emmylaursen!

Mornin

Torsdag idag innebär ett prov och en redovisning. Tror att det kommer gå ganska bra faktiskt. Skolan börjar ta slut nu och efter sommarlovet har jag bara två år kvar i skolan. Helt underbart att sen få sluta med allt som heter plugg, iaf innan man skriver in sig på högskolan vilket jag typ måste gå för att bli något. Äh, en liten paus förtjänar man om man tar studenten levande ;)

Igår hade vi hoppträning på banan och oj oj oj hur fin han var! Varken mamma eller pappa va tyvärr med så det finns varken bilder eller film. Vi hoppade endast "titthinder". Vattenmattor, plankor, tunna, reflexhinder osv. Han gick så himla fint fram för skänkeln och hade en sån bjudning som han inte har haft på ett tag. Så himla kul! Vi hoppade en linje som var lite omhoppningssväng innan vi höjde upp till 90-100cm så jag fick rida en linje med fyra galoppsprång. Två oxrar som satt som smäcken, shit va ba det gick alltså. Klappa mig själv på axeln också :)

Stokes har jobbat i tre dagar nu, så idag blir det en lugn tur ut i skogen och bara springa av sig lite. Tror att det kommer bli så bra. Dessutom har Lina fixat sommarjobb åt mig, hur bra?? Så kan man äntligen få tjäna lite egna pengar.. Men just nu är min sommar kaos, det är så mycket som ska hinnas med på så kort tid, typ tre månader. Kommer bli katastrof, helt klart.. ;)

Solen lyser idag och jag hoppas att ni får en bra dag!

INKÖP

// Converse, 699kr HÄR //

 

// Race Marine bikini, 49kr HÄR //

Köpte bikinin bara för att jag ville, haha

Onsdag

Godmorgon! Solen lyste för ett tag sedan och jag hoppas att den kommer fram igen. Börjar skolan vid tio över elva så jag drar en snabbis till stallet innan och fixar lite så jag kan lägga allt fokus på hoppträningen i eftermiddag. Det var så himla längesedan jag tränade för en hopptrnare, så det är verkligen på tiden nu.

Hörs under dagen

 

Öppna ögonen

I lördags när jag hade varit på tävling och var nöjd med min ridning, men inte med samarbetet mellan mig och Stokes, så kändes det verkligen som att jag var den enda som misslyckas. Det känns verkligen som att jag är den enda, men sen när man öppnar upp ögonen och verkligen kollar sig omkring så har alla sina svackor. Rolf-Göran ramlade av för ett tag sedan på en tävling, Nellies häst ville inte hoppa vatten i GP-klassen och det finns massa exempel. Jag menar inte att man ska vara glad över att andra misslyckas eller får motgångar, absolut inte. Det enda jag menar är bara att även stjärnor gör misstag och får motgångar, precis som vi andra. Alla är mänskliga och vi gör misstag så oavsett hur det känns så är man inte ensam om att misslyckas. Man kan hjälpa varandra ur de svackorna.

Nu är det säkert någon som tar detta fel, typ som att jag gillar när det går illa för andra. Nej igen. Men jag menar bara att alla har sina motgångar och det gäller bara att borsta av knäna och försöka igen. Det är otroligt tufft, been there done that men man måste verkligen. Ge upp har aldrig varit ett alternativ för mig, aldrig. Jag kanske behöver en paus och få tänka över saker, men big no på att ge upp. Det skulle aldrig falla mig i tanken.

Så snälla, kom ihåg att alla misslyckas och alla har sina svackor. Man är verkligen inte ensam.

Otroligt fin ponny

Idag tog jag mig tid till att plocka fram lite bommar och ett litet räcke till dagens markarbete. Tanken var ju att jag skulle ha skrittat ut idag, men jag känner att för kunna prestera på fredag och lördag nästa vecka så har jag inte så mycket tid över till det. Jag tog fram tre galoppbommar och tre normala galoppsprång (gick att rida på fyra korta) sedan till ett litet räcke med vattenmatta under endast för träningens skull. Räcket var inte alls högt, kanske 60cm. No biggie. Han var superfin idag också, kände att jag verkligen har något att jobba med, att han har energi i sig och att jag kan länga/korta/öka/minska galoppen vilket är superviktigt! Han va så himla duktig och har kämpat på så bra så även idag blev det en promenad ut efter ridpasset med många stopp för gräsätning ;) 

Imorgon är det hoppträning om vädret tillåter. På torsdag får han ta det lugnt, då har han haft det tufft tre dagar i rad. Fredag = vila. Kommer bli en riktigt bra vecka. Har två redovisningar att göra och sen är nästan allt i skolan klart. Och veckan efter Orsa får vi sommarlov!? Helt galet, men det ska samtidigt blir så himla skönt att slippa allt som har med skolan att göra för ett tag. Har så sjukt mycket planer för sommaren, men det får ni veta sen ;)

Ikväll tänker jag ta det lugnt, pyssla lite med mina redovisningar och ta hand om mig själv. En lektion imorgon i skolan = me like.

 

Halvledig tisdag

Okej, brännbolsstunering idag och min klass ska inte vara med. Jag känner mig lite bättre så jag bestämde med en annan tjej att vi skulle träffas på stan och gå dit en sväng. Jag kommer nog kolla på det i en timme kanske, det verkar bli så dåligt väder. Jag åker direkt till stallet och idag blir det också markarbete. Jag är galet taggad och motiverad till nästa helg i Orsa så nu lägger vi i en växel till och jobbar på. Mitt tänk nu är verkligen back to basic. "Vanligt" tvådelat och en martingal. Det fungerade utmärkt i början, så det borde det göra nu också, kan man tycka. Men allting är en färskvara så..

Inget mer planerat idag utan att fortsätta planera min helg som kommer vara så fullproppad... Hellre de än en tom ;)

Bygger upp igen

Idag stod markarbete på schemat för Stokes. Jag var till stallet imorse och fixade med allting, så som mockning, höet och det andra. Åkte sen hem, la mig i soffan och kollade på Grimm och sen somnade jag en stund. Alltså, hela dagen har jag varit så otroligt trött och hängig så imorgon blir det nog ingen brännboll för min del. Jag stannar nog hemma, gör klart lite skoluppgifter och bara sover. 

Som sagt, markarbete för Stokes idag. Jag jobbade lite lösgörande i början och han var lite stel som vanligt men sen var han riktigt fin. På banan fanns det en liten cavaletti och tre travbommar som jag jobbade med hela tiden. I slutet red jag mycket i galopp, jobbade på volter och när man kommer åt hans svaga sidor blir han så sjukt sur, haha. Vill inte jobba mer än nödvändigt ;) Men ett riktigt bra ridpass och idag red jag även på ett vanligt tvådelat med lösa ringar. På onsdag när det är hoppning så kommer jag rida på det också.

Avslutade passet med en promenad på 10 minuter efter en mini-dusch. Det blev en hel del stopp för att äta gräs, rätt nere bara :) Men men, han var så himla duktig så det förtjänade han verkligen. 

Nu ska jag laga lite mat, kolla på tv och hjälpa Lina med en uppgift. Ikväll blir det en varm dusch och sen sängen tidigt, har en hel del sömn att ta igen och jag vill få bort min förkyldning som är på gång..

 

Fullt ös åter igen

Godmorgon på er, jag är tillbaka här och ska skriva inlägg som kommer kunna postas här under veckan. Grymma inlägg ska det bli, promise. Jag har kommit hem nu från Martin och jag är så trött. Känns som att jag börjar bli förkyld och huvudet värker så vi får se hur vi gör. Min tanke idag är att antingen rida upp till ridhuset om det fortfarande är dåligt väder. Om det har blivit bättre så rider vi på banan. Tanken är markarbete på banan eller bara trimm i ridhuset. Igår fick han gå utan täcke för första gången och såklart rullade han sig inte bara en gång, utan två. Vad trodde jag? Men det är ingen tävling i helgen, utan bara nästa så han ska ju ändå tvättas då ;)

Jag ska dricka lite vatten nu och hoppas på att min huvudvärk går över och skriva lite inlägg här. I helgen väntas ganska mycket och så det är en hel del som ska planeras. Har två presentationer i skolan också. Imorgon är det brännboll i skolan, men har inte jag blivit bättre så kommer jag nog inte åka dit. Då tänker jag nog stanna hemma och vila, jag vill verkligen inte bli sjuk..

På bilden ser ni mina två fina killar <3