emmylaursen!

Lerig ponny

På bilden nedan ser ni hur otroligt fin min ponny var när jag tog in honom, not. Lera all over. Men det var bara att borsta borsta borsta och hoppas på att inte gör samma sak imorgon när vi åker på tävling. Skulle verkligen inte vara kul. Jag har putsat allt som ska användas, fixat tränset och imorgon tio över två rullar transporten mot Gälve. En runda i 80 & en i 90 kör vi på. Mitt mål för dagen är två bra rundor, så jag kan lägga 80 bakom mig snart. Planen är att gå upp på 100cm i juni/juli.

Nu ska jag försöka få lite sömn. Fick dessutom veta idag att jag inte har några lektioner på torsdag, vilket innebär att jag tar lov imorgon (!!!). Skönt, går ju bara halv dag också. Ska bli så skönt med lov.

Night 

 

Min liv, svart på vitt

En blogg behöver läsare för att växa, simple as that. Min blogg är ingenting utan de 400 som varje vecka kollar in här och lämnar ibland en kommentar eller två. Mitt liv är inte så intressant, eller? Jag skriver det mesta som jag tycker, jag står rak i ryggen för den jag är och jag ger er möjligheten att följa med i mitt liv. Svart på vitt. Ni får läsa när jag plockar rosetter, när min ponny och jag gör en dålig insats, när jag gråter och svettas över livet. Vissa saker som stör mig och andra saker/personer jag vill höja/beröma.

Ni får läsa om mina dagar i skolan, mina timmar i stallet och mitt liv som en tonåring med en passion för hästar. I bloggen skriver jag om beslut jag tar, val som jag kanske inte är stolt över och annat som händer i mitt liv. Tips i vardagen och i stallet får ni också.

Mina läsare är grymma, så är det. Jag har ingen gigantisk blogg, men jag har läsare och det ökar. 

Jag säger det igen, välkommen till mitt liv, svart på vitt.

 

 

Svar på frågestunden del 2

Vad tycker du om min klass?
Svar: Tycker om den väldigt mycket. Liten men bra.

Vem/vilka är dina närmsta vänner?
Svar: Jag och Clara står varandra väldigt nära. Men andra nära vänner är såklart Mariam, Lina och Paulina. Martin står mig självklart väldigt nära också :) 

Är du nöjd med ditt utseende?
Svar: Hell yeah.

Vad brukar du och Martin göra?
Svar: Haha, vilken fråga egentligen ;) En del är ju privat. Men vi brukar åka och kolla på innebandy, gå på stan eller bara vara med varandra. Ganska skönt att ha ett gemensamt intresse som innebandy faktiskt. Sen brukar han få lov att hänga med i stallet och på träningar ;) 

Om du skaffar barn, vad ska dom heta?
Svar: Haha herregud, ingen aning verkligen!

Kan du inte göra fler åsiktsinlägg?
Svar: 
Absolut! Kom med förslag så gör jag det bästa av de :)

Hur ser din häst framtid ut? Mål? Planer på storhäst?
Svar: Oj, ingenaning. Ska behålla Stokes så länge det går. Har mål med Stokes, men inga så himla långsiktiga. Storhäst kommer jag nog övergå till när jag känner mig redo för det.

Framtidsplaner?
Svar: Leva livet.

Drömmar i livet?
Svar: Leva livet fullt ut och bara ha så himla kul som det går.

Favoritklädesmärke?
Svar: Ralph Lauren gör riktigt snygga saker

Cola/Fanta?
Svar: 
Beror helt på, men helst Fanta.

Vad använder du för smink och ansiktsrengöring?
Svar: Väldigt mycket olika sorters smink men ansiktsrengöringen kommer från Garnier.

Planer på sommaren?
Svar: Åka på träningsläger och njuta av min ledighet. Spendera massa tid tillsammans med nära & kära.

Vilka täcken var det du köpte, som var för stort? 
Svar: 
Det som var för stort kom från Bucas. Ska leta reda på bild och lägga upp någondag!

Sista mars

Godmorgon på er. Idag är det sista mars och tisdag. För det första, vart tog tre månader vägen? Känna som att det var nyår nyss.. Samtidigt vill jag att vårterminen ska gå snabbt så alla nationella är överstökade och klara så man kan få gå på sommarlov. Tisdag för min del innebär lång dag i skolan. Jag har visst en lektion mindre idag då andra halvan av klassen ska köra nationella muntligt, så jag och Lina går nog och tar en fika. Efter skolan ska jag till stallet och Stokes ska promeneras. Imorgon åker jag som sagt till Högbo så jag ska packa och fixa allting idag så jag slipper göra de imorgon.

Påsklov snart, Sälen står på schemat och APT i Avesta nästa helg. Har mycket att se fram emot!

 

Last one today//Täcket som var för stort

Sista inlägget för dagen. Imorgon ä det lång skoldag, tråkig dag i mina ögon. Men det gäller bara att göra sitt bästa. Jag och pappa åkte en sväng nu till Stokes ikväll och mockade rent för kvällen och gav han och de andra en morot eller två. När jag kollade på han så såg jag att han redan hade lagt sig ner en gång för att sova, han var alldeles spånig i ansiktet och på halsen samt benen, haha ponnybus. Han var lika godissugen som alltid ;)

Imorgon kommer bloggen även uppdateras med tidsinställda, just nu två. Kommer såklart updatera längs dagen också, som vanligt. Jag kollar på sommarmeeting nu också och drömmer mig bort. Skulle vara så himla najs med sommar nu istället för trist regnig vår. Blä.

Hörs imorgon

Regntäcke Smartex Rain Bucas

Detta är täcket som var för stort på Stokes. Han har 135 och detta var 140. Alldeles för stort och långt. De skulle vara små i bogarna vilket jag tyckte stämde ganska bra i jämförelse med resterande del av täcket. Täcket finns hos bland annat Hööks och kostar 1798 kr. LÄNK

Kvalitétstid

Hej på er! Jag har klarat av alla dagens to-do's. Uteritt på Stokes som var väldigt pigg. Fick stanna efter typ 150m och dra ut snökakor under hans hovar då de inte har några snösulor längre. Tänkte att de behövs väl inte längre..  Pappa var snäll och hämtade mig i stallet vid lunch så jag kunde hem och byta om samt äta lunch i lugn och ro. Fick sedan skjuts in till stan där jag träffade Lina. Idag körde vi intervaller på rullbandet och shit va jobbigt det var. Jag tror att jag ska träna på onsdag och sen på torsdag tar jag lov.

Så när jag kom hem så tog jag mig en lång varm dusch. Fixade med håret sen med olja och grejer. Provade även den nya body polishen jag köpt hem från The body shop. Den var superbra så rekomenderar den verkligen till er! Jag har inga planer för eftermiddagen/kvällen. Funderar om jag ska göra en sockerkaka eller något annat gott till mamma som kommer hem imorgon.

Jag kom även på att på onsdag åker jag till Gävle efter skolan och rider pay n jump, bra att komma på de nu ;)

Min ponny stegrar

Fick en kommentar som undrar om jag inte har tänkt på att Stokes kanske har ont då han stegrar. Jo, tanken har slagit mig. Men han har varit hos veterinären och inte visat några känningar, equiterapeut har sagt att han är fin i musklerna och jag känner inget. Han har gjort detta under en period och det är en sak som kommer och går. Jag vet att detta är något han gör, för att han kan. Tro inte att jag ignorerar detta, utan jag är väldigt noga med min ponny. Vi ska till veterinären snart igen, endast för allmän koll och det skulle förvåna mig om han visar på någonting.

Men som sagt, jo tanken har slagit mig men det är endast något han gör bara. Så gör han bara, töntigt helt enkelt. En liten jobbig del av han men det är så, bara lära sig hantera det :)

Svar på frågestunden del 1

Hur länge har du hållit på med hästar?
Svar: 
Jag har red på ridskola mellan att jag var 5-13 tills jag fick Stokes men hästar har alltid varit en passion.

Har du några andra intressen?
Svar: Jag tycker om innebandy och att träna allmänt. 

Vilken är din favoritfärg?
Svar: 
Oj, haha tror inte att jag har någon men marinblått och rosa om jag måste välja.

Hur tänker du med upplägget promenad sen vila dagarna innan tävling?
Svar: Jag tycker att det är väldigt indviduellt och hur det fungerar bäst för en själv samt ens häst. Min ponny tar det lugnt två dagar innan tävling och dagen innan blir det oftast promenad. Det passar mig bäst. Men som sagt, väldigt olika för olika ekipage så jag tycker att man avgör sånt helt själv.

Vad ska du prata om på nationella? Hur tänker du med det?
Svar: 
Jag har ju redan haft mitt nationella och jag pratade om yrke som identitet. Sjukt svårt ämne att göra ett nationella om men man får göra det bästa va det bara :) 

Hur är din drömhäst? Hur ser hen ut? 
Svar: Jag har nog ingen speciell drömhäst. Jag går mer på personlighet hos hästen, utseendet är mest en bonus bara. Men en häst med bra psyke som har attityd. Skäckar och skimmlar kommer alltid ligga nära hjärtat dock.

Vad vill du jobba med i framtiden? Hur ser ditt liv ut om 10 år?
Svar: 
Jag vill jobba med någonting jag tycker om och något jag tycker är roligt. Mitt liv kommer nog se ut som att jag jobbar, bor i en lägenhet tillsammans med min kärlek och håller på med hästar. Hästar kommer vara en del av mitt liv väldigt länge, förmodligen hela livet ut.

Vad använder du för benlindor? Bara fleece eller både och, eller bara elastiskt med utan underlägg?
Svar: Jag använder fleece med elastisk ända. Har lindor som också är endast i fleece. Jag hade aldrig underlägg förut men nu har jag det åtminstone ibland.

Hur förvarar du sadeln när du åker på träning? Åker han med om det skulle vara kort sträcka?
Svar: Jag har den antingen i sadelnskåpet om jag åker på tävling. Men träning så ligger den oftast i bilen, haha. Han åker aldrig med sadeln på.

Vad tänker du göra efter gymnasiet?
Svar: Wow, svår fråga. Jobba, i guess. Finns inte så mycket annat att göra ;) Jag ska plugga vidare efter några år. Fast ingenting är ju hugget i sten så allt kan ju hända!

Du har ju inriktning ekonomi med specialidrott. Hur funkar det? Får du t.ex sluta tidigare för att åka till stallet?
Svar: Det stämmer. Det fungerar så att jag sköter träningen med min ponny själv, hoppträningar osv men min träning som sköts på gym får jag tränare till. Vi har en PT som hjälper oss, skräddarsyr träningsprogram efter oss som person och vad vi behöver för muskelgrupper som ryttare. Jag får inte sluta tidigare i skolan, då mitt schema är redan ganska konstigt. Ledig varje måndag, halv dag på onsdag och fredag. Tisdag och torsdag går jag långa dagar. Men jag får ta ledigt för att åka på träningar/tävlingar med min ponny och min ledighet går då in som "övrig skolaktivitet".

 

Standard måndag

Godmorgon på er! Måndag it is. Sov ut imorse, som var super skönt för en gångskull. Jag ska till stallet snart och fixa allting. Idag blir det nog en lugn uteritt så han bara får sträcka på sig sen gårdagen. Efter stallet åker jag hem, fixar ihop lite lunch väldigt snabbt innan jag åker in till stan. Vi går ju på lov på torsdag, så jag kommer inte hinna gymma på fredag. Vet inte ens om våra gymkort fungerar då? Men iaf så ska jag träffa Lina där idag och jag antar att vi ska mörda oss själva med konditionspassen. Sjukt jobbigt..

Jag kommer vara hemma igen vid tre/halv fyra så här kommer det komma upp svar från frågestunden! Del 1 kommer upp idag och del 2 imorgon. 

Kram

 

Soffläge

Hej! ♥ Hoppas att allting är bra med er my friends. Jag har skrivit av mig om tävlingen idag i Ockelbo. Alltså sorry till er som bor där, men jag tappade täckningen på telefonen påväg dit så det kändes verklgien som man åkte rätt ut i skogen ;) Det var en superfin anläggning och trevlig tävling. Väldigt fina priser till de som vann! Blommor och sponsrade hederspris, väldigt bra engagemang. Kul!

Resten av kvällen ska jag bara sitta hemma och njuta av ytterligare en bra tävlingsdag i ryggsäcken. Har fått en väligt bra start på denna tävlingssäsongen! Känns väldigt bra efter allt slit i vinter. Veckan som kommer ser jag verkligen fram emot. Ska till Högbo på onsdag, lov på torsdag & Sälen i fem dagar sen tillsammans med min kärlek och hans släkt. Ska bli så himla roligt! Vi får se hur jag är på skidorna, förmodligen lite smått kaxig som vanligt ;)

Imorgon kommer svaren upp på frågestunden, ni kan ställa frågor HÄR