emmylaursen!

Svar på frågestunden del 1

Hur länge har du hållit på med hästar?
Svar: 
Jag har red på ridskola mellan att jag var 5-13 tills jag fick Stokes men hästar har alltid varit en passion.

Har du några andra intressen?
Svar: Jag tycker om innebandy och att träna allmänt. 

Vilken är din favoritfärg?
Svar: 
Oj, haha tror inte att jag har någon men marinblått och rosa om jag måste välja.

Hur tänker du med upplägget promenad sen vila dagarna innan tävling?
Svar: Jag tycker att det är väldigt indviduellt och hur det fungerar bäst för en själv samt ens häst. Min ponny tar det lugnt två dagar innan tävling och dagen innan blir det oftast promenad. Det passar mig bäst. Men som sagt, väldigt olika för olika ekipage så jag tycker att man avgör sånt helt själv.

Vad ska du prata om på nationella? Hur tänker du med det?
Svar: 
Jag har ju redan haft mitt nationella och jag pratade om yrke som identitet. Sjukt svårt ämne att göra ett nationella om men man får göra det bästa va det bara :) 

Hur är din drömhäst? Hur ser hen ut? 
Svar: Jag har nog ingen speciell drömhäst. Jag går mer på personlighet hos hästen, utseendet är mest en bonus bara. Men en häst med bra psyke som har attityd. Skäckar och skimmlar kommer alltid ligga nära hjärtat dock.

Vad vill du jobba med i framtiden? Hur ser ditt liv ut om 10 år?
Svar: 
Jag vill jobba med någonting jag tycker om och något jag tycker är roligt. Mitt liv kommer nog se ut som att jag jobbar, bor i en lägenhet tillsammans med min kärlek och håller på med hästar. Hästar kommer vara en del av mitt liv väldigt länge, förmodligen hela livet ut.

Vad använder du för benlindor? Bara fleece eller både och, eller bara elastiskt med utan underlägg?
Svar: Jag använder fleece med elastisk ända. Har lindor som också är endast i fleece. Jag hade aldrig underlägg förut men nu har jag det åtminstone ibland.

Hur förvarar du sadeln när du åker på träning? Åker han med om det skulle vara kort sträcka?
Svar: Jag har den antingen i sadelnskåpet om jag åker på tävling. Men träning så ligger den oftast i bilen, haha. Han åker aldrig med sadeln på.

Vad tänker du göra efter gymnasiet?
Svar: Wow, svår fråga. Jobba, i guess. Finns inte så mycket annat att göra ;) Jag ska plugga vidare efter några år. Fast ingenting är ju hugget i sten så allt kan ju hända!

Du har ju inriktning ekonomi med specialidrott. Hur funkar det? Får du t.ex sluta tidigare för att åka till stallet?
Svar: Det stämmer. Det fungerar så att jag sköter träningen med min ponny själv, hoppträningar osv men min träning som sköts på gym får jag tränare till. Vi har en PT som hjälper oss, skräddarsyr träningsprogram efter oss som person och vad vi behöver för muskelgrupper som ryttare. Jag får inte sluta tidigare i skolan, då mitt schema är redan ganska konstigt. Ledig varje måndag, halv dag på onsdag och fredag. Tisdag och torsdag går jag långa dagar. Men jag får ta ledigt för att åka på träningar/tävlingar med min ponny och min ledighet går då in som "övrig skolaktivitet".

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas