emmylaursen!

Mitt i vecka.. nästan

Idag har dagen varit kaos i skolan och sen fick jag äntligen åka till stallet. Red ut en sväng på Stokes och han var pigg och glad precis som vanligt. Träffade Anna en sväng nu på kvällen också men nu är de nog dags att sova.. Ögonlocken är tunga..

Puss på er

I'm too pretty for mondays

Ja, då var även denna måndagen snart över. Jag vaknade klockan tre imorse och kom på att jag behöver inte alls gå på första lektionen då jag inte ska ha redovisning. Istället åkte jag till stallet och fixade. Tanken var att jag skulle haft lektion vid klockan ett men den blev inställd då det var en redovisning och var den enda av oss som var i skolan. Jag hade alltså bara en lektion idag och den började tio över två. Vi håller på att skriva en uppsats på engelskan om identitet och det är inte alls ett brett ord/begrepp.. Tror att jag kommer få spader över den haha.

Jag och Stokes fick sällskap ut idag på en liten skrittrunda som sedan avslutades med lite jogg på banan. Han var stel (träningsvärk) vilket jag kan förstå sen lördagens hoppning. Gjorde därför inget avancerat, utan joggade bara och försökte få honom lösgjord i båda sidorna. 

Resten av kvällen ska jag nog inte göra något speciellt. Tänkte se till att träna lite mer på mitt tal som ska hållas på svenskan om utvecklingen i det svenska språket. Jag dör va roligt, right?

 

 

22:48

22.40, well hehe timmarna är fortfarande alldeles för få på ett dygn för mig. Idag fick jag sovmorgon som var riktigt efterlängtad, tro mig. Stokes fick gå på en lättare promenad och sen spenderades eftermiddagen/kvällen med att kolla på när killarna spelade hockey. Kom hem lite väl sent, men eftersom Emil åker bort i några dagar så får det vara så.

Jo, hoppträningen igår gick superbra. Hade både mamma och Emil med mig som banbyggare så det gick väldigt fort och var väldigt smidigt. Jag hade en sockerbit vid C som ett kontroll hinder, ett räcke om man vände snett igenom vid K, en kombination i böjd med B, ett till kontrollhinder vid A och sedan en oxer vid snett igenom från H ungefär. Jag valde att rida på eggbettet för att se hur han fungerade på det och han blev väldigt stark. Det kan dock också vara att han var väldigt pigg och glad, för gisses vad han sprang. Stundtals blev det för mycket framåt så då fick han travhoppa eller så la jag en volt. Filmen kommer imorgon, hann inte ladda upp den idag. Hoppade mycket smått och lågt i början innan vi höjde upp. Räcket låg visst på 110cm som jag hoppade två gånger, nemas problemas.

Nu ska jag väl försöka sova, om det går :))

Älskade efterlängtade fredag

Hej på er! Jag har inte glömt bort bloggen, bara att min tid går åt till lite annat :) Idag hade jag prov i skolan och det gick superbra, var inte så svårt som jag trodde. Efter det skulle jag gå till Telia och fixa ett nytt abonnemang men det var det ju bara att glömma. Två dagar efter löning så skulle ju alla till galleriorna och shoppa. Vände istortsätt så fort jag insåg hur mycket folk det var. Köpte en chai latte och åkte till stallet istället.

Red ut en sväng för det var sånt himla fint väder och var det hela dagen. Solen har lyst och Stokes var helt tokig idag. Luftsprång och full gas framåt! Men, det är bara ett tecken på att han är glad och sprallig, så jag bara skakar på huvudet och skrattar när han gör så. För övrigt så var hästarna på bushumör idag, åtminstone de andra två som syns på bilden. Stokes ville mest njuta av solen.

Ikväll ska jag och Emil till Furudal, kolla på hockey och träffa folk. Det kommer inte bli sent för imorgon ska jag upp till hästarna och sedan har vi som agt bokat ridhuset mellan 10-11 och ska ställa fram en liten bana.

Vad gör ni i helgen då?

 

Skäck x2

En timme i skolan, fem-sex timmar i stallet. Det är väl en bra fördelning? ;) Hade bara en lektion idag, vilket var riktigt skönt. Nu är inte helgen långt borta! Jag har pratat en del med Jennys och från och med idag ska jag hjälpa henne 2-3 timmar varje torsdag i stallet. Mocka alla boxar, fixa vatten + hö och rida Athos om det behövs. Idag red jag honom lite lätt på banan och bara joggade lite. Delvis för att jag aldrig har ridit honom förut (var dessutom ensam denna gången) och för att det var lite halt ute. Jag hade på mig min säkerhetsväst idag för lite nojig var jag allt.

Stokes fick longeras lite efter 2 dagar med något mer ansträngande arbete. Jag tänkte att han får som sagt ta det lugnt idag, imorgon rider jag på banan alternativt ut om det är riktigt fint väder och på lördag ska vi som sagt upp till klubben och hoppa. Så ser planen ut än så länge.

Resten av kvällen ska jag kolla på lite Gossip girl, göra middag och om det inte blir allt för sent så kommer Emil hit direkt från jobbet. Vad har ni gjort idag då?

 

 

25 januari

Effektiv förmiddag är väl det enda som kan beskriva min start på dagen. Jag börjar inte förens 11.20 på onsdagar, så en liten sovmorgon hanns med och tro mig det var välbehövligt. Åt lite snabb frukost innan jag åkte till stallet och fixade allting där. När jag skulle plocka ur alla spånsäckar ur bilen så såg jag hur Stokes låg och rullade sig i hagen. När han var klar så hoppade han upp och satte av i full galopp mot de andra. Lite tokiga är de nog allt, men så länge de är glada är jag nöjd.

Hann stanna hemma en sväng mellan stallet och skolan. Mamma är borta i några dagar så kylskåpet är fullt med mat, det vill säga att hitta något att äta till lunch var inte svårt. Sminkade mig lite i farten och bytte om innan jag åkte förbi affären för att posta ett brev. Jag fick hem ett kuvert från Landstinget här om dagen där det var en enkät dom ville man skulle svara på angående benfrakturen man har haft och så. En del frågor var riktigt konstiga, så jag undrar vad det är för typ som har skrivit det där ;)

Ridpasset igår blev inte i ridhuset utan på ridbanan. Det gick minst lika bra det då underlaget där är riktigt bra nu. Jag red med micklemtränset och de tredelade eggbettet och hoppades på att han skulle gå någorlunda bra med det. Det blev en riktig överraskning när han gick klockrent på det och verkligen kom till arbete. Därför blev det 30 minuter lite mer intensivt. Jag är riktigt nöjd med det ridpasset och på lördag har vi bokat ridhuset så då ska det upp och hoppas lite.

Lite mitt-i-veckan-stress, men snart är det helg. Herregud va jag tjatar om helg.. Men det finns ju inget bättre? ;)