emmylaursen!

Träna hästen 2 gånger om dagen

Jag skrev tidigare idag om att träna hästen två gånger om dagen och med lite tanke på saken så tror jag att jag kommer börja införa det. Stokes har väldigt mycket energi i sig och behöver verkligen bli trött några dagar i veckan, så att han inte bara lagrar energi hela tiden. Min plan var såhär att man skulle kunna rida en gång på måndagar, två gånger på tisdag, onsdag och torsdag, en på fredag och helgerna får vara oplanerade, då det oftast ligger träningar/tävlingar då. 

Det jag främst skulle vilja träna upp är Stokes kondition, så att han orkar betydligt mera. Detta skulle kunna göras på det sättet att de dagarna jag rider bara en gång så kan jag rida lite längre och de dagarna jag rider två gånger så rider jag med explosivt. Det vill säga mycket arbete men på kortare tid. 

Att rida två gånger om dagen ibland tror jag verkligen skulle göra gott för Stokes.  Han kommer få betydligt mycket bättre kondition och styrka, så när det är dags att tävla så är han fit for fight. Jag vet att det kommer vara krävande att åka på 3-dagars meeting i sommar och därför vill jag förbereda han (och såklart mig själv) så bra som möjligt. För övrigt så tror jag att det kommer bli 3 grymma dagar nere i Skövde tillsammans med Elsa och mamma :)

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas