emmylaursen!

Shopping & bakning

Hej på er! Hur har en onsdag varit? Jag sov som en stock inatt och fick en liten sovmorgon. Det var så himla skönt. Dagen i skolan gick fort, vi hade bara två lektioner som var matte och psykologi. Jag har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om psykologi än.. Det är ganska intressant ibland, men samtidigt ganska tråkigt. Haha, i-landsproblem precis som vanligt. Träffade Olivia på stan så jag åkte buss med henne hem. Gjorde även lite shopping, ett hårband i sammet och en vristlänk. Så himla fin!

Jag sitter för tillfället i soffan, tar det lugnt och ska vila lite. Tänkte åka till stallet om en stund. Jag har även gjort chokladbollar, hehe. När jag satt i skolan var jag så himla sugen på det så ja, det var det första jag gjorde när jag kom hem.

Vad har ni gjort idag?

Hann precis stiga innanför dörren hemma innan jag slängde på mig min älskade Timberland tröja <3

Det var den dagen

Idag har det hänt en hel del, minst sagt. För det första var maten i skolan inte bra, vår nya matsal är jag inte imponerad på. Efter det ringde dom från mitt sommarjobb och erbjöd mig ett deltidsjobb på helgerna. Jag tackade ja, det är ett lugnt jobb och som student behöver man lite extra pengar :)) Dessutom funderar jag på att göra en ögonfransförlängning och det kostar 1400 kr. Så jaaaa, ni kan räkna ut själv att jag behöver jobba en del. 

Pappa var bortrest hela dagen så jag fick ta bussen till och från stallet. När busstrafiken inte går som jag vill så innebar det idag att jag fick 50 minuter där. Ni förstår själva vilket tempo jag höll. Stokes longerades för 1) jag börjar få träningsvärk 2) jag hade ont om tid. Longering var därför bästa lösningen. Imorgon ska han få jobba lite mer. Resten av kvällen ska jag försöka strukturera upp mitt liv, haha om det ens går.

Hörs imorgon!

 

Alltid lika fina

Kolla på bilden, visst är vi fina? En del av den gruppen jag tränar med i skolan. Idag hade vi första träning som blev fysträning utomhus. Det var så himla jobbigt och jag är 99% säker på att jag kommer ha träningsvärk imorgon. Idag så tänkte jag rida ut en sväng på Stokes, missar tyvärr hoppträningen denna veckan också. Inte så himla roligt men så är det när man inte har körkort och ens föräldrar är borta mycket.

Så, vad gör ni idag då? 

Samarbete 2.0

För er som läste min blogg i våras så vet ni att jag hade ett samarbete med MyAcademy som jag kan stolt säga att jag har ett samarbete även med detta året. Skillnaden är att förra året hade jag "Nationella boost" och i år har jag ett vanligt klippkort på 10 timmar som ska användas under 2 månader. Förra året så hjälpte hjälpen otroligt mycket, jag var väldigt nära att få ett C som även var mitt målbetyg med mattekursen 2B. I år läser jag 3B som bygger mycket på 2B och jag strävar fortfarande att kunna få ett C.

Mitt mål som jag och min studiecoach satt upp är att jag ska få ett C på minst ett delprov. Jag tror att om jag skulle få det så skulle det vara enklare att fortsätta jobba mot det betyget. Jag och min studiecoach har redan avverkat 1 timme där vi mest gick igenom nulägesrapporten och även började med lite repetition. Ska bli spännande att se hur detta går!

Bildresultat för my academy

// Inlägget är i samarbete med MyAcademy

Varför gjorde jag detta?

Första "riktiga" dagen på sista året har nu börjat. Min dag bestod av fyra lektioner varav en var engelska 7 som jag valt till i år. När hon gick igenom alla kunskapskrav och liknande så trodde jag att jag var på fel ställe. Varför gjorde jag detta? Kursen är tung och det kommer kräva mycket plugg för att kunna klara den. Tack och lov för att det inte finns ett nationella prov för den... Än... När jag slutat gick jag och köpte en bok (såklart på engelska). Frågan kommer igen; varför gjorde jag detta? Insåg för en stund att om jag ska ha en chans på det betyget jag vill så får jag nog anstränga mig.

Det har regnat hela dagen och regnar fortfarande. Så tråkigt och jag hade ingen lust för att rida ut länge. Dessutom tävlade Stokes igår så jag trotsade vädret (regnade inte mycket men ändå) och skrittade ut en sväng. Jag tror inte att han heller var så himla glad av tanken att ge sig ut i regnet. När vi kom tillbaka så var min jacka nästan genomblöt och Stokes var nog bara glad över att vara tillbaka.

Nu tänkte jag ta tag i ett samarbetsinlägg som har fått vänta ett tag men nu är det dags att ta tag i det. Resten av kvällen ska jag nog faktiskt läsa, tro det eller ej..

En väldigt söt hund som var vid träningen igår

Well, I'm back

Denna helgen.. Oj oj, vet inte ens vart jag ska börja. Jag hade skolfoto i fredags och direkt när jag kom hem från skolan åkte jag till stallet, fixade allt och sen mot Olivias fest. De två översta bilderna var från hennes fest och vi hade grymt roligt. Kom hem sent, men det var det värt alltså. Jag sov länge på lördagen och den dagen blev det inte så mycket gjort ärligt talat. Runt klockan fem/sex på eftermiddagen så drog vi hem till Mariam och grillade. De gick åt helv*te, så vi stekte allting i slutet. Japp, så bra är vi. Gott var det ändå. Hade lite förfest med dom innan de drog till Rådis och jag stack hem.

Idag var vi på tävling med Stokes. Ella red och hon gjorde det bra. 4 fel i första klassen och ett mindre bra resultat i andra klassen. Han ställer inte riktigt upp.. Mycket frågor har väckts om man säger så..

Nu ska jag kolla på lite Criminal minds (vanlig kväll) och sen sova. Imorgon börjar jag 8.30 så hejdå sovmorgon.

 

Min helg

... har varit så bra! Vart med tjejerna båda dagarna och imorgon är det tävling som gäller. Bloggen blir lite lidande just nu