emmylaursen!

Det vänder på en sekund

Go'kväll på er. Min dag har varit en upp-och-ner-dag. Jag började morgonen med att åka till stallet för att fixa med Stokes innan vi skulle åka till veterinären. Det som brukar ta max 30-40 minuter tog 2 timmar.. Vi började med böjprovet, där bakbenen gick hur fint som helst men frambenen var det värre i. Han haltade mer eller mindre fram på både vänster och höger framben (mest vänster). Vi behandlade vänster för att kolla om höger skulle släppa efter, men det gjorde det inte så han fick en spruta där också. 

Där i mellan fick han lugnande för att raspa tänderna och vaccinationen som vi egentligen bara var där för. Ni ska bara veta hur mycket mitt hjärta brast när vi kommer till veterinären, dagen efter en hoppträning och får höra detta. Ingen behöver säga att jag är dålig, för jag känner mig verkligen värdelös. Hästar och djur i allmänhet är bra på att dölja smärta, men hur kunde jag missa detta? Ja, jag skyller på mig själv för det här är något som jag borde ha sett. 

Det biter verkligen i hjärtat när jag tänker på att han har gått på hoppträningar och liknande med denna smärtan. Det är verkligen hemskt.. Men han har fått behandling nu, vila väntar i några dagar sedan är det promenader i 2 veckor och efter det 1 vecka skritturer ut i endast skritt. Sen är det återbesök 5 oktober som gäller.

Jag måste ändå passa på att verkligen lyfta fram de veterinärer som jobbar på Rättviks veterinärklinik. Det gör alltid sitt yttersta och det gör inget om man drar över på tiden, för de kollar allting och utesluter ingenting. Jag känner mig trygg när de är dom som behandlar Stokes. De förklarar och svarar alltid på ens frågor så man förstår. Dit kommer jag åka med min/mina hästar så länge jag bor i Dalarna.

Snart ska jag försöka få någon form av sömn om det ens går..

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas