emmylaursen!

Back to basic

Måndag och en ny vecka väntar med två nationella prov. Ett idag och ett på torsdag, sen är det inte så mycket mer. Jag blir så glad när jag tänker på hur lite det är kvar i skolan och på onsdag är det ynka 50 dagar kvar till studenten! Jag har även varit och beställt hem skor till studenten från Scorett och fått en tid för en arbetsintervju. Hoppas att det kommer gå bra på arbetsintervjuen för det skulle vara guld värt att veta lite vad jag ska göra efter studenten. 

För övrigt så var det en lyckad trip till Skåne. Vi hittade en häst som var väldigt intressant. Nu är det lite pappersarbete kring det hela som är kvar och den stora frågan transporten. Antingen ska vi hämta han själv eller så ska han få åka med lastbil hit. Sen är det en hel del som ska köpas med utrustning och vidare, men det får vi ta då. Så glad bara att jag har hittat min nästa stjärna. 

Vad ska ni göra idag då?

 

Resan till Skåne

Hej på er! Hoppas att allt är bra med mig. 1) vi har hittat en häst 2) jag är så himla lycklig. MEEEEEN jag har ett svenska tal som måste vara flawless till imorgon så nu får vänta en dag till ;) Men jag mår bra och Stokes lever livet som vanligt. Jag ska berätta allt om Skåne resan!!! Promise. Hörs imorgon

The past is in the past

Snart står förhoppningsvis en till häst i stallet och jag kan inte beskriva hur skönt det ska bli att få börja om på ny kula med en ny häst. Jag älskar Stokes, min tokiga ponny men en del saker har gått lite fel vilket gör att jag till exempel inte vill tävla på honom. Personligen så älskar jag att tävla, det är ju därför jag håller på med detta. Sen är det så att bandet man skapar mellan sig själv och hästen väger självklart tyngre, men ni förstår vad jag menar.

Att jag inte vill tävla på honom beror bara på att han stannar ut sig och krånglar och det är väldigt svårt att kunna tänka framåt när den situationen upprepar sig hela tiden. Sen kan jag få som panik ungefär för det känns som att alla som sitter på läktaren och kollar dömer mig och ser ner på mig. Vissa tävlingar har det varit fruktansvärt jobbigt att gå in och höra startsignalen, men jag har alltid försökt gjort mitt bästa. 

Jag vill inte sätta mig själv i rollen som ett offer eller att det är synd om mig. Men jag vill bara berätta att vissa tävlingar har det varit riktigt jobbigt att tävla och göra det jag älskar mest, därför ska det bli oerhört skönt att få börja om. Jag har fortfarande lite svårt i främst hoppningen att kunna lita på en häst, att den kommer hoppa ärligt och så vidare men det brukar släppa efter några språng. Som sagt, jag är bara glad över att jag ska kunna få börja om.

 

Scandic Segevång

Godmorgon! Jag körde de sista 25 milen igår och herregud vad segt det är att ligga i 120km/h och bara köra en tråkig motorväg. Totalt värdelöst och det finns inget att kolla på, så när vi kom hem var jag lagom trött. Vi tog med oss en räkmacka upp, kollade på Hard Time (dokumentär om de hårdaste fängelserna i USA) och sen var det bara godnatt. Jag var uppe en sväng inatt och skulle dricka vatten men de smakade så illa så jag fick lägga mig fortfarande törstig. Har nog aldrig längtat såhär mycket till frukosten!

Alltså today is the day. Jag är så otroligt spänd på vad det är för hästar jag kommer få rida och jag håller verkligen tummarna för att min nästa stjärna finns här. Vi ringde på en häst igår i Helsingborg och frågade lite om den, men valde ändå att tacka nej till den hästen. Varför och hur kan det vara så svårt att hitta en häst??

Mamma är Top Floor på Scandic så hon får massa såna här små juicer, så goda!

 

Dressyrponny nästa?

Dressyrträningen i måndags var (precis som alla andra träningar för Hasse) väldigt bra och det är så roligt att känna framsteg. Stokes är hur fin som helst nu i skritten och traven, men har fortfarande väldigt svårt med galoppen. I höger varv går allting som en dans, men i vänster varv så låser sig han lite. Det går bra om man rider honom rak, men minsta ställning till vänster så bara viker han sig. Även equiterapeuten har sagt att han är lite spänd i vänster bak och det visar sig som sagt väldigt tydligt när man rider. Därför jobbar vi på med det och stretchar efter varje pass som har varit lite mer krävande.

Han är en häst med mycket personlighet, vilket betyder att när han tycker att det blir jobbigt eller svårt så säger han ifrån. Men jag kan inte klandra honom, han använder muskler som han inte använt på ett tag och då är det klart att det blir jobbigt. Det viktigaste är bara att man är stabil och inte glappar i tyglarna så man tappar bakbenen. Överlag så känner jag framsteg både i dressyrsadeln och när jag är ute och rider. Han har betydligt enklare för att jobba i traven men som sagt, det behövs arbete i galoppen.

*Note to myself är att lägga ner handen mot manken för att kunna ge ännu med stöd i handen och inte röra den så mycket. 

I övrigt så är det så himla kul bara att vi har fått en bra tränare till klubben så jag kan ta mig dit även fast om inte mamma är hemma och kan köra med transport. Det är verkligen guld värt och att det dessutom är en tränare som har en sån lugn och klok filosofi. Ingenting går att stressa fram. Första passet jag red för honom så skrittade jag och gjorde mest halter för att Stokes skulle släppa efter. Inte ett endast galoppsteg, men det är det som jag gillar så mycket med Hasse, att allting får ta den tiden de tar.

Jag och min lilla (dressyr)ponny i slutet av 2014.

Hejdå Falun

Om drygt en timme är jag framme i Örebro där jag ska möta upp mamma. Sen börjar vår resa till Skåne, om det var Malmö eller Lund vi skulle sova i kommer jag inte ihåg. Sånt håller mamma koll på ;) Jag sitter och kollar igenom hästarna som finns på Stall Karupslund en gång till och ja, det finns en del som är väldigt intressanta. Min tränare känner även en tjej som köpt tre hästar från Karupslund och är nöjd med alla tre. Åh om jag är nervös!

Har skrivit lite tidsinställd inlägg så det kommer inte att eka tomt här, I swear. Men ja, ni vet ju vad jag kommer ha för mig de närmasta 36 timmarn. Åka bil, sova och provrida hästar.

 

-> Skåne

Torsdag och det innebär att det är dags att åka ner till Skåne. Jag var till stallet imorse och fixade allting så Clara bara ska rida under dessa dagar jag är borta. Mitt tåg går 12.34 från Falun och var framme i Örebro vid klockan 15 om jag inte minns fel. Jag kommer förmodligen skriva på mitt gymnasiearbete eller nationella tal hela vägen. Tröttnar jag på det går det ju alltid att kolla på Prison Break ;)

Mamma har kollat med Hästak idag om hästarna vi skulle vilja provrida och båda var sålda.. Självklart.. Men de skulle ringa upp ikväll om de eventuellt har någon annan som passar. Det som är spikat dock är att vi ska till Stall Karupslund och om man kollar på deras hemsida så har det riktigt fina hästar. Det är lite smått oklart än om vi kommer hem redan imorgonkväll/natt eller om det blir lördag förmiddag.

Jag hoppas verkligen att vi hittar de vi letar efter, då det är typ 80 mil enkel väg till Lund.. :)

Dagen innan avresa

22.37 och jag får äntligen krypa ner i sängen. Det har varit full rulle idag, ovanligt va? På förmiddagen var jag och Clara inne till Olivia på sjukhuset och hälsade på. Stackaren hade tre magsår och usch, vi led med henne för det där är inte att leka med. Åkte hem sedan och åt lite lunch innan jag åkte till stallet. Idag fick det bli lite lättare jobb på en äng för Stokes i det fina vädret. Eftermiddagen spenderades delvis med Anna och resten hemma för att packa och greja inför morgondagen.

Imorgon 12.34 sätter jag mig på ett tåg till Örebro där jag kommer möta upp mamma. Vi kommer sedan åka raka vägen ner till Lund (kort resa verkligen) och sova över där. På fredag förmiddag ska vi vara på Stall Karupslund och provrida. Jag hoppas verkligen att jag hittar något spännande här, för det är många som köpt härifrån som är väldigt nöjda. Sedan blir det ett lunchbreak och vidare till Hästak där jag även ska rida x-antal hästar. Har två stycken där som sticker ut lite mer, men samma sak där: jag hoppas på att hitta något spännande.

Tanken var att eventuellt ta Hästkullen också, men de har mestadels unghästar och det är jag inte ute efter så vi hoppar nog över det. Beroende på hur resan går och hur lång tid allting tar så är vi förmodligen hemma på lördag förmiddag. Jag har självklart lite förväntningar då det är fina försäljningsstall vi ska till och jag hoppas verkligen att jag hittar min nya stjärna. Men lilla Stokes kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta <3

Nu ska jag göra ett tappert försök att skriva ihop inlägget om dressyrträningen (bara några dagar sent) och sen även se till så att jag kan skriva på mitt gymnasiearbete imorgon på tåget. Hur ska jag annars kunna fördriva 2.5 timme?