Denna dagen startade tidigt

Sådär, nu är dagens arbetspass avklarat. Jag har haft en väldigt lugn dag på jobbet, vilket verkligen uppskattas som omväxling. Jag gick upp klockan fem imorse för att hinna rida Geof innan jag åkte till jobbet. Idag var han nog lite trött, för det var inga bus på gång eller någonting. Igår blev det ett superbra pass i ridhuset. Clara red med på Stokes och vi tog fram två sockerbitar och ett räcke. Geof skötte sig super super superbra men jag känner att man måste stärka hans galopp i vänster varv. Annars blir det lätt att han flyter ut men det är samtidigt n hårfin balans för om man styr och ställer för mycket så blir han lite upprörd.

Så Geof, jobb och den absolut sista packningen är avklarad. Nu ska jag bara göra någon macka eller liknande att ha med mig på tåget för det vart så himla fel med mattiderna idag. Jag åt frukost vid klockan fem när jag gick upp och var knappt hungrig då. Vid tio när jag hade rast höll jag på att hungra ihjäl så jag fick springa hem och hämta mat och nu börjar jag bli hungrig igen.. Sen är det raka vägen mot tågstationen och hoppas på att SJ inget krånglar idag ;)

Lite svettigt efter passet igår..

 

#tbt på en fredag

Det är inte torsdag, men ändå.. Detta var när Anna och Joakim skulle gifta sig förra sommaren. En solig dag i centrala Göteborg, precis som det ska vara på ett bröllop. Klänningen jag har på mig kommer från VeroModa och det var lite udda med en orange, men jag tyckte om den väldigt mycket. Har för mig att den kostade runt 400 kronor vilket den var värd, varenda krona. Dessutom hade jag gjort en spray-tan, så min bränna är 100% fejk ;)

 

Den perfekta packningen

Packa är inte min starka sida direkt men detta gick hyfsat snabbt och jag hoppas innerligt att jag fick med allt. Jag försökte verkligen packa så lätt som möjligt och inte ta med mig halva garderoben. Jag har inget smink med mig, tro det eller ej. Nu till sommaren så försöker jag att låta bli att använda det och låta allting vara naturligt bara. Dessutom får jag fräknar och jag tycker det är så gulligt, så varför täcka över det med smink då? En ansiktskräm är det enda som åkte med.

Datorn och kameran åker med, sen får vi se hur mycket jag kommer använda dom. Det kanske inte blir alls, men det är åtminstone bra att ha dom med sig. Sen blir det andra nödvändigheter, så som plånbok, laddare till allt, powerbank, VIP-banden till Grönan, solglasögon och allt det där andra. Lite förvånad är jag faktiskt att det inte blev så himla mycket mer packning än detta, men jag kommer nog tacka mig själv eftersom jag ska bära runt på detta.

Tröjan från Gant och Levi's jeansen ska jag åka ner i tänkte jag. Känns som att en tjocktröja är ett måste då jag till 99% alltid fryser på tågen..

 

 

Vår helg i huvudstaden

Godmorgon! Idag vaknade jag halv åtta mot all min vilja. Jag hade ju tänkt att sova länge länge länge idag men icke sa nicke. Planen för idag var att packa allting till Stockholm och fixa klart de sista nu på förmiddagen, spela lite minigolf runt lunch, träffa tjejerna på eftermiddagen och hoppa Geof i ridhuset ikväll. Det kan hända att planeringen ändras lite under dagen, vilket inte är helt ovanligt vid det här laget. Geof ska få gå ett riktigt mördarpass i ridhuset så hans lilla knopp och kropp får tänka och bli trött. Det är nog extra viktigt när han ska promeneras i två dagar, så jag inte har ett helvete på måndag ;)

Annars så är det faktiskt en lugn torsdag. Emil kommer hem idag, vilket är höjdpunkten med alla torsdagar.  Imorgon åker jag och han på en liten mini-semester, då denna helgen är den enda som jag inte jobbar på och där jag börjar sent på måndagen. Man får passa på medans man kan helt enkelt! Vi kommer bo på Grand Central by Scandic och våra dagar kommer bland annat bestå av shopping (blir väl jag som irrar runt mest), Gröna Lund och äta ute på restauranger och olika caféer. Min kusin jobbar på ett café som ligger skapligt nära oss så vi ska gå dit och hälsa på henne också. 

Det är hur min helg kommer se ut och jag kommer göra i ordning tidsinställda så det inte ska eka tomt här!

Min personliga favorit just nu. Är tyvärr lite rädd att jag kommer dricka alldeles för många så jag lessnar..

 

 

Onsdag

Godmorgon! Snart ska jag åka till stallet och rida Geof. Clara kommer ner med Stokes också och hjälper mig med honom så jag kan rida båda hästarna innan jobbet idag. Jag jobbar mellan 14-21 vilket är ett ganska tungt pass, personligen föredrar jag förmiddag. Men men, lite variation har man aldrig dött av.

Stokes reds av Elin igår på banan och de tog några språng på ett räcke. Geof visade upp sig mindre gulliga sida vid lastningen, men det var bara att nöta på. Jag tror vi höll på i säkert 1,5 timme innan det gick bättre och då var det bara klapp på halsen och sadla för en uteritt. Igår vågade vi oss längre bort till travbanan där han fick rulla på i trav och galopp tills han verkligen släppte efter. 

Som sagt idag blir det hästarna och sedan jobb. Hörs senare!

Nya favoritskalet från Malene Birger

Det svåraste jag tagit på mig

Hej på er! Alltså tiden springer verkligen iväg nu för tiden. Två hästar, jobb, pojkvännen och kompisarna ska alla ha sin tid. Jag har åtminstone haft en väldigt bra midsommar med mycket trevligt sällskap och långa kvällar/nätter. Helgen avslutades med lite middag ute på BASTA Urbanitalia i Falun innan bio med Emil. Det var ett alldeles perfekt avslut på en hektisk helg och dessutom var filmen vi såg (nya Pirates of the Carribean) riktigt bra! Rekommenderar den ;) 

Idag sov jag som en stock efter att Emil hade åkt. Jag sov till halv tio innan jag åkte till stallet och började göra iordning Geof. Det var lastträning med Jon på schemat idag och Geof visade upp sin mindre bra sida. I början gick de riktigt bra men sen när man kräver mer från han så provar han allt han kan för att komma undan. Han stegrar, sparkar bakut, kastar sig bakåt, ja you name it mer eller mindre. Igår när vi lasttränade stod jag för nära när han reste sig en gång så jag fick en spark i magen. Men till slut gick han in som vanligt igen, vi kunde stända dörren lite bakom honom och då fick han klapp på halsen. 

Vi tog även med Jon upp till ridbanan för att visa lite på de problemen vi har stött på där. Geof drar sig alltså av ridbanan genom att backa, stegra, kasta sig och så vidare. Jag tyckte i början att det var väldigt obehagligt och tycker det fortfarande, fast jag vågar stå på mig mer nu. I slutet fick jag verkligen känna att jag hade kontrollen över honom för han har ett stenhårt psyke och det gäller att man sätter ner foten om från början. Nu har jag fått lite tips och så vidare på vad jag ska jobba med så kommer han tillbaka om två veckor. Så tacksam för all hjälp! Geof är utan tvekan den absolut svåraste hästen jag har mött men även den finaste.

Avslutar denna intensiva måndagen med lite serier och vårrullar. Imorgon ska båda hästarna hoppas, Elin ska hjälpa mig i stallet och jag ska fixa fransarna på morgonen. Kram!

Det går inte att ladda upp bilder (igen) men det kommer så fort det går!

Bild från joke_g_prince

 

Kontrasterna mellan dessa

Jag har haft Geof i drygt en månad nu och Stokes i fem år. Det är skapliga kontraster mellan de två hästarna och jag har lärt mig att uppskatta det så mycket. De kräver helt olika ridning och de är två helt olika hästar. Jag kan inte välja en favorit, men Stokes kommer alltid ha en speciell plats i hjärtat. På något sätt har jag lärt mig att uppskatta en mysig ponny mer nu när jag har en halvt vild unghäst. Geof är en fantastik häst på alla vis, förutom hans små humörsvängningar. Det är dock något speciellt att bara få mysa med Stokes nu. En ponny som står still när jag ska hoppa upp, en som bara skrittar på när bilar kör förbi och som kan bli lite väl glad ute men aldrig dum.

De dagarna när Geof har varit lite mer krävande så är det så fruktansvärt skönt att vara få vara med Stokes. Det är balsam för själen. De som säger att lycka inte kan köpas för pengar har aldrig ägt en häst (eller två) ;) Det är en stor omställning dock mellan dessa två herrar. Stokes är som sagt lugnare, men kräver sin ridning precis som Geof behöver någon som sätter ner foten men inte för mycket. Då säger han ifrån istället.

Mina två små hjärtan.