emmylaursen!

Från A till Ö

Äntligen kan jag sätta mig ner framför datorn och försöka summera dagen som precis varit. Jag vaknade imorse, tänkte att det var morgon, slängde en blick på klockan och den var 04.40. Alltså, det är inte ens skillnad på 04.40 och 10.00 nu?! Det är ju lika ljust ute, vilket jag inte alls gillar. Har så otroligt svårt att sova och tjatar nog hål i huvudet på pappa snart att jag måste få en rullgardin. Oavsett, jag hann (såklart) kolla på två avsnitt av Criminal minds innan jag gick upp och gjorde frukost. Jag satt dessutom in asken med bär på högkant, så mamma var inte så glad när det rann halvt tinade bär över halva kylen.. Hehe, my bad..

Begravningen var superfin och även ceremonin efteråt. En dam som var där var 99 år och så energisk, tycker det verkligen är så coolt. Jag önskar att jag också få leva länge och uppleva mycket, det hade vart något. Vi lämnade stan vid klockan tre och mellan det och tills klockan fem var jag och mamma ute och flängde. Handlade mat till midsommarafton då det är en stor brunch hos oss. Vi köpte dessutom lite saker till huset och ja, när jag kom hem ville jag gå och lägga mig. Men istället så kom Julia över, vi gick ut på en promenad och snackade lite. Så mysigt!

Vad tänker jag göra ikväll? Det vet ni nog redan svaret på. Criminal minds. Så tråkig jag är.. ;) MEN, imorgon hämtar vi vår nya transport!!

Livets dryck

Vår resa ner

Godmorgon på er! Jag trodde att jag hade en tidsinställt som skulle komma upp här igår, men tydligen så kollade jag fel på datumen. Oavsett så tog vår resa ner igår väldigt lång tid då vi delvis stannade hos en kollega till mamma och åt lunch och även stannade vid Tre Hästar i Kungälv. Förövrigt så gick resan bra, jag sov som en stock i några timmar (inget ovanligt) och igårkväll var vi så trötta så det fick bli hämtmat till kvällen. Men, det är gott det också.

Hörrni, jag har börjat kolla på en serie. Den heter criminal minds och jag kan inte få nog. Tror det är 10 eller 11 säsonger som finns på Viaplay, så jag har nog allt att göra. Började kolla på den igårch halva säsong 1 är avklarad, hehe. Idag finns det nog inte så mycket tid till att kolla på den, då det är först begravning och sen ska jag och Julia hitta på något. Får se med andra ord vad det blir av denna dagen!

 

Veredus-skydd i guld :)) // Snyggaste KL-schabraket

OM jag skulle..

.. syssla med dressyr så skulle jag då köpa in detta.

Lackade boots från Kingsland // När man väl rider med frack så ska såklart denna också kommer från KL

Ett snyggt vitt schabrak med gulddetaljer från Equiline // Samshieldhjälm med bling är fortfarande ett måste.. ;)

22:08

Hallå, hur är det med er? Min dag har gått fort men ändå sjukt långsamt samtidigt. Jag åkte till stallet runt 12 (tror jag haha) och fixade lite, sen red jag i en timme på banan. Dressyrsadeln åkte på och jag fick en sån bra känsla. Red på baucherbettet som jag har lånat av Ella och ska även göra det på söndag när vi ska dressyrträna.. Vi kanske har hittat vår nya karriär? ;) Skämt å sido, här ska det inte byta nå gren, dressyr går för långsamt för mig.

Resterande del av dagen har jag sovit, sovit och sovit lite till. Den enda prestationen jag har gjort utöver att vara till stallet var att plocka ur diskmaskinen. Jag har även lyckats kolla klart på halva säsongen av Orange is the new black.. Funderar på att hitta en serie med minst 7-8 säsonger och bara plöja igenom allting. *No life*

Imorgon åker jag och mamma till Göteborg, ska försöka uppdatera så bra jag kan medans vi är där!

 

Hur tänkte ni nu?

Jag och mamma har inte de mest vanliga samtalsämnena när vi är ute och åker. Oftast brukar det bli politik eller bokföring, verkligen så intressanta ämnen haha. Igår så kom vi in på arbetsgivaravgifter, sociala avgifter och allt vad det nu är heter. Det är ganska fascinerande ändå att fram tills den 1 juli i år så fick man betala mindre för att ha unga anställda, man betalade en lägre arbetsgivaravgift. Nu tyckte däremot de där smarta människorna som sitter och styr att man ska minsann betala lika mycket för oss, så vi ungdomar är idag lika dyra som vuxna.

Detta är ju då ganska roligt, för nu kommer inte många att anställda unga människor eftersom vi är minst lika dyra som en vuxen som kanske dessutom har mer erfarenhet/kunskap. Sååå, tänker dom komma och klaga snart på hur många unga som inte jobbar? Hur många som lever på bidrag? Well, allt går ju rakt tillbaka på dom. "Fler jobb till unga", haha vilket skämt när ni ändå ser till så att ingen vill anställa oss. 

Tack för den :)

 

 

 

 

 

 

En liten runaway

Godmorgon, allt bra med er? Igårkväll så kände jag verkligen inte för att uppdatera. Jag satt hemma och analyserade lite vad som jag gjorde bra/mindre bra i Gävle och efter middagen så gick jag ut på en promenad. Innan jag somnade så lyckades jag hålla ögonen öppna under en hel film, haha känns som ett rekord typ. Oavsett så sov jag till klockan nio imorse, jag sover verkligen så himla djupt och länge nu för tiden. Jag ska inte klaga, annars brukar jag vakna minst 2 gånger under natten och när klockan är 7 så är jag vaken. 

Måndag idag, ingenting speciellt händer. Jag tänkte att jag skulle åka till stallet efter lunch och jag ska även putsa lite saker sen i lördags. Jag skulle ha tagit kort på mina stövlar, alltså dom var täckta i lera/sand. Inte så vackert.. Men ja, det är såhär min dag ser ut so far. Kommer säkert upp någonting under dagen som ska göras. Juste, jag måste packa lite grejer då jag och mamma drar till Göteborg imorgonförmiddag. Bara en liten runaway sådär. Sen på torsdagen så ska vi hämta vår nya transport, weeeei!

Från gårdagens promenad