emmylaursen!

Det blev jobb..

... idag igen! Uppdateringen här är ju inte den bästa just nu, men allt beror på jobbet och att jag är så trött om kvällarna. Jag har jobbat idag igen som sagt och det var sämst väder, förutom att det inte regnade då. Alla var ändå nöjda och glada, så då borde man vara glad :) Slutade jobbet strax efter halv fyra och åkte då direkt till stallet. Jag hade tänkt att jag skulle ha longerat Stokes idag, men banan var inte bra än så jag red ut en sväng istället. Han blev inte mindre nöjd för det! Det regnade däremot då lite från och till och jag hade regnkläder från topp till tå.

När stallet var klart så hade jag faktiskt ingenting annat att göra. Hör och häpna typ. Så jag tog en lugn kväll tillsammans med familjen och gick igenom helgen. Var även ute och övningskörde en sväng till stallet och mockade lite. Stokes fick även lite päron och annat gott. Sen har jag faktiskt inte gjort så mycket. Pratade en stund med Anna och duschade sen. Ja, det är typ vad jag har gjort.

Imorgon ska jag jobba och sen är jag förmodligen ledig i helgen. Frågan är bara om jag ska åka på hoppträning/tävling på lördag eller inte??

 

Älskade träns från Dy'on i mitten <3

 

Q/A x2

Q: Hur gör du när du ställer in sidostyckena? Hur hårt vill du ha? Varför rider du med så långt bett?

A: När jag ställer in sidostyckena går jag mycket på känsla. Jag vill att bettet ska ligga bra i munnen och känna att jag har kontakt, alltså får det inte vara för slappt eller spänt. Sen varierar nog detta mycket från häst till häst, så man får prova sig fram! Anledningen för att Stokes har ett 13.5 långt bett är för att han trivs betydligt mer med det än med 11.5 eller 12.5, dock så fungerar han bra med 12.5 på babypelham. Jag tycker att han känns betydligt bättre på något större bett men varierar mycket och ja, han verkar trivas med det och det ligger bra i munnen så då får det bli det. Går alltid efter vad han trivs med :)

Q: Varför lämnar du inte tillbaka den och köper en ny i rätt storlek? 

A: För att det hade lyckats blivit ett yttepytte litet märke i den och då går det inte att lämna tillbaka den.

 

 

Jobb & shopping

Hej och go'kväll på er! Min dag blev inte riktigt som jag hade planerat den. Imorse när jag vaknade upp så hade jag fått ett sms igår där en på jobbet frågade om jag kunde ta deras plats idag. Det var ganska kris med folk så jag hoppade in för dagen. Vädret var verkligen inte det bästa, det regnade från och till och solen var nästintill aldrig framme. Men, gästerna var glada ändå och jag fick sluta vid halv tre. Jag var tvungen att åka till banken med mamma och fixa med en del saker.

Eftersom det var så taskigt väder åkte vi och tog in hästarna så de fick torka innan jag skulle rida och de andra skulle iväg och träna. I mellan att jag skulle rida upp till ridhuset och att i tog in dem så lyckades jag och mamma ta oss till Borlänge. Vi köpte en sadelgjord som jag verkligen trodde skulle passa men den var såklart för stor. Det är dock inte så ofta som man stöter på att sadelgjorden är för stor ;) Så den ligger ute på annons nu. Stokes var superfin i ridhuset och frustade nöjt när vi var klara.

Jag vet inte om jag ska jobba imorgon, det är inte klart än. Om jag ska det så ja, då består dagen av jobb och annars så tänker jag nog vara hemma och pyssla med en del saker. Jag tänkte att jag skulle longera Stokes imorgon om banan hunnit torka lite. 

Har ni gjort något spännande?

 

Diskussionen just nu

Alla som håller på med hästar vet säkert vad jag menar. Penelope Leprevost "tillrättavisning" mot sin häst under framridningen/hoppningen på Göteborg Horse Show. Hästen tappar enkelt balansen (som vilken häst som helst kan göra) och Penelope överdriver alldeles för mycket. Hon sätter sporrarna i sidorna och sliter upp huvudet på hästen. FEI diskuterar nu fallet och hur man skall gå tillväga, samt det Svenska ridsportförbundet. 

Jag tycker personligen att detta är ingenting annat än hemskt. Hästarna gissar sig istortsätt varenda gång vi gör någonting och hoppas att de ska göra rätt. Alla hästar snubblar och jag kan förstår att där och då var det sjukt mycket nerver, men aldrig att jag skulle gjort så mot min häst. Hästar är djur som är snälla och vill väl, om den snubblar så är väl inte de hela världen. Jag tycker samtidigt att det är hemskt att ingen på plats sa till henne och tog tag i det. Internationella ryttare fortsatte göra sin sak, även hinderpersonalen och övriga funktionärer. Bara för att det är en världsstjärna inom hoppning så får den inte mer rätt att behandla sin häst dåligt. 

Min ointressanta dag

Go'kväll kära ni! Allting bra med er? Jag har ju inte direkt något speciellt att berätta. Min dag har spenderats mestadels i bilen men idag gick det ovanligt fort hem. Delvis för att jag sov 1.5 timme och sen för att jag körde den sista 1-1.5 timmen hem. Det är ganska sjukt ändå, men jag kan sova på "beställning" om man säger så. Jag behöver inte vara jättetrött, men om jag vill sova i bilen eller liknande så gör jag det. Det är ganska skönt att kunna göra så, definitivt när jag har sovit taskigt på natten innan.

Nog om min sov-talang, jag har även varit i stallet. 8 plusgrader visade det sig vara ute så idag skippade vi ländtäcket = VÅR! Jag hade med mig det nya tränset och så till stallet, tänkte att jag skulle rida med det imorgon. Det bästa är att jag har ju ett identiskt i svart (det jag använder nu) så jag behöver bara ställa in hålen på samma som jag har på de svarta. Bekvämt och bra. Red också i min nya jacka idag som var så skön! Ett riktigt bra köp. Stokes var för den delen helt loco idag efter två dagars vila. Han var både högt och lågt om vi säger så.

Efter stallet drog jag hem till Anna och var där i lite mer än två timmar. Pratade om allt och inget. Det är nog de enda speciella jag har gjort idag, haha. Stallet är ju en bit av vardagen så att säga. Nu ska jag kolla igenom mailen en sväng till. Idag så fick jag nämligen ett erbjudande om samarbete igen. Alltid roligt! Ska fundera på saken..

Hörs imorgon!

Nu åker vi hem

Godmorgon på er! Jag var så trött igår att jag orkade verkligen inte kika in här + att datorn börjar få dåligt med batteri och jag har ingen laddare. Jag gjorde ändå inte så mycket, lyckades somna i soffan under tiden de byggde om banan på tv och missade mer än halva omhoppningen. På kvällen kollade vi på lite ishockey men vid halv tio blev jag så trött så jag gick hem och la mig. Oavsett så ska vi åka hem idag om bara några timmar. De enda är att alla i familjen ska vakna, vi ska fixa iordning här och sen åker vi. 

Det ska bli skönt att få komma hem. Stokes har vilat i två dagar och efter att ha varit i Scandinavium så har man med sig en hel del motivation och inspiration hem. Dessutom så pratade jag en del med Frida igår och jag tror att denna tävlingssäsongen kommer bli så bra! Jag och mamma satt även och kollade igen hästnet lite och hittade några intressanta hästar, hehe ;)

 

  

Definitionen av girlpower

Imorse satt jag och kollade på Mästarnas mästare där det var tre killar och en tjej kvar. Tjejen höll på med kickboxning och alltså, hon piskade killarna i en grej bokstavligen. De erkände till och med själva att det var en "super-slakt". Jag tycker alltid när det är coolt när tjejer står på sig, engagerar sig till en sport och blir så otroligt på det. Bara några timmar efter det slår jag på tvn och kollar på världscupen i hoppning och ser Penelope rida. Det hon gjorde på framhoppningen var inte schysst mot hästen, men sättet hon rider på inne i arenan är ingenting annat än bra. 

Kolla och njut bara;

Ytterligare ett i-landsproblem

Ja, med ny telefon så kommer nya problem. Eller ja, problem och problem- man ska då köpa 10 olika skal så man kan byta mellan.. ;) Jag har ett nu som är färgat som svartvitt ormskinn, men det känns inte alls som något jag vill ha hela tiden så ytterligare ett i-landsproblem har växt fram. Vad ska jag köpa för skal? De från Richmond & Finch är ju sjukt snygga!

1. Richmond & Finch, 399 kr // 2. Richmond & Finch, 399 kr

 

3. Malene Birger, 299 kr // 4. JFR, 99 kr

 

5. JFR, 99 kr // 6. JFR, 99 kr