emmylaursen!

Min variant på "klockan"

I torsdags när jag var uppe i ridhuset med båda hästarna ska visste jag först inte riktigt vad jag ville träna på eller överhuvudtaget ens bygga fram. Stokes kan göra det mesta, han behöver all sorts träning men Geof däremot behöver mycket styrketräning och jag behöver bli bättre på att rama in honom. Så vad passade bättre då än klockan?

Jag gjorde min egna lilla variant av den, med en "ingång" och "utgång" som jag kallar det. Det innebär helt enkelt att det finns två räcken som man rider in rakt på, sen så kommer man automatiskt in i klockan. Så som på bilden så hoppar man först ett av de vit-gröna räckena, sedan vidare på ett av de vit-röda räckena. Sen är det bar att rida klockan eller välja ut de hindren som man vill rida på. Jag gjorde så att jag tog först vit-gröna räcket, sedan vit-röda, ett varv på klockan och avslutade med vit-röda räcket mot vit-gröna räcket. Det blir även då en liten linje som man kan rida och träna distanser på. Jag stegade inte ens, men det blev fem normala på Geof.

Måste då få säga det att jag är väldigt nöjd med denna övningen. Kommer rida den fler gånger! Tycker det är så tråkigt att bara bygga upp ett räcke och rida om och om igen på det. Jag vill gärna känna att det jag gör har ett syfte och att man kommer framåt. 

6 augusti 2017 12:39 | Tips |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas