emmylaursen!

Eggbett

Jag har under ett tag nu funderat på ett alternativ till de tredelade tränsbettet jag har nu. Det har rörliga ringar och ja, är ett standard tränsbett om man säger så. Däremot så känner jag att i hoppningen främst så fungerar det inte så bra, utan att allt blir mest dragkamp. Jag upplever att han går betydligt bättre på pehlamet, men vill fortfarande kunna alternera med någonting. Därför köpte jag ett eggbett nere från Copperfield för 199kr. Det är bättre att köpa ett lite billigare, se om han går bra på det och därefter eventuellt köpa ett Sprenger. Skulle vara lite synd att slänga ut 1200 kr eller mer på ett bett som hästen tycker är blä.

Eggbettet red jag med igår och Stokes var sprallig (som förväntat) men jag tyckte ändå att han verkade trivas med det. Ska rida upp till ridhuset en vacker dag och verkligen känna efter hur han är på det.

Eggbett Horsepower®Eggbett Tredelat Gold Medal®

 

Nyår imorgon

Nyår imorgon. Jag kan inte förstå vart 2016 har tagit vägen? det känns verkligen som att det var igår vi skålade in 2016 men om cirka 27 timmar står 2017 runt hörnet. Tänkte att jag skulle göra en liten mini throwback till året som har varit, vad som har hänt och så. 

Annars så åkte vi hem till käraste Dalarna idag. Körde dom första två timmarna vilket motsvarar ungefär 1/3 av resan men herregud va tålamodsprövande en del vägar i. Fartkamerorna kommer titt som tätt också så det går inte att köra en kilometer för fort. När jag inte körde så sov jag (vad annars?) eller kollade på telefonen. Vaknade en gång av att den plingade till och hade då cirka 20-30 meddelanden på facebook, 300 sekunder på snapchat och sms. Dessa gruppchatter.. ;)

Jag köpte ett nytt bett till Stokes nere i Ullared som jag tänkte skriva om lite mer imorgon eller den 1:a januari. Kommer nog inte vara superaktiv här då jag jobbar 8-16 imorgon och sen ska vi på middag. Det kommer fortfarande uppdateras här, men se till att spendera tid med nära och kära! 

Snart mot Dalarna igen

Mjukiskläderna är på och packningen är i full gång. Varför får man alltid med sig mer hem? Idag var vi som sagt hos min moster och hälsade på. Jag fick ta på mig att köra både dit och hem och även imorgon så kör jag hem. Åtminstone första delen av sträckan, tvekar ganska starkt på att jag orkar köra hela. Det tar cirka 6 timmar att köra hem och om man tycker att Falun tur-och-retur som tar 30-40 minuter är segt så kan jag bara föreställa mig 6 timmar.

Men hörrni, snart är det nyårsafton? Vad ska ni hitta på?

Ännu mer shopping..

Detta var självklart det bästa inköpet igår. Den borsten näst längst till vänster har jag varit ute efter så himla länge men eftersom den inte går att köpa separat så fick jag lov att köpa några fler också. De fanns antingen så att man kunde köpa tre eller fem stycken och ska jag köpa kan jag lika väl köpa fem tänkte jag. Och så blev det. Mycket nöjd måste jag säga.

Dom driver mig till vansinne

Hej på er! Idag har hela dagen spenderats på Ullared och vid lunch höll jag på att somna vid matbordet. Jag skojar inte, jag har aldrig känt mig så trött. Fast det är inte så konstigt med alla dessa människor som finns inne på Ullared. 1) Alla vet att man inte lämnar en kundvagn i gången för då kommer inge förbi. 2) Ska man prova något eller visa något står man inte mitt i allt och gör det, skapar bara en oändligt lång kö. 3) När man ska betala så är kortet redo så allting flyter på, det värsta som finns är dessa människor som ska vara så förbannat sega.

Jag fick med mig en hel del ändå, tror att det gick på 900 kr vilket ändå inte är så himla farligt. Köpte mest skit ärligt talat, ingenting som jag egentligen behövde. Förutom sminkborstarna då, men resten var bara onödigt småplock. Det är ju det som är problemet med ställen som Ullared. Man går in och säger "jag ska inte ha något" men tammefan går man därifrån med en full påse ändå. Omöjligt ju..

Ikväll ska jag och några till åka till Scandinavium och kolla på hockey. Tradition när man är här.

Mer shopping..

Denna tisdagen börjar gå mot sitt slut och det har varit en bra dag. Avslutade kvällen med att mer eller mindre ha krig vid matbordet med Martin. Jag förstår varför jag blev som jag blev när jag tänker på att jag har umgåtts med han i över 18 år. 

Nu är det dags att sova och ladda batterierna för imorgon bär det av till himmelriket på jorden aka Ullared. Jag kör dit, vilket innebär att jag kan bestämma helt vilken tid vi ska åka.. ;) Hade mer än gärna tagit en sovmorgon, men risken är att man måste köa i 500 år då för att komma in och det orkar vi inte med. Så Ullared är det som gäller imorgon på dagen och på kvällen ska jag och familjen + några till åka till Scandinavium.

Förutom det så har det inte hänt så himla mycket idag och tack för det. Är fortfarande trött sedan en vecka tillbaks..

Slänger in en bild från i vintras på mig och Paulina, hehe vi är bäst på att klä ut oss ;)

 

Förbannade mellandagsrea

Ja, även detta året så föll man för alla butikers säljmetoder när det kommer till mellandagsrean. Eller egentligen vilken rea som helst. Blev mycket småplock och ja, tror det gick på 270 kr inne på H&M vilket jag tyckte inte alls var så farligt. Köpte en svart body som jag funderade att ha på nyår och om jag inte har den då så är den fortfarande riktigt snygg. Någon gång kommer den att komma till användning ;)

Det var kaos idag på Backaplan när vi var där. Folk backar med sina bilar utan att se sig för, stannar inte vid övergångsställen, kör sick-sack bland bilar på parkeringen och ja, jag vet inte allt jag har varit med om idag.

Men ja, lite shopping som sagt idag men ingen tv. Får överleva med Viaplay och vara glad över att de äntligen finns wi-fi i detta huset <3

26 december

Efter ett litet break över julafton och juldagen är jag tillbaka. Jag jobbade på julafton och det var inte så "farligt" som jag trodde. Slutade vid klockan två och blev då hämtade av E innan jag åkte till stallet. Igår så var släkten från pappas sida hemma hos oss och hade det trevligt innan jag drog ut på kvällen. Idag styrde vi bilen mot Göteborg och jag sov minst halva resan. Den andra halvan så spelade jag harpan och funderade på vad jag ska göra här i Göteborg under dessa dagar. 

Imorgon så ska jag nog åka till stan och kolla på mellandagsrean. Det lutar mot att vi behöver en ny tv hit och sen skulle jag vilja köpa ett UV-filter till ett av objektiven på kameran. På onsdag är det redan spikat att vi ska till Ullared, enligt tradition. Torsdagen kommer spenderas hos min moster och på fredagen åker vi hem. Det är nog dags att börja tänka på vad man ska göra på nyårsafton också..

Nu tänkte jag däremot lägga mig och sova, eller åtminstone snart. Jag är så otroligt trött, då jag sover cirka 4-5 timmar på nätterna..

New nails

Jag gillar verkligen att ha gelénaglar och därför så kunde jag inte motstå att skaffa det nu igen till jul/nyår. Denna gången blev det inte french, utan en ljusare kallare ton av rosa med glitter på två av naglarna (syns däremot inte på bilden). Detta gjorde jag på Blink Beauties i Falun som ambitiösa Jenny står bakom. Som vanligt supernöjd när jag går därifrån och dessutom får man prata av sig om allt och inget i 1,5 timme ;)

 

#tb

Glad ryttare och en glad häst, fast det syns inte så himla mycket. Eftersom det har frågats en del förut om vad han har för utrustning så kommer det här. Dessutom så var vädret någorlunda på vår sida också, så ljuset i bilderna blev väldigt bra. Sällan som vädret är bra, antingen är de mörkt eller så regnar det, så man måste passa på så fort det är någorlunda okej. 

Träns + tyglar, Dy'on // Förbygel, märkeslös // Sadel, Prestige // Benskydd, Verdus // Schabrak, Anna Scarpati // Ländtäcke, JH Collection